fochistka Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 a to obok niego?spaniel?jaki biedak... Quote
Helga&Ares Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 fochistka napisał(a):a to obok niego?spaniel?jaki biedak... spaniel.. całe stado spanieli w poznańskim schronie czeka na pomoc, mają nawet wątek:-( Quote
GoniaP Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='matrioszka2']Proszę, podaj link do tego wątku.Proszę bardzo: http://www.dogomania.pl/forum/f28/poznan-wysyp-cocker-spanieli-w-schronisku-pomocy-128435/ Quote
*zaba* Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 http://images32.fotosik.pl/448/9eb4e8db89ec0544med.jpg Nie znam sie,ale napisane bylo,ze nadal czeka na dom,czy ten psiut wraca do schroniska?? Taki goly???? :crazyeye: :crazyeye: Quote
Neigh Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='*zaba*']http://images32.fotosik.pl/448/9eb4e8db89ec0544med.jpg Nie znam sie,ale napisane bylo,ze nadal czeka na dom,czy ten psiut wraca do schroniska?? Taki goly???? :crazyeye: :crazyeye: Dzięki za ten wpis Żaba!!!Mnie to też nie wychodzi z głowy. Moim pierwszym psem był foksterier szorstkowłosy. Raz popełniłam błąd i ostrzygliśmy go w październiku.....to nie były czasy kubraczków dla psów. Z przerażeniem myślę o akcjach obcinania psów schroniskowych w styczniu.... no chyba ze ladują w dt i chadzają w kubraczkach. Jeśli wracają do klatek w schronie, to mimo wszystko lepiej dla nich by bylo pozostać w kudłach ( fakt zdredziałych i brudnych ) niż trząść się w zimnym boksie ( zapalenie płuc murowane). To samo dotyczy wcześniej prezentowanego czarnego pieska.Z tym ze ja się już czasem boję odezwać... Quote
hanik Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 W jakim wieku jest foksio??? Wstawiam go na terierkowo. Quote
brazowa1 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 matko,przeciez czarny piesek zostal ostrzyzony tylko z pyska.I wyrownany.Nie widac dlugosci?Co do foksa.Trudno,nawet niech marznie dwa-trzy dni i idzie do domu,niz zdredzialy czeka do wiosny.Ludzie sa wzrokowcami,pies musi wygladac,aby go wybrano.Kubraczki w gdynskim schronisku sa pieskom zakladane.Wiem,ze niewiarygodne,ale takie schrony tez istnieja. Quote
sleepingbyday Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 ło matko, ten czarny boski, plakatowe zdjęcie. długo to on w schronie nie posiedzi, bankowo :-) Quote
*zaba* Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='brazowa1']matko,przeciez czarny piesek zostal ostrzyzony tylko z pyska.I wyrownany.Nie widac dlugosci?Co do foksa.Trudno,nawet niech marznie dwa-trzy dni i idzie do domu,niz zdredzialy czeka do wiosny.Ludzie sa wzrokowcami,pies musi wygladac,aby go wybrano.Kubraczki w gdynskim schronisku sa pieskom zakladane.Wiem,ze niewiarygodne,ale takie schrony tez istnieja. Macie pewnosc,ze dwa-trzy dni?? Sorry,mysle,ze to nie pora na takie radykalne ciecia,no ale to Wy tam jestescie i lepiej wiecie.Chyba. Juz nie zasmiecam watku,bo tu przeciez o metamorfozy chodzi. Quote
Neigh Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 *zaba* napisał(a):Macie pewnosc,ze dwa-trzy dni?? Sorry,mysle,ze to nie pora na takie radykalne ciecia,no ale to Wy tam jestescie i lepiej wiecie.Chyba. Juz nie zasmiecam watku,bo tu przeciez o metamorfozy chodzi. Podpisuję się w całej rozciągłości. Dodam tylko, ze foksio jest chudy i tym samym trudniej mu trzymać temperaturę. Pogratulować schroniska z kubraczkami, w życiu o takim nie słyszłam. Ukłony i nie zakłocam już wątku. Aczkolwiek po cichu uważam, ze to kiepski pomysł - każdy ma prawo do własnego zdania. Quote
PATIszon Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Negri_2008 napisał(a):Odi, jakie ma piękne stojące uszy a jaki okrągły i szczęśliwy :loveu::loveu::loveu: Cos niebywalego! A nawet ostatnio komus napisalam, ze raczej nie ma szans, zeby doroslemu juz psy stanely uszy, a tu prosze!:crazyeye: Quote
brazowa1 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Zeby zakonczyc-Foksterier zaadoptowany ( dzis dzwonilam do schroniska),czarny piesek Boutique szuka domu. Quote
agamika Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='PATIszon']Cos niebywalego! A nawet ostatnio komus napisalam, ze raczej nie ma szans, zeby doroslemu juz psy stanely uszy, a tu prosze!:crazyeye:[/quote] :evil_lol: bo Odiś to chodzący cud natury :loveu::eviltong: a tak na serio , to zaraz po zabraniu z Krzyczek weci go ocenili na ok 2 lata, ale jak przyjechał do Krakowa ( po wstępnym wzmocnieniu itd ) wyszło ze on ma max ok 12 miesięcy dopiero :loveu:, tak więc organizm młody jest jeszcze . Mu uszy stawały stopniowo, ale co najwazniejsze stawy w łapach sie bardzo tez wzmocniły :multi: Jak poszedł do domku , to miał jeszcze jedno uche takie wpół kłapaciate ;) Quote
hanik Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Ja uważam przeciwnie, wygląd psa pomaga w adopcji... Już na terierkowie zainteresowala się foksiem jedna osoba... Jeśli uda jej się nmówić TZ-a to foksio będzie miał domek. na razie wyjeżdża na tydzień... Zobaczymy co dalej... Może TZ zmięknie :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Neigh'] Pogratulować schroniska z kubraczkami, w życiu o takim nie słyszłam. Ukłony i nie zakłocam już wątku. Aczkolwiek po cichu uważam, ze to kiepski pomysł - każdy ma prawo do własnego zdania. to wpadnijj na ten wątek http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/index52.html#post11740058 Jeśli schroniska nie wpadły na pomysł by ubierać zmarznięte psiaki , to może trzeba im podpowiedzieć :) a Platfus - jestem w szoku :crazyeye: to nie ten sam pies :multi: :loveu: Quote
Kinya Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Zapisuję się do wątku, bo ciągle zapominam żeby zaglądać na bieżąco i znowu jestem 100 stron do tyłu :evil_lol: Muszę tu zaglądać żeby całkiem nie stracić wiary w ludzi :shake: Quote
Neigh Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Vectra']to wpadnijj na ten wątek http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/index52.html#post11740058 Jeśli schroniska nie wpadły na pomysł by ubierać zmarznięte psiaki , to może trzeba im podpowiedzieć :) a Platfus - jestem w szoku :crazyeye: to nie ten sam pies :multi: :loveu: Podpowiadać rzecz jasna można. Można też proponować codzienne karmienia ( Krzyczki, Zamość, Olkusz). Można prosic by nie łaczyć psów z sukami, odrobaczać.......nawet szczepić. Ostatnio schronisko, które znam osobiście, po kolejnej kontroli zostało czasowo zamknięte- powód były tam psy, które nie miały szczepień 9 lat... Bardzo bym chciała "kubraczkowej rzeczywistości". Na początek wystarczyłoby mi, żeby nie bylo w Polsce "schronisk" - obozów zagłady. Quote
M@d Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Zdjęcie chwytające za serce ... - Cześć, ja to idę z Wami, tylko zamek rozpracuję! :eviltong: :lol: Quote
magdyska25 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Czy macie może więcej pięknych przemian? Już dawno nie widziałam a chciałabym sobie popatrzeć na szczęśliwe minki:oops:;) Edit: To może ja wstawię teraz moją "tymczasowiczkę", która ostała się z nami:cool3:. Jako 3-miesięczny kociak trafiła do mnie ze schroniska w Radomiu- po 2 dniach okazało się że jest chora na panleuko...Dzięki pomocy wielu ludziom o wielkich sercu Hania nadal jest ze mną i czuje się fantastycznie.:p Tak było w czasie choroby: A ta jest już po chorobie::p Quote
magdyska25 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 wielki brzuchal do całowania:loveu: Mam nadzieje że to nie tylko jest psi wątek;). Quote
agamika Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 w schronisku : z zachowania dzikawa, wystraszona, mało wychodzxaca z budy ... w hotelu dla psów : radosna, do ludzi .. róznie .. jednych kocha innych nienawiudzi :roll: .... czeka niestety ciągle na dom Quote
truskawa144 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Niebo a ziemia! Sunia z naszego schroniska,u nas bardzo wystraszona i nieufna, biorąc pod uwagę w jakich okolicznościach do nas trafiła to nic dziwnego. Teraz dzięki przyjaciołom z dogo ma szanse na wspaniałe życie,czeka na swojego człowieka w hoteliku. Quote
Neigh Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Magadyska - to Ty masz dziewczyno Ozdrowieńca w domu i się nie chwalisz?? Toż to cenne zwierzę! Agamika - cud, miód i malina..... Jak ja bym tu chciała kiedyś "naszego" Lotnika wstawić..... Quote
magdyska25 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='Neigh']Magadyska - to Ty masz dziewczyno Ozdrowieńca w domu i się nie chwalisz?? Toż to cenne zwierzę! [/quote] Właśnie się pochwaliłam;). Oj tak wiem- bardzo cenne. Quote
Recommended Posts