brazowa1 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 no,no,no,a kociak to sie nawet palic nauczył :evil_lol: Quote
Margo05 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Krakers przepiękny :loveu::loveu::loveu::loveu: A ten maluch się przestraszył, że go przyłapali :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
brazowa1 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Necik,papieroski,cos tam jeszcze zaraz wypatrzymy ;) oj,kocio,kocio :cool3: Quote
Margo05 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Ale przynajmniej zdrowo pije :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 ta staruszka!!! po 9 latach na łóżku... dobre i to.... nawet wspanaiłe, ale 9 lat wyjete z życiorysu.. całe zycie.. :shake: Quote
Sabina02 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 sleepingbyday napisał(a):ta staruszka!!! po 9 latach na łóżku... dobre i to.... nawet wspanaiłe, ale 9 lat wyjete z życiorysu.. całe zycie.. :shake: Badz szczesliwa za ta sunie... :lol:, bo ile jest psiakow, ktore nigdy takiej chwili nie doczekaly... :-( Quote
Negri_2008 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Patia'] Stenka po 9 latach w schronie :loveu: Cud miód ta fotka i psie pyszczydło rozbawione Quote
malagos Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Jajku, aż mi sie oczki spociły :placz: Tak ta starowinka mnie ujęła na tym łóżku, jakby całe zycie tam spedziła :cool3: Quote
1w0na Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Margo05 napisał(a):Ale przynajmniej zdrowo pije :evil_lol: A może kaca leczy? :eviltong: Quote
Amor Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Jestem tutaj nowa i pierwszy raz widze ten temat.Naprawde to wspaniałe że psy i koty ze schroniska są takie szczęśliwe.Nie mogę uwierzyć ,że aż tak się zmieniły.Niestety nie mam się czym pochwalić ale będe tu regularnie zaglądać. Quote
stonka1125 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Amor,zaglądaj,zaglądaj a pewnie niedługo będziesz się miała czym pochwalić:evil_lol: pamiętaj że dogo "uzależnia ludzi na całe życie":evil_lol: Quote
Betbet Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Zaglądaj i pomagaj, wiele nas tu z Gdańsk jest:) Quote
brazowa1 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 jak Halbina przyjdzie i da nam po glowie,to chyba bedzia miala racje :evil_lol::lol: Ale kocio pierwsza klasa-swojak. Quote
dorota1 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Nie wiem, czy moja Mila kwalifikuje się do wątku Metamorfozy. Zostawiam to ocenie Dogomaniaków. Tak wygladała, gdy została odebrana chorej psychicznie osobie: A tak wygląda teraz: Quote
bonsai_88 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Akurat ta sunia lepiej wyglądała jak była u poprzedniej właścicielki - teraz jest za gruba :roll:... Quote
brazowa1 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 sierść ma oczywiscie o wiele ladniejsza,ale Dorotko,czas na karme dla psow otylych i na dwa razy dłuższe spacery-inaczej siada jej stawy,serce,a otłuszonego psa cieżko nosic po schodach. Quote
Basia1968 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Mila jest cudna - śliczna:loveu::loveu: Nie martw się moja Bianka jak trafiła do mnie to była chudsza - ale juz u mnie nooooo troszke się jej utyło - ale to dlatego, że chcemy wynagrodzić psinkom, dac im wszystko co naj naj lepsze. Bład, ale cóz ludzie uczą sie na błędach. Teraz musze Biankę odchudzać ta większa to oczywiście BIANKA Quote
dorota1 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Mila ma ewidentnie tendencje do tycia przez sterylizację. W wakacje była prawie cały czas na wolnym powietrzu, bo byliśmy na wsi, a potem nad morzem i miała masę ruchu, a schudła tylko 70 dag, a nie była wcale przekarmiana. Może na tych zdjęciach wyglada tak grubo, dlatego poniżej zamieszczę zdjęcie z wakacji, na ktorym lepiej widać jej postać. Nie wiem, czy u poprzedniej właścicielki wygladała lepiej, bo to była sama skóra i kość. Ważyła niecałe 8 kg, a powinna 10 przy jej wzroście. Teraz waży 11, czyli na razie to tylko 1 kg nadwagi, ale nie widać tego w jej zachowaniu, bo jest bardzo ruchliwa. Oczywiście będę trzymała rękę na pulsie, bo wiem, że nadwaga nikomu nie służy. Quote
anouk92 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Sunia i tak jest piękna:loveu:. Mój typ. Piękne futerko i te kolorki... Quote
karusiap Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 bonsai_88 napisał(a):Akurat ta sunia lepiej wyglądała jak była u poprzedniej właścicielki - teraz jest za gruba :roll:... No to sa chyba zarty jakies:shake:u poprzedniej "wlascicielki" raczej.Osoby chorej,u ktorej nie wiadomo ile by pozyla.Teraz ma raj,a wez pod uwage,ze psy kudlate wygladaja na grubsze niz sa.Sama mam w domu suke,ktora bez fryzjera wyglada jak beczka a jest szczuplutka.... Wiec prosze oszczedz takich komentarzy .... Quote
evita. Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 karusiap napisał(a):Wiec prosze oszczedz takich komentarzy .... Rzeczywiście komentarz nie za bardzo na miejscu :roll: A sunieczka prześliczna. Widać, że odżyła i jest bardzo szczęśliwa :loveu::loveu::loveu: Quote
Negri_2008 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Sunia wygląda prześlicznie. Ma taką spokojniejszą mordkę. W poprzednim domu była stanowczo za chuda :shake: Mój Dingo w futrze też wygląda pełniej. Podczas ostatniej kąpieli gdy kłaki mu przylgnęły ( a wcale nie jest kudłaczem, tylko raczej typ ONK-owy) popatrzyłam na niego ze zdziwieniem bo jego chudość wylazła :cool3: Trzeba jednak mieć na sunię oko ;) Quote
sleepingbyday Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 na tym pierwszym zdjęciu wygąda na o wiele za grubą... ale 1 kg nadwagi to pikuś... niezłe futro ma dziewczynka Quote
bonsai_88 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Karusia mam teraz w domu pudla i dość kudłatego huskiego :evil_lol:... po założeniu szelek psy mają "wcięcia" w miejscu pasków po parę centymetrów, więc wiem jaka jest różnica u psów kudłatych :razz:. Nie piszę, że poprzednia właścicielka byłą lepsza... piszę tylko, że w poprzednim domu sunia wyglądała dużo lepiej jeśli chodzi o figurę. Mam na osiedlu bardzo podobną na oko sunię, właśnie o figurze suńki z 1 zdjęcia :razz:... i wierzcie mi, że za chuda to ona nie jest Choroba mojego poprzedniego psa nauczyła mnie [w bardzo przykry sposób], że za gruby pies to duży błąd właściciela :shake:. Wydałam na leczenie Itka parę [leczony był przez 2 lata, do śmierci :-(] tysięcy, jak miał nagłą bardzo cieżką zapaść ryzykowałam przedwczesnym porodem [8 miesiąć ciąży zagrożonej - 2 razy dziennie wizyta u weterynarza] i... od tej pory tłumaczę znajomym, czemu tak ważna jest prawidłowa sytwetka psa :razz:. I wiecie co? W mojej okolicy po woli pojawia się co raz więce ładnych, szczupłych psów :multi:. Nie zmienia to faktu, że sunia ma dużo ładniejszą sierść u obecnych właścicieli, że ma szczęśliwszy pyszczek. Jednak denerwuje mnie , że jeśli w tym temacie powie się coś nie tak to od razu jest ZUO :roll: Quote
Amor Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Widać że sunia ma teraz wszystko co chce ;).Sierść ma błyszczącą i napełnione miłością oczka.Śliczna jest... :loveu: Quote
Recommended Posts