Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

*luthien* napisał(a):
tak:) a mieszkasz może gdzieś niedaleko??

niestety nie, ale widziałam jego ogłoszenie na stronie, chcialam go zaadoptowac ale pani victoria mi odradziła, ze wzgl. na jego gabaryty :crazyeye:

jak widze trafił do nowego domku, jak się miewa?:lol:

Posted

Serce az boli gdy oglada sie fotki PRZED ludzie potrafia byc tacy okrutni :-( ale gdy widzi się, efekt po... to juz wiadomo że warto je ratowac!

No to ja tez sie dozuce :)

Reksio za czasow schroniska

i spotkanie po kilku miesiącach :)

Lucynka w czasie choroby w schronisku

I juz w nowym domku
:)

Pozniej wrzuce jeszcze Diane :)

Posted

Ale pięknieją te psiaki, jak są kochane :lol:

A to Joka, którą znalazłam w nocy we wrześniu, wyrzuconą na osiedlu:

Joka teraz, mieszka z kochającą Panią w Warszawie :multi:

Posted

[quote name='anielica']KUBUŚ, znaleziony koło Lublina, prawie ślepy, z poderżniętym gardłem, strasznie pobity :-(

o boze to cud ze wogóle przeżył, to niewiarygodne jak ludzie potrafia być podli :angryy: ale naszczescie sa tez tacy którzy ta podłość innych naprawiają :multi:

Posted

Kiedys czytalam historie Kubusia, strasznie to przezywalami i zalowalam ze sama nie moge go zabrac do domu, to ze ma dom i tak pieknie i szczesliwie wyglada to jest przecudowna wiadomosc, strasznie sie ciesze i trzymam za Ciebie kciuki Kubusiu

Posted

karolayna w wolnej chwili pisz co sie dzieje u Kubusia.
Jak jego zdrowko i ogolnie wszytko.....
Boze to jest nie mozliwe.........a jednak:angryy:
Pozdrowienia od :diabloti: oby tam trafil ten ....... za Kubusia

Posted

łomatko, gdybym nie znała tych psiaków z wcześniejszych wątków, w życiu bym nie uwierzyła że zaprezentowane tu okazy "przed" i "po" to te same !!!
ŁABĘDZIEM BYĆ....
jeden z najlepszych wątków całego forum !!!
nawet z najbardziej beznadziejnych przypadków potrafią się takie pięknisie zrobic !!!
:multi: :multi: :multi:

Posted

Historia Kubusia mnie totalnie rozwaliła.... :placz::placz::placz:
Jakie to szczęście, że trafił na tak wspaniałych ludzi! :loveu::loveu::loveu:
Ten wątek powinien obejrzeć każdy, nie tylko Dogomaniak.... Pokazujcie go swoim rodzicom, dzieciom, znajomym... Niech jak najwięcej osób się dowie, że są na tym świecie ludzie o złotym sercu, i że z największej schorniskowej bidy może wyrosnąć przepiękne, szczęśliwe zwierzę!

Posted

To i ja dołączę ;) Moje psiaki nie zmieniły się aż tak, jak niektóre psinki tutaj. Czaruś tylko "trochę" przytył i poweselał, w Romusiu zauważam więcej zmian - przede wszystkim ubarwienie sierści się nieco zmieniło, no i znacznie przytył - z 3,5 kg na 7,5!!! :loveu:

Tutaj jeszcze w schronisku, z wolontariuszkami na spacerze - wtedy już wiedziałam, że je wezmę, a pani Hania sprawdzała, jak psiaki na siebie reagują ;) (styczeń 2005)

Spójrzcie jakie mają smutne, "zadumane" miny..

Poniżej już u mnie w domu, bodajże drugiego dnia:

No i teraz (jesienią ubiegłego roku):

I jak widać - już zimową porą :)

Ps. Romuś jest bardzo schorowanym psem.. Może dlatego przez ten rok tak szybko się postarzał.. Na zdjęciach ze schronu jakoś tak młodziej wygląda z tym jasnym pyszczkiem..

Posted

Dorzucam do tej galerii cudów Boba ze schroniska w Rudzie Śląskiej, który dzięki Lucy*, zamieszkał u Kariny:
Smutny Bobek w schronisku:

I szczęśliwy Bob w nowym domu:

I jeszcze jeden piesek, na dowód tego, że dobre schronisko z oddanymi pracownikami i wolontariuszami, tez może zdziałać cuda:
Kiedy Chudy trafił do schroniska w Gliwicach wyglądał jak siedem nieszczęść:

A kiedy schronisko opuszczał był taki piękny :loveu: