Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sabina02 napisał(a):
A czemu Fiszka wszedzie na smyczy albo na łancuchu?

Na łańcuchu do zdjęcia, a na smyczy? Chyba dla bezpieczeństwa ! ;)

Posted

Sabina02 napisał(a):
A czemu Fiszka wszedzie na smyczy albo na łancuchu?

No właśnie ja się też o ten łańcuch chciałam dopytać........Nawet jesli ją uwiązano, żeby było łatwiej zrobić zdjęcie.........to łancuch hmmmm. Znaczy się dom w łańćuch jest wyposażony.......przepraszam bardzo po co? Ja tez mam problemy ze zrobieniem zdjęć i "moim" i tymczasom......ale łańcucha "na stanie" nie mam.

Posted

W końcu znalazłam moją Milkę
Tutaj w schronisku:

tylko takie znalazłam.
A tutaj już u mnie w domu z nowym kolegą Nortonem;

Nie mogłam się oprzeć:lol: A tutaj z psem mordercą, tylko który to jest ten morderca?:diabloti:

Posted

no dziewczyny bez przesady:roll:
Może to np smycz łańcuszkowa.
Sama mam taką, bo zdarzyło się, że mój tymczasowicz przegryzł zwykłą smycz i dał drapaka.
Moja znajoma ma takiego psa ode mnie, który mimo, ze mały to przeskakuje wszystkie ogrodzenia, przegryza smycze, a pozostawiony sam w domu demoluje. Mimo, że znajoma nie pracuje, to czasem musi wyjść i wtedy go przypina na łańcuchu, bo kojec zadaszony też nie zdał egzaminu(tak szlał, że zachodziła obawa, że zrobi sobie krzywdę).
Powodów może być wiele, a sunia wygląda na zadbaną i zadowoloną więc nie doszukujcie się dziwnych podtekstów:shake:

Posted

Ulaa12 Ty masz foke w domu:-o:evil_lol:? brązową? A jakie ma ładne wąsiki;)

co to za pies?

aaa...górne zdjecie mi sie nie wyswietlilo, teraz widze, co to za zwierz. Ale od tyłu wyglada jak foka:)

Posted

jogi napisał(a):
Powodów może być wiele, a sunia wygląda na zadbaną i zadowoloną więc nie doszukujcie się dziwnych podtekstów:shake:

Ja zadalam proste pytanie z troski o psa. Gdzie Ty widzisz jakiekolwiek podteksty?

Posted

jogi napisał(a):
no dziewczyny bez przesady:roll:
Może to np smycz łańcuszkowa.
Sama mam taką, bo zdarzyło się, że mój tymczasowicz przegryzł zwykłą smycz i dał drapaka.
Moja znajoma ma takiego psa ode mnie, który mimo, ze mały to przeskakuje wszystkie ogrodzenia, przegryza smycze, a pozostawiony sam w domu demoluje. Mimo, że znajoma nie pracuje, to czasem musi wyjść i wtedy go przypina na łańcuchu, bo kojec zadaszony też nie zdał egzaminu(tak szlał, że zachodziła obawa, że zrobi sobie krzywdę).

Moim skromnym zdaniem to jest łańcuch a nie smycz łańcuchowa ( podkreślam moim).
Na przegryzienie smyczy hmmm no troszkę czasu potrzeba. Owszem psy, zwłaszcza tymczasy wyciągają głowy z obroży. Ale to nie miejsce na dysputy - na dyskusje zapraszam na pw.

Owszem sunia wygląda na zadbaną, ale ja wyznaję metodę "na zimne dmuchać". Raz mi się zdarzyło odbierać psa, który też na zdjęciach wyglądał rewelacyjnie, a pani pisała entuzjastyczne maile.......tez jeden drobny szczegół ze zdjęcia mnie zastanowił.

Jogi podtekt różni się od pytania. Te wolno zadawać kazdemu - wątpliwości też wolno mieć. I w sumie, chyba lepiej je mieć, niż pozwolić by jakiemukolwiek psu stała się krzywda przy naszej wspólpracy. Zadna z nas nie STWIERDZIŁA ze Fiszcze dzieje się krzywda. Po prostu obie poddałyśmy w wątpliwość sens używania łańcucha.

A tak na marginesie moich wątpliwości nie rozwiałaś. Ale widać ja z tych mocno wątpiących....

Posted

A to my sie przypomnimy....
Rexik PRZED......

I mój synuś PO

Już niedługo miną 3 lata jak z nami zamieszkał... I nie wiedomo kto bardziej jest z tego zadowolony ;-)

Posted

Panda została znaleziona na ulicy po wypadku i przywieziona do kliniki

w dniu kiedy zamieszkała u mnie w domu tymczasowym

10 dni później

i miesiąc po wypadku, w swoim nowym domu:)