Asia & Ginger Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote name='Selenne']A taki może być? Też za duży. Twój podpis ma 300 x 225 pikseli, a może mieć maksymalnie 100 x 500 pikseli. Tu jest temat o podpisach: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74949 Quote
JIM Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Cudne przemiany! :) :) :) Co do podpisu to bardziej proponuję w poziomie a nie w pionie :) Quote
Selenne Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Zmieniłam Może być taki? Dziękuję za pomoc? I mam jeszcze pytanko: Bo jestem nowa to taka ciemna masa i wogóle... Czy w tym dziale metamorofzu mogą wstaiwać wszyscy czy tylko jedna osoba? Quote
Paulina87 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Mogą wstawiać wszyscy, którzy pomogli w przemianie zaniedbanych psów schroniskowych, znalezionych, przygarniętych w piękne psy. Quote
halbina Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Selenne napisał(a):Zmieniłam Może być taki? Dziękuję za pomoc? I mam jeszcze pytanko: Bo jestem nowa to taka ciemna masa i wogóle... Czy w tym dziale metamorofzu mogą wstaiwać wszyscy czy tylko jedna osoba? Banerek w podpisie już ok... ale moderatorzy przyczepią się jeszcze do avatarka... ruchomy nie może być, dopiero co dostałam upomnienie... Quote
Selenne Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Paulinka18 napisał(a):Mogą wstawiać wszyscy, którzy pomogli w przemianie zaniedbanych psów schroniskowych, znalezionych, przygarniętych w piękne psy. A jeżeli to nie ja pomogłam tylko ktoś inny np moja koleżanka to też mogę wstawić tu zdjęcia? Quote
Jenny19 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 jeżeli koleżanka wyraziła zgodę to tak;) Quote
Yorija Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 10 letnia suczka ze schroniska z Obornik Wlkp. A teraz u mnie w Krakowie. Jak to strasznie przyjemnie móc tutaj coś wkleić. Dusi potrzebny był tylko fryzjer I trochę towarzystwa. Dusia spędziła 10 lat w schronisku i wylądowała w bloku do takiego towarzystwa: Dusia zachowuje się rewelacyjnie. Nie załatwiła się ani razu w mieszkaniu. W samochodzie teraz zachowuje się rewelacyjnie. Je suchą karmę. No po protu rewelacja. A tak wygladają teraz nasze spacerki. Quote
Murka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 10 lat w schronisku? :shake: :placz: Ona się tam urodziła? :-( Quote
Yorija Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Dusia do schronu trafiła jako 4 miesięczne szczenię ze swoją matką. Matka wkrótce za TM odeszła a Dusiak został. Pytałam dlaczego nikt jej nie zaadoptował - dla mnie to strasznie dziwne było - Pani Ola, która w tym schronie działa od samego początku powiedziała mi coś co mogłoby się oczywiste wydać - kiedyś nie było internetu. Oborniki to nie jest wielkie miasto. Nie ma tam kolejki chętnych do adopcji psiaków. Więc Dusia z dnia na dzień się starzała, szanse adopcji malały. Teraz dopiero w dobie internetu można takie psiaki pokazywać światu i one szanse zyskują. Za co wszystkim dogomaniakom wielkie podziękowania się należą. Quote
Murka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 10 lat... w głowie mi się nie mieści :shake: Co jeszcze bardziej dziwne, że tak jak piszesz świetnie się zachowuje. Przecież w schronisku nie miała się tego gdzie nauczyć :placz: Nasz Borysek (Grom) spędził w schronisku "tylko" 2 lata i obawialiśmy się jak sie zaklimatyzuje w nowy miejscu. A 10 lat :shake: ... Yorija jesteś wielka :loveu: Quote
Selenne Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 10 lat... Ja bym nie mogła pójść do schroniska bo jak bym zoabczyła te wszystkie psiaki... Wszysctkie bym chciała zabrać do domu... A jak Dusia znosi towarzystwo kota? Quote
Yorija Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Kot to chyba dla niej jakiś mniejszy pies. Po wejściu pierwszy raz do mieszkania podeszłą do kota i tylko powąchała. Kot za to na nią naprychał i nasyczał. A teraz jest maltretowana podobnie jak Metro przez kotkę. Kotka ma Duszka na imie i lubi się do nich przytulać, strzelać baranki w zęby, lizać po uchu, oku, nosie. No jak się do nosa dobiera to psiaki odchodzą. Ogólnie jest strasznie zgodny cały zwierzyniec. Wszystkie ze schronów. Metro z krakowskiego - nie był długo bo ja go wziełam jak pierwsze kilka dni spędził w boksie z innymi psami po kwarantannie. Kotka Duszka z Okleślnej - z domu w którym starsi ludzie trzymali chyba ze trzydzieści kotów a jak już nie mogli dać radę to przekazali ten dom wraz ze zwierzyńcem. Ja Duszkę wzięłam od dziewczyn działających w fundacji "Zwierze nie jest rzeczą" - to do nich ten dom z kotami w końcu trafił. Duszka spędziła tam coś około 3 lat. A trafiła jako roczna kotka, której pan umarł. Quote
kate89 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Selenne napisał(a):Ja bym nie mogła pójść do schroniska bo jak bym zoabczyła te wszystkie psiaki... Wszysctkie bym chciała zabrać do domu... selenne a nie ma kolo ciebie jakiegos schroniska,w ktorym mozliwy jest wolontariat ?? bo jeśli nie mozesz zabrac psa to moze pomagaj psom w taki sposób,spacer i uwaga mu poświecona to dla niego cos wielkiego,wie ze jest jeszcze potrzebny na tym swiecie i wierzy w lepszy los. Mowiąc ze nie mogłabys pojsc do schroniska z takiego lub innego powodu napewno tym zwierzakom w żadnen sposób nie pomozesz.Wiadomo ze każdemu jest ich żal,ale trzeba sie przełamac samemu w sobie i zacząć działać. a co do metamorfozy...jestem zaskoczona napewno tym ze piesio tak sie zaaklimatyzował od razu,chociaz nie miał z kąd czerpac przykładu...ale poczucie ze jest sie kochanym działa cuda.Wielkie brawa dla was i wszytkiego dobrego Quote
Selenne Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 No właśnie nie ma. Jedyne schroniska jest dość daleko i to jeszcze nie można tam pomagać zwierzakom. A bardzo bym chciała. A czy w takim wolontariace mogą "zatrudnić" osobę, która ma 13 lat? Quote
Asior Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 u nas w Krakowie musisz mieć minimum 17 lat ale samodzielną opiekę nad psami możesz sprawować dopero po skończeniu 18 lat... do tego czasu musisz być z opiekunem/rodzicem Quote
Ploter Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Yorija- często chodzicie na te łąki? :) bo ja prawie codziennie a Was nie widziałam:) może się kiedyś spotkamy!! Quote
Yorija Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Nie za często - jeśli się udaje to w weekendy. A z Dusią to był pierwszy raz. Częściej z Metrem bywaliśmy. To są łaki w stronę Toń - czy o nich myślisz? A jesteś tam w jakiś określonych godzinach? Quote
Angelwings Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Cioteczki kochane od czegoś są PW, OT i regulamin itp. - to miejsce piesków, na dodatek po przejściach - nie zabierajcie im tego:cool1: Yorija - Dusiołek śliczny i mam nadzieję,że jednak trochę futerka na zimę zapuścisz :eviltong: Takim ładnym flokati była :diabloti: Buziole w uchole :loveu: Quote
Yorija Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Koniec temtów pobocznych - jeszcze raz pokażę panienkę i dodam, że to dzięki Hali i Wandzie mam to cudo dziś w domu - za co bardzo dziękuję. Na pierwszym zdjęciu Hala wyciąga Dusię z budy jeszcze kilka dni przed tym jak do mnie trafiła. A na drugim po niespełna 2 tygodniach na spacerze w parku z Metrem :loveu:. Dziewczyna tak pilnuje Metra, że smycz jest jej nie potrzebna a jak tylko poczuje że jest wolna to bryka jak mały źrebak. Quote
nuuska Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Jenny19 napisał(a):Dzisiaj od samego rana mam tak dołujący dzień ,że wieczorem postanowiłam sobie poprawić humor-oto efekt: Panie i Panowie Metamorfozy nr.5;) http://pl.youtube.com/watch?v=aFf2dsAtJPw mam nadzieje,że nie przedobrzyłam z efektami specjalnymi:oops::eviltong: Ja ostatnio "trochę" dogomanie zaniedbałam i dopiero dzisiaj jakimiś dziwnymi pokrętnymi drogami trafiłam na ten filmik w internecie, jakie było moje zaskoczenie jak tam Nudla zobaczyłam. No to przeszukałam wątek metamorfoz dogomaniackich, żeby sprawdzić kto to takie ładne cudo stworzył. Chciałam baaaardzo podziękować za pokazanie tam mojego psiska kochanego!!! :):loveu: Quote
Recommended Posts