Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo Was proszę o głosy na Fundację Bernardyn w Krakvecie!
Właśnie weszłam na stronę głosowania i zobaczyłam, że są Im bardzo potrzebne.
Głosujcie, proszę i proście innych o zagłosowanie - może tym razem uda się, by wygrały psy :smile:.

Posted

to i ja wstawię metamorfozę:
przed: (sierść w tragicznym stanie - największy kołtun był wielkości mojej pięści.... niestety trzeba było dużo powycinać....

po: 2 dni później - suczka na razie tylko wyczesana i bez kołtunów. nadal przed kąpielą - boi się wody więc dajemy jej trochę czasu na oswojenie się.

jeżeli ktoś ma ochotę, można wejść na mój profil na facebooku i obejrzeć więcej zdjęć - tu nie chcę zaśmiecać:
https://www.facebook.com/paula.przygoda?ref=tn_tnmn

pozdrawiam!

Posted (edited)

Metamorfoza mojego staruszeczka Tuptusia, który jest już za TM, ale w naszych sercach wciąż żyje. Ślepy staruszek z chorym serduszkiem, został wyrzucony z samochodu w mroźny dzień w Mławie. Znaleziony i uratowany przez agatamakowska, adoptowany przeze mnie, dożył swoich dni w ciepełku i miłości. Na zawsze pozostanie w naszych sercach.

Tuptuś w dniu znalezienia:

I już w swoim domku, kochany:

Edited by Ania-tygrysiczka
Posted

jaka drogą w mózgu człowieka idzie myśl, w wyniku której on postanawia wyrzucić psaktórego miał całe życie, to ja nigdy nie pojmę. jak mozna powziąć taką decyzje i ją zrealizować i nie paść trupem?

Posted

[quote name='sleepingbyday']jaka drogą w mózgu człowieka idzie myśl, w wyniku której on postanawia wyrzucić psaktórego miał całe życie, to ja nigdy nie pojmę. jak mozna powziąć taką decyzje i ją zrealizować i nie paść trupem?

powinni padać trupem!

Posted

docha napisał(a):
pamiętam Tuptusia. on miał dodatkową przygodę na sankach z dzieciarami?

Tak, właśnie :-(
Dzieciaki go wsadziły na sanki i woziły, a przerażony, biedny psina co raz z nich spadał. Po czym znudzone dzieci zostawiły psa na mrozie i poszły do domu...

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Tak, właśnie :-(
Dzieciaki go wsadziły na sanki i woziły, a przerażony, biedny psina co raz z nich spadał. Po czym znudzone dzieci zostawiły psa na mrozie i poszły do domu...

Biedna psinka :(

Posted

[quote name='paulaprzygoda']to i ja wstawię metamorfozę:
przed: (sierść w tragicznym stanie - największy kołtun był wielkości mojej pięści.... niestety trzeba było dużo powycinać....

po: 2 dni później - suczka na razie tylko wyczesana i bez kołtunów. nadal przed kąpielą - boi się wody więc dajemy jej trochę czasu na oswojenie się.

jeżeli ktoś ma ochotę, można wejść na mój profil na facebooku i obejrzeć więcej zdjęć - tu nie chcę zaśmiecać:
https://www.facebook.com/paula.przygoda?ref=tn_tnmn

pozdrawiam!

Myślę, że wstawienie w ten wątek zdjęć nie będzie zaśmiecaniem.

Posted

[quote name='sleepingbyday']jaka drogą w mózgu człowieka idzie myśl, w wyniku której on postanawia wyrzucić psaktórego miał całe życie, to ja nigdy nie pojmę. jak mozna powziąć taką decyzje i ją zrealizować i nie paść trupem?
Za same psiaki wojtyszkowe i paluchowe w sumie 6000 ludzi musiałoby paść trupem. Polacy by wymarli!!! Ale szkoda, że tak się nie dzieje, zostali by ci bardziej wartościowi...

Posted

dziuniek napisał(a):
Za same psiaki wojtyszkowe i paluchowe w sumie 6000 ludzi musiałoby paść trupem. Polacy by wymarli!!! Ale szkoda, że tak się nie dzieje, zostali by ci bardziej wartościowi...

Podpisuje sie pod tym wszystkimi lapami. Wielka szkoda.

Posted

[quote name='phase']TYMON

Tymonek aktualnie, nadal szuka domku!

Tymon przeszedł OGROMNĄ METAMORFOZĘ. Niestety odszedł za TM, ale przynajmniej miał kochający, swój, wymorzony domek, nie odszedł w samotności. Wiem że to nie jest dobra wiadomość, ale Tymon pewnie nie tylko mi, ale innym zostanie w pamięci.. Warto walczyć do końca. Patrząc na Tymon i jego metamorfozę aż chce się wierzyć i pomagać.