Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Łezka jest w schronisku?
Niesamowita przemiana.. widać, że ktoś bardzo zatroszczył się o jej powrót do normalności.

Łezka przebywa w Fundacji Emir. Szukamy dla niej domu stałego.

Posted

Ozzi to dosłownie zupełnie inny pies, ani w centymetrze nie jest podobny do siebie przed i po metamorfozie!

Alex musiał przejść tyle bólu żeby ktoś mu to wynagrodził i pokazał że swiat nie jest tylko zły...

Posted

U nas może metamorfoza niezbyt widowiskowa, ale chciałam pokazać, bo niedawno nam stuknęły 4 wspólne lata. Adopcja była szybka, nieprzemyślana i dobrze, że tak się stało. W schronisku siedziała w bardzo małej klatce (tzw. izolatka) i dopraszała się uwagi. Mojej mamie się spodobała i po dwóch tygodniach mama zadzwoniła, że jeśli jeszcze sunia jest to mam po nią iść :lol:. Była naszym 4 (i najmniejszym) psem w tamtej chwili i od razu zaczęła wszystkimi rządzić. Sporo złego na pewno w życiu przeszła.
Nanna w schronisku:

Tu już z Frajerem, jej najlepszą koleżanką. Szybko jednak się okazało, która rządzi.

A tu w ulubionym miejscu:

Posted

Bjuta napisał(a):
Bardzo sympatyczne pannice! A dlaczego Frajer(ka) ma męskie imię?

Jakoś tak samo wyszło. Ona dostała imię Freyr (też męskie) u hodowcy i większość osób nie umiała tego wymówić. A od początku były z nią przeboje, bo jeszcze zanim została kaleką to miała operację, bo urodziła się ze zrośniętymi palcami. No Frajer po prostu. Ogólnie to ona reaguje na kilka imion: Freyr, Frajer, Mułcio i Jełopek ;).

Posted

oto Ciapek - przez miesiąc zamieszkiwał pole namiotowe na Mazurach, ktoś się zlitował, zabrał do Poznania, Ciapek trafił do Fundacji Animalia a potem do swojego domu :)
metamorfoza fizyczna nie jest spektakularna, bo źle nie wyglądał, ale metamorfoza życia - całkowita

muszę pokazać moje ulubione zdjęcie z jego ukochaną i zakochaną w Ciapku Pańcią :loveu:

bezdomny na Mazurach

elegancki kawaler na ślubie Pańci :)

Posted

[quote name='Ajula']oto Ciapek - przez miesiąc zamieszkiwał pole namiotowe na Mazurach, ktoś się zlitował, zabrał do Poznania, Ciapek trafił do Fundacji Animalia a potem do swojego domu :)metamorfoza fizyczna nie jest spektakularna, bo źle nie wyglądał, ale metamorfoza życia - całkowitamuszę pokazać moje ulubione zdjęcie z jego ukochaną i zakochaną w Ciapku Pańcią :loveu:bezdomny na Mazurachelegancki kawaler na ślubie Pańci :)Ten watek to jeden wielki zachyt i wiara w ludzi...