Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

brazowa1 napisał(a):
Ja w to po prostu nie moge uwierzyc..taki piekny mc haszczaka,tak oryginalny,niesamowity

a na żywo jest jeszcze piekniejszy :loveu: ma jedno niebieskie oko, a wg niektórych osób kształ głowy ma podobny do oryginalnego dziekiego wilka.... Zresztą cały jest taki niezmiernie tajemniczy, ale cudowny i łagodny...

Posted

no nie wiem asior, ja tam wole wilki w lesie niz w domu ;)
malo prawdopodobna wydaje mi sie jego krzyzowka z wilkiem, takie psy maja bardzo silnie ujawniajace sie wilcze zachowania.

Posted

Witam,

Kolejna metamorfoza. Może nie widac az tak bardzo z wygladu, suczka Sigma nadal jest chudziutka. Ale psychicznie jest już duza poprawa :multi:

Sunka nadal szuka domku stalego, na razie przebywa w miejscu tymczasowego pobytu. Jeśli ktos ma chetnego na te kruszynke ( wazyla 18kg jak ja zabieralysmy ) to proszę o kontakt: spartankaa@poczta.onet.pl lub PW

Tu jeszcze w schronisku w Gdansku - Kokoszkach:

A tu już powoli widac przemiane :-) Zabrana ze schroniska 5 lutego.

Beata

Posted

sahara napisał(a):
Nie widać poprawy?
Przeciez jej zaczęła sie sierść świecić z radości :evil_lol:

No tak:-) dzis u nas piekne slonko, zaraz jedziemy z Sigmusia na spacerek, umieszcze potem foty aby dalsza przemiana byla widoczna.

Beata

Posted

[quote name='BeataJ']Witam,

Kolejna metamorfoza. Może nie widac az tak bardzo z wygladu, suczka Sigma nadal jest chudziutka. Ale psychicznie jest już duza poprawa :multi:

Sunka nadal szuka domku stalego, na razie przebywa w miejscu tymczasowego pobytu. Jeśli ktos ma chetnego na te kruszynke ( wazyla 18kg jak ja zabieralysmy ) to proszę o kontakt: spartankaa@poczta.onet.pl lub PW

Tu jeszcze w schronisku w Gdansku - Kokoszkach:

A tu już powoli widac przemiane :-) Zabrana ze schroniska 5 lutego.

Beata

a ja zawsze zwracam uwage na oczy...spojrzcie jak tym psiaczkom zmiennia sie spojrzenie , pojawia sie blysk w oku i ufnosc ktorej tam wczesniej nie bylo.....cudownie..i zycze Wam aby to wszystko dobro wrocilo do Was ze zdwojona siła....:loveu:

Posted

ja w oczach adoptowanych schroniskowych psiaków zawsze widze uśmiech...ich oczy się śmieją. To najpiękniejasza recz pod słońcem....takiej satysfakcji nie da żaden rasowiec

Posted

..a ja się tutaj powtórzę :razz:

Klea w schronisku (na zdjęciu nie widać tutaj żeber i kręgosłupa, które wystawały przez skórę)

Klea 4 miesiące później (zdjęcie z dziś)...taka umięśniona, duża baba się zrobiła :lol:.
Nie jestem w stanie oszacować ile kilometrów dziś zrobiła na łapach w pełnym biegu. Znajomi, którzy nam towarzyszyli podczas wycieczki na pola gdy zobaczyli ją w "akcji", stwierdzili jednoznacznie: "ten pies nie może mieć TYLE! lat (szacowane 10-12), bo by tak w zyciu! nie biegał!!"..
No cóż..każdemu psu tylko życzyć tak wyjątkowej kondycji i zdrowia. ;)

..

Posted

[quote name='Nor(a)']..a ja się tutaj powtórzę :razz:

Klea w schronisku (na zdjęciu nie widać tutaj żeber i kręgosłupa, które wystawały przez skórę)

Klea 4 miesiące później (zdjęcie z dziś)...taka umięśniona, duża baba się zrobiła :lol:.
Nie jestem w stanie oszacować ile kilometrów dziś zrobiła na łapach w pełnym biegu. Znajomi, którzy nam towarzyszyli podczas wycieczki na pola gdy zobaczyli ją w "akcji", stwierdzili jednoznacznie: "ten pies nie może mieć TYLE! lat (szacowane 10-12), bo by tak w zyciu! nie biegał!!"..

..

ale cudowna przemiane widac...dziekuje

Posted

[quote name='Nor(a)']..a ja się tutaj powtórzę :razz:

..

Nor(a) - jestem w szoku :crazyeye:
Powiem tylko ,że każdemu psu życzyłaby6m takiego domu jaki Klea znalazła u Was i dziękuje za wytrwałośc ;)
A Klea... no piękna jest po prostu!:loveu:

Posted

modliszka84 napisał(a):
Nor(a) - jestem w szoku :crazyeye:
Powiem tylko ,że każdemu psu życzyłaby6m takiego domu jaki Klea znalazła u Was i dziękuje za wytrwałośc ;)

oj..to my Tobie dziękujemy :lol: ..bo inaczej byśmy się o niej nigdy nie dowiedzieli.
To jest świetny pies!, o fajnym.. bardzo "cierpliwym" charakterze.
Okazało się też, że jest psem ..pilnującym :crazyeye: . Nikt się nie zbliży do ogrodzenia gdy psy są akurat w ogródku, bo zjeżona na karku Klea szczeka donośnie na wszystkich i wszystko, a tak naprawdę to wzór łagodności na czterech łapach. Takie ma wyjątkowe połączenie cech. ;)

Posted

I kolejna dobkowa metamorfoza - tu widac roznice bardzo! Pamietam jak ja zobaczylam w starogardzkim schronie….obraz nedzy i rozpaczy :-( Szybka sprawna akcja i udalo nam się ja wyciganac i dzieki pomocy dogomaniaczki Irmy zawiezc do Skierniewic gdzie teraz mieszka.

Dobcia jeszcze w schronisku

Tuz po przyjezdzie do nowego domku

No i obecnie!!!

Beata

Posted

[quote name='sahara']

To jej zdjęcie ze schroniska

A to pierwsze chwile w domu

Teraz Mysza wygląda tak

Aż trudno uwierzyć........ i faktycznie ma cos z grzyweczki (gdyby nie ten włos taki gęsty, mocny i lekko kręcony) - prawdziwa PP!
Śliczna jest! :multi: :multi: :multi: