Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
Przedwczoraj adoptowalam przesliczna 2-miesieczna Nuke:)Moze nie ma jeszcze wielkiej roznicy w wygladzie,ale w JEDEN dzien z cichutkiego,smutnego szczeniaczka siedzacego w klatce,zmienila sie w szalejacego,slodkiego i rozpieszczanego psiaka:)Nawet reaguje na nadane jej imie!

Posted

:-) Jestem pod wrażeniem, bardzo ucieszył mnie ten wątek.
Nie ma chyba wierniejszych psiaków niż te przygarnięte ze schroniska.

One chyba " domyślają się ", że adopcja uratowała im życie od dalszych cierpień...

Wreszcie poczuły sie kochane, co widać na załączonych fotkach.:multi:

Posted

Leonek ze schroniska pod Lublinem. Zobaczyłyśmy go z Tiger jak był 4-miesięcznym szczeniorem z diagnozą postępującej, wrodzonej ślepoty.
Miał zupełnie stracić wzrok, więc pracownicy zdecydowanie odradzali nam adopcję :shake: Ale Tiger się uparła, i trafił do nas - najpierw do hotelu, potem do Rybki na tymczas (gdzie przeszedł nosówkę), a na końcu do swojego najcudowniejszego domku w Krakowie :multi:

Oto Leoś:

W dzień zabrania ze schroniska:

W nowym domku :loveu:

Posted

[quote name='anielica']Leonek ze schroniska pod Lublinem. Zobaczyłyśmy go z Tiger jak był 4-miesięcznym szczeniorem z diagnozą postępującej, wrodzonej ślepoty.
Miał zupełnie stracić wzrok, więc pracownicy zdecydowanie odradzali nam adopcję :shake:

I co z jego oczkami finalnie Anielico? Wzrok nie do 'odratowania'?

Posted

A to Terrusia vel Szelma, najpierw chora i cala w strupkach, a teraz juz po operacji oczka i wielomiesiecznej kuracji skory kochana i sliczniutka :loveu: . Milosc jest wielka :)

...Tadammmmmm!

Posted

oj musiałam wejśc tutaj zeby sobie humorek poprawic......bo chyba juz na dzisiaj straciałam jakąkolwiek nadnieja:shake: ale ta ostarnia psina jaka słodka....metamorfoza bomba

Posted

kesslee napisał(a):
I co z jego oczkami finalnie Anielico? Wzrok nie do 'odratowania'?

Finalnie - tak:)
On miał poprostu zapalenie rogówki, spojówki, i co tam jeszcze dało się zapalić :shake: Nieleczone, stąd ta mgiełka na oku. Dalej bierze kropelki i odrobinę zmętnienia pozostało, ale WIDZIAŁ, WIDZI I BĘDZIE WIDZIAŁ!

Posted

[quote name='anielica']Finalnie - tak:)
On miał poprostu zapalenie rogówki, spojówki, i co tam jeszcze dało się zapalić :shake: Nieleczone, stąd ta mgiełka na oku. Dalej bierze kropelki i odrobinę zmętnienia pozostało, ale WIDZIAŁ, WIDZI I BĘDZIE WIDZIAŁ!

cudownie ;) a czy ja moge prosic link do waktu - o ile jest, bo psaik przepiekny!!! trochedo mojej podobny :)

Posted

Moja Sonia była w schronisku nie za długo, i wielkiej zmiany nie widac w wyglądzie lecz w radości jaka bije z serduszka :)
Sonia w schronisku:(

I w domciu :D

Myśle że teraz jest szczęśliwa;):) i życze to wszytskim psiakom!!!

Posted

A oto Filip - sznaucer średni ze schronu w Wałbrzychu który teraz grzeje doopkę w cudownym domku w Katowicach :)

W schronie - same dredy, nie widać psa :(

I kolejne etapy przemiany :)

PATRZCIE, PATRZCIE!!!

Posted

Śliczne te Wasze psiaki...To ja moze się pochwale moim nabytkiem:cool3:

Toffik na początku (ma jakies 3 miechy):

Toffik juz u mnie na DT(jakieś 4miechy):

trudno go wyciągnać ze stanu ciężkiego...

Toffik u mnie na DT [c.d] (jakies 5 miechów)

Mój Toffik (ma już jakieś 7 miechów)

Mój Toffik dzisiaj jako 8-miesięczny słodziak:

Posted

Marlena:) napisał(a):
Śliczne te Wasze psiaki...To ja moze się pochwale moim nabytkiem:cool3:

Toffik na początku (ma jakies 3 miechy):

Toffik juz u mnie na DT(jakieś 4miechy):

trudno go wyciągnać ze stanu ciężkiego...

Toffik u mnie na DT [c.d] (jakies 5 miechów)

Mój Toffik (ma już jakieś 7 miechów)

Mój Toffik dzisiaj jako 8-miesięczny słodziak:

oooo Tofi:D:loveu:

Posted

Wykorzystam świeżo nabytą umiejętność wstawiania zdjęć i wprowadzę na salony moją Łatkę, zgarniętą po długiej tułaczce z ulicy przez moją bratanicę i przyprowadzoną do mnie na tymczas. Tymczas, chwalić Boga, trwa prawie 3 lata :)

Tu już uprana, odpchlona i odkleszczona, choć jeszcze chudzinka żebrowana:

Tu rozmyśla najwyraźniej, czy trafiła na swoje miejsce...

A tu, jak widać (???), Łaćka śpi w ulubionej pozie, wykorzystując moją rękę w charakterze kołderki.

Łaćka - modelka, nochal ukochany: