Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ja pozwole sobie wkleić Zarenkę z Rudy Sląskiej

SUNIA JEST OWCZARKIEM NIEMIECKIM DŁUGOWŁOSYM
MA ZALEDWIE OK 1,5 ROCZKU
.

A tak Zara wygląda teraz. Została w dt na stałe u Czarnej Andy

Posted

[quote name='beka']To ja pozwole sobie wkleić Zarenkę z Rudy Sląskiej

SUNIA JEST OWCZARKIEM NIEMIECKIM DŁUGOWŁOSYM
MA ZALEDWIE OK 1,5 ROCZKU
.

takie spojrzenie psa powoduje, że nie mogę spać :shake:
Czarna Anda, dzięki że to już minęło

Posted

To zamojska Roxi; tak wygladała, gdy zobaczyliśmy ją po raz pierwszy w schronisku. Wg schroniskowych "znawców' - starowinka...

A to Roxi teraz - była w DT, teraz ma juz dom stały i zapewniam, ze juz nie jest staruszką, tylko ok 4 letnią sunią:cool3:

Posted

Pustki tutaj, od pół godziny nikt nic nie pisał :evil_lol:...

Przedstawiam wam Bianeczkę, sunię, która od 2 dni jest u mnie na tymczasie. Niestety Bianeczka nadal szuka własnego domku, mimo że jest przekochanym psiakiem :cool3:

W listopadzie, jeszcze w starym "domu"... zwróćcie uwagę na ogon :shake:

Tutaj zdjęcia ze spacerku sprzed prawie miesiąca :cool3:....

Z moją sunią Birmą [ta czarna kudłata z przodu], Gają [borderka z tyłu] i CZŁOWIEKIEM [Ania, po środku :evil_lol:]

Bianeczka nie boi się już bawić z innymi psami

A to zdjęcia zrobione, jak miałam dziewczynkę dopiero 2 tygodnie - jeszcze jej nie spuszczałam i bardzo bała się innych ludzi :roll:

Tutaj wystraszona, bo obok był obcy CZŁOWIEK [ta sama Ania, na która Bianka skakała na wcześniejszym zdjęciu :eviltong:]

Posted

Akurat u Bianki najgorsze były nie oczy, tylko ogon wciśnięty w brzuch :shake:... Bianka do tego stopnia kuliła ogon, że moja znajoma myślała, że Bianka w ogóle nie ma ogona :crazyeye:...

Posted

Tola, 10-latka, bardzo zaniedbana, ale drobne wyłysienia i kołtuny ba brodzie to nic w porównaniu z jej zdrowiem. Miała dwa guzki nowotworowe, rozedmę płuc, chore serduszko, początki zaćmy i pełne kamienia, ruszające się zęby w ogólnie rzecz ujmując, opłakanym stanie. Miała przez to oddech jak Shrek.
Wydawało się, że w takim stanie nie uda jej się znaleźć domu, ale po zaledwie półtora miesiąca w DT znalazła najcudowniejszy domek na świecie! :multi: Już po operacji guzków, oczyszczeniu ząbków, na tableteczkach, dzięki którym serce ma się coraz lepiej, cieszy się życiem w swojej nowej rodzinie! :loveu:

Posted

mgie napisał(a):
Jaka śliczna. Idealnie wkomponowała się w nowe towarzystwo :lol::lol:

Ano się wkomponowała. Gdyby nie ubranko, to bym nie wiedziała która to :roll:

Posted

To my jeszcze pokażemy naszego Pana Tośka, może nie jest to spektakularna metamorfoza, jednak pod względem psychicznym choć i fizycznym spora. Trafił do nas młodziak prosto z Radomskiej ulicy, z chorą wątrobą. Psychicznie był w stanie potwornym dziś po prawie dwóch latach u nas możemy napisać, że doszedł do siebie. Psisko bało się wszystkiego, a największe traumy przeżywał w związku z mężczyznami, na widok mężczyzny robił pod siebie. Dziś stał się wesołym psem, który nie boi się niczego. Oto nasz Toś:
Jeszcze na ulicy:

Pierwsza godzina już u nas:

Dziś:

Posted

To jeszcze pokażemy jedna metamorfozę od nas. Tym razem mops Michalina która została wzięta z Łódzkiego schroniska.
7letnia panienka, która gdy przestała rodzić stała się zbędna. Było ciężko, trafił do nas pies z gronkowcem, praktycznie nie chodzący i nie widzący nic poza światłem. Młoda nasza wpadała na wszystko. Z guzem sutka, kamień na zębach pokrywał wszystko dokładnie, z poważną chorobą kręgosłupa i zgnitą fałdą nad nosem, cała śmierdząca, a sierść wypadała jej garściami. Weterynarze dawali jej 50% szans że wyjdzie z tego wszystkiego.
Dziś Michaśka, o dziwo biega, wzrok się nieco poprawił, dużo lepiej widzi, już po sterylizacji z usuniętym sutkiem. Jest wesoła, cieszy się, zaczęła się nawet bawić. Już coraz lepiej wychodzi jej załatwianie się na dworze.
Michasia jest z nami od września 2008

Tak było :

Już u nas, pierwsze chwile:

Pierwszy dzień po operacji:

Dziś: