Rybc!a Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Mam dziś wyjątkowo dużo czasu / wolne od szkoły :cool3: / więc powklejam tu troszkę metamorfoz. Oczywiście zdjęcia można wykorzystywać. Lulu . W schronisku . W nowym domu. Quote
Rybc!a Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Joko w schronisku . Joko w nowym domu . Ach... :loveu: I w ogóle... :loveu: Quote
Rybc!a Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Bakuś w schronisku. Bakuś w nowym domu. Wątek Bakusia : http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106361&highlight=baku%C5%9B Quote
Rybc!a Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Bella w schronisku. Bella w nowym domu . Quote
Rybc!a Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Binka w schronisku . Binka w nowym domu . Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x667. Quote
Rybc!a Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Bufka w schronisku . Bufka w nowym domu: Bufka na wakacjach . Quote
Rybc!a Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Bułeczka w schronisku. Bułeczka w nowym domu. Quote
Rybc!a Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Malwinka w schronisku: Malwinka w nowym domu . Quote
Rybc!a Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Na dzisiaj koniec, teraz poczekajmy na inne metamorfozy, nie tylko elbląskie. Quote
bonsai_88 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 A teraz kolejna Elbądzko-Gliwicka metamorfoza Birma [wtedy jeszcze Saba] w schronisku Birma teraz Również udając ducha :evil_lol: Wiem ,że Birma już w metamorfozach kiedyś była, ale teraz tak przy okazji chwalę się moją paskudą ;) Quote
kordonia Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Birmulec :loveu: Anka,. Twoje metamorfozy zawsze ściskają mnie za serce. Ostatnio kota pośredno ode mnie wzięła pani, która mówiła, ze jej córka ma psa od Ciebie. Nie wiem, jak sie pies nazywał w schronie, ale u niej Pestka. Mówiła,ze jest bardzo szczęsliwym psem teraz :) Quote
Sabina02 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Rybc!a Dzieki!!!! Sliczne psiaczki... no i Buleczka - cud miod! Cudne metamorfozy cioteczki!!! :multi: Quote
Rybc!a Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 kordonia napisał(a):Birmulec :loveu: Anka,. Twoje metamorfozy zawsze ściskają mnie za serce. Ostatnio kota pośredno ode mnie wzięła pani, która mówiła, ze jej córka ma psa od Ciebie. Nie wiem, jak sie pies nazywał w schronie, ale u niej Pestka. Mówiła,ze jest bardzo szczęsliwym psem teraz :) Wiem, wiem która to sunia. Trafiła do pani Karoliny na Zawadę :lol: Quote
brazowa1 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Kilkunastoletnia Mucha,po 7-8miu latach w schronisku,gdzie zdązyla sie zestarzec i zbrzydnac,nie czekala juz na nic.Cale dnie spedzała w budzie. Nic nie zapowiadało,ze jeszcze zobaczymy ja taka :) Pojechala na drugi koniec Polski,aby godnie i wspaniale przezyc pozostały jej czas. http://www.dogomania.pl/forum/f85/mucha-z-rodziny-swietujemy-rok-w-nowym-domu-najlepszego-mucha-33444/ Quote
Monia70 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Mucha :loveu: aż serce ściska jej zmiana.Jej szczęście i własna miłośc po tylu latach :-(:loveu: Quote
darunia-puma Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Monia70 napisał(a):Mucha :loveu: aż serce ściska jej zmiana.Jej szczęście i własna miłośc po tylu latach :-(:loveu: bardzo piękna metamorfoza, na stare lata swój własny domek :loveu: Quote
sleepingbyday Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 ale radocha na twarzy. świetna metamorfoza :loveu: Quote
kordonia Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Aż się popłakałam ze wzruszenia, kiedy przeczytałam o Musze :loveu::loveu::loveu: Uwielbiam stare psy Quote
brazowa1 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 tak,stare psy sa wspaniałe,sa juz prawie ludzmi,tylko lepszymi :) jeszcze Kubusia dam,ktory rok temu,o tej własnie porze,opuścił schronisko i udal sie w bardzo daleka podroż do Niemiec.Po 13stu latach przyjazni oddała go do schroniska jego własna pani.Mial tam juz umrzec. Na szczeście mocno poruszył serca daleko za granicami kraju i odleglosc nie grała roli.Czekali na niego dobrzy ludzie :) Mimo wszystko pamietam,jak paskudnie sie czułam,gdy wkladalam go do transportera.Przez 12 godzin,ktore spedzilismy razem,czul,ze ma pania...,a potem na pewno myslał,ze go porzuciłam. ale wiedziałam też,ze jedzie po nowe,wspaniałe zycie,a potem zapomni rozstanie i chwile,kiedy czuł sie tak mocno zawiedziony. Teraz patrze na jego fotki (juz 14stolatka!) i widze szczesliwego psa,traktowanego z miłoscia i szacunkiem :).Popatrzcie. Dziekuje Tundra :) Quote
wiq Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 wspaniale, że ktoś dał mu szansę :) oddawanie starego psa do schroniska to największe skurwysyństwo...:angryy: Quote
Iv Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 W Polsce wiele ludzi bierze psy ze schronisk, i wiele takich osob, jak wy, pomaga psom i innym zwierzetom. Ja obserwuje zycie psow w Niemczech,bylam w schronisku, tak z ciekawosci. I musze napisac, ze w Niemczech ludzie maja wielkie serce do zwierzat. Nie widzialam tu zadnego zwierzecia na lancuchu! Psy ze schronisk sa o wiele szczesliwsze, niz nasze schroniskowe. Ludzie staraja sie im zapewnic jak najlepsze warunki, lacznie z tymi sanitarnymi. Tu psy nie lataja bestrosko, kazdy musi miec czipa, wlasciciel placi ubezpieczenie od posiadania psa. I to wszystko rodzi w ludziach odpowiedzialnosc. Widzialam kiedys w niemieckiej tv program o rodzinie, ktora chciala wziac do domu szczeniaka od kobiety, ktorej suczka urodzila kilka szczeniat. I ta rodzina miesiac czasu robila podchody, zeby kupic tego psa- za 750Euro!!! Synowie w wieku szkolnym dorywczo w weekendy pracowali, zeby uzbierac sume,bo rodzina nie byla dosc majetna. I sie udalo, pies trafil do dobrych ludzi. Marze,ze u nas kiedys bedzie tak samo.:roll: Quote
Recommended Posts