Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='*zaba*']http://images32.fotosik.pl/448/9eb4e8db89ec0544med.jpg
Nie znam sie,ale napisane bylo,ze nadal czeka na dom,czy ten psiut wraca do schroniska??
Taki goly???? :crazyeye: :crazyeye:

Dzięki za ten wpis Żaba!!!Mnie to też nie wychodzi z głowy. Moim pierwszym psem był foksterier szorstkowłosy. Raz popełniłam błąd i ostrzygliśmy go w październiku.....to nie były czasy kubraczków dla psów.

Z przerażeniem myślę o akcjach obcinania psów schroniskowych w styczniu.... no chyba ze ladują w dt i chadzają w kubraczkach. Jeśli wracają do klatek w schronie, to mimo wszystko lepiej dla nich by bylo pozostać w kudłach ( fakt zdredziałych i brudnych ) niż trząść się w zimnym boksie ( zapalenie płuc murowane). To samo dotyczy wcześniej prezentowanego czarnego pieska.Z tym ze ja się już czasem boję odezwać...

Posted

matko,przeciez czarny piesek zostal ostrzyzony tylko z pyska.I wyrownany.Nie widac dlugosci?Co do foksa.Trudno,nawet niech marznie dwa-trzy dni i idzie do domu,niz zdredzialy czeka do wiosny.Ludzie sa wzrokowcami,pies musi wygladac,aby go wybrano.Kubraczki w gdynskim schronisku sa pieskom zakladane.Wiem,ze niewiarygodne,ale takie schrony tez istnieja.

Posted

[quote name='brazowa1']matko,przeciez czarny piesek zostal ostrzyzony tylko z pyska.I wyrownany.Nie widac dlugosci?Co do foksa.Trudno,nawet niech marznie dwa-trzy dni i idzie do domu,niz zdredzialy czeka do wiosny.Ludzie sa wzrokowcami,pies musi wygladac,aby go wybrano.Kubraczki w gdynskim schronisku sa pieskom zakladane.Wiem,ze niewiarygodne,ale takie schrony tez istnieja.

Macie pewnosc,ze dwa-trzy dni??
Sorry,mysle,ze to nie pora na takie radykalne ciecia,no ale to Wy tam jestescie i lepiej wiecie.Chyba.
Juz nie zasmiecam watku,bo tu przeciez o metamorfozy chodzi.

Posted

*zaba* napisał(a):
Macie pewnosc,ze dwa-trzy dni??
Sorry,mysle,ze to nie pora na takie radykalne ciecia,no ale to Wy tam jestescie i lepiej wiecie.Chyba.
Juz nie zasmiecam watku,bo tu przeciez o metamorfozy chodzi.

Podpisuję się w całej rozciągłości. Dodam tylko, ze foksio jest chudy i tym samym trudniej mu trzymać temperaturę.

Pogratulować schroniska z kubraczkami, w życiu o takim nie słyszłam. Ukłony i nie zakłocam już wątku. Aczkolwiek po cichu uważam, ze to kiepski pomysł - każdy ma prawo do własnego zdania.

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Odi, jakie ma piękne stojące uszy a jaki okrągły i szczęśliwy :loveu::loveu::loveu:

Cos niebywalego!

A nawet ostatnio komus napisalam, ze raczej nie ma szans, zeby doroslemu juz psy stanely uszy, a tu prosze!:crazyeye:

Posted

[quote name='PATIszon']Cos niebywalego!

A nawet ostatnio komus napisalam, ze raczej nie ma szans, zeby doroslemu juz psy stanely uszy, a tu prosze!:crazyeye:[/quote]

:evil_lol: bo Odiś to chodzący cud natury :loveu::eviltong:

a tak na serio , to zaraz po zabraniu z Krzyczek weci go ocenili na ok 2 lata, ale jak przyjechał do Krakowa ( po wstępnym wzmocnieniu itd ) wyszło ze on ma max ok 12 miesięcy dopiero :loveu:, tak więc organizm młody jest jeszcze . Mu uszy stawały stopniowo, ale co najwazniejsze stawy w łapach sie bardzo tez wzmocniły :multi:

Jak poszedł do domku , to miał jeszcze jedno uche takie wpół kłapaciate ;)

Posted

Ja uważam przeciwnie, wygląd psa pomaga w adopcji... Już na terierkowie zainteresowala się foksiem jedna osoba... Jeśli uda jej się nmówić TZ-a to foksio będzie miał domek. na razie wyjeżdża na tydzień... Zobaczymy co dalej... Może TZ zmięknie :evil_lol:

Posted

[quote name='Neigh']
Pogratulować schroniska z kubraczkami, w życiu o takim nie słyszłam. Ukłony i nie zakłocam już wątku. Aczkolwiek po cichu uważam, ze to kiepski pomysł - każdy ma prawo do własnego zdania.
to wpadnijj na ten wątek http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/index52.html#post11740058
Jeśli schroniska nie wpadły na pomysł by ubierać zmarznięte psiaki , to może trzeba im podpowiedzieć :)

a Platfus - jestem w szoku :crazyeye: to nie ten sam pies :multi: :loveu:

Posted

Zapisuję się do wątku, bo ciągle zapominam żeby zaglądać na bieżąco i znowu jestem 100 stron do tyłu :evil_lol:
Muszę tu zaglądać żeby całkiem nie stracić wiary w ludzi :shake:

Posted

[quote name='Vectra']to wpadnijj na ten wątek http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/index52.html#post11740058
Jeśli schroniska nie wpadły na pomysł by ubierać zmarznięte psiaki , to może trzeba im podpowiedzieć :)

a Platfus - jestem w szoku :crazyeye: to nie ten sam pies :multi: :loveu:

Podpowiadać rzecz jasna można. Można też proponować codzienne karmienia ( Krzyczki, Zamość, Olkusz). Można prosic by nie łaczyć psów z sukami, odrobaczać.......nawet szczepić. Ostatnio schronisko, które znam osobiście, po kolejnej kontroli zostało czasowo zamknięte- powód były tam psy, które nie miały szczepień 9 lat...
Bardzo bym chciała "kubraczkowej rzeczywistości". Na początek wystarczyłoby mi, żeby nie bylo w Polsce "schronisk" - obozów zagłady.

Posted

Czy macie może więcej pięknych przemian? Już dawno nie widziałam a chciałabym sobie popatrzeć na szczęśliwe minki:oops:;)

Edit:
To może ja wstawię teraz moją "tymczasowiczkę", która ostała się z nami:cool3:.
Jako 3-miesięczny kociak trafiła do mnie ze schroniska w Radomiu- po 2 dniach okazało się że jest chora na panleuko...Dzięki pomocy wielu ludziom o wielkich sercu Hania nadal jest ze mną i czuje się fantastycznie.:p

Tak było w czasie choroby:

A ta jest już po chorobie::p

Posted

w schronisku :

z zachowania dzikawa, wystraszona, mało wychodzxaca z budy ...

w hotelu dla psów :

radosna, do ludzi .. róznie .. jednych kocha innych nienawiudzi :roll: ....

czeka niestety ciągle na dom

Posted

Niebo a ziemia! Sunia z naszego schroniska,u nas bardzo wystraszona i nieufna, biorąc pod uwagę w jakich okolicznościach do nas trafiła to nic dziwnego.
Teraz dzięki przyjaciołom z dogo ma szanse na wspaniałe życie,czeka na swojego człowieka w hoteliku.

Posted

Magadyska - to Ty masz dziewczyno Ozdrowieńca w domu i się nie chwalisz?? Toż to cenne zwierzę!

Agamika - cud, miód i malina.....
Jak ja bym tu chciała kiedyś "naszego" Lotnika wstawić.....