Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anielica']KUBUŚ, znaleziony koło Lublina, prawie ślepy, z poderżniętym gardłem, strasznie pobity :-(

KUBA W NOWYM DOMU! :lol:

Taki pies musi być wdzięczny człowiekowi do końca życia... To jest niepojęte jak wielkie i zdolne do przebaczenia jest psie serce...

Ten temat jest najcudowniejszym, ze wszystkich na tym forum. Daje nadzieję.

Posted

[quote name='ulvhedinn']
Od pierwszego do ostatniego zdjęcia minęło ok. 7 tygodni....

:placz: :placz: :placz: to jest ogromna metamorfoza-szok:crazyeye: ile się ten biedny pies nacierpiał-podziw dla ogromu pracy!!!

Posted

Dziewczyny, jesteście tak wspaniałe, że.... aż nie potrafię tego wyrazić....
Chylę czoła...... :modla:
Niech miłość, jaką okazałyście tym nieszczęśliwym psiakom, wróci do Was w dwójnasób! :Rose:

Posted

Nadal nie ma tu Gai, która dziewczyny znalazły pod Warszawa, z przecietym gardłem i szczeniakami w stodole. To też była niesamowita historia i niezwykła przemiana :multi: Gaja jest u Gajowej.

Posted

ja tez pamietam gaje wiec ja wstawie :) ale opowiem w wielkim skrocie
gaja zostala zanaleziona pod sklepem z wrosnietym w szyje sznurkiem
w lesi miala ukryte szczeniakai, ktorymi pomimo swojego stanu sie peknie opiekowala
oto gaja

i w nowym domku...

Posted

[quote name='kiwi']ja tez pamietam gaje wiec ja wstawie :) ale opowiem w wielkim skrocie
gaja zostala zanaleziona pod sklepem z wrosnietym w szyje sznurkiem
w lesi miala ukryte szczeniakai, ktorymi pomimo swojego stanu sie peknie opiekowala
oto gaja

i w nowym domku...

:crazyeye:SUPER :loveu::loveu:

Posted

Witam wszystkich odwiedzających ten wątek!
Zanim zdecydowałam się napisać, przeczytałam cały wątek od deski do deski i nieraz moje oczy były pełne łez z powodu okrucieństwa, jakie człowiek jest w stanie zadać bezbronnemu zwierzęciu. Ale również z powodu ogromu miłości, którą inny CZŁOWIEK temu zwierzęciu ofiarowuje.
Chciałabym przedstawić Wam naszego Luisa - jako kilkumiesięczny szczeniak został odebrany psychicznie choremu człowiekowi, który "zbierał" psy, nie zapewniając im podstawowych potrzeb. Luis spędził jakiś czas w lecznicy, potem w schronisku (na szczęście krótko). Potem razem ze swoją siostrą Leną trafili do tymczasowego domku, gdzie nie tylko przybierali na wadze, ale uczyli się, że dotyk człowieka to nie tylko ból...:-( Tu bardzo dziękuję wszystkim cioteczkom:lol: ,które przyczyniły się do tego, że metamorfoza Luisa była w ogóle możliwa:Rose: :buzi:
To Luis PRZED -był tak mały i wychudzony, że wet ocenił go na 3 miesiące ( miał wtedy około 6-ściu). Wielkie zęby nie mieściły się w mordce - obraz nędzy i rozpaczy...

Zdjęcia tuż po adopcji - jeszcze trochę smutny i zamyślony..:roll:

To po ok. 3 miesiącach- Luis to teraz 22kg do kochania i 54cm w kłębie do miziania..:lol:

PS. Siostra Luisa - Lenka również znalazła swój dom:loveu:
Pozdrawiam wszystkich - UJWAR-ka.:hand:

Posted

Ujwar :loveu: super żescie sie zdecydowali pokazać waszego malca :eviltong:

ale on sie zmienił jak na metamorfozy przystało powiem :

podmienili go i tyle ;) - piękny jest chłopak !!!!!!!

Posted

Madzia18sosnowiec - Luis jest chłopakiem (co zresztą widać na zdjęciu;) ) i rzeczywiście, jak to chuchro przyjachało do nas, nie wyglądało, że wyrośnie z niego taki byczek..:cool3: .
W ciągu 3 miesięcy przybrał na wadze 12kg:crazyeye: ,a wcale nie jest teraz gruby ( to tylko sierść optycznie dodaje mu kilogramów), więc wyobraź sobie, jak bardzo był zabiedzonym chudziaszkiem. Prawie nie miał mięśni, miał kłopoty z chodzeniem:shake: -ale to wszystko już za nami:loveu: :loveu: i teraz może być już tylko lepiej:lol: :lol: :lol:. Pzdrawiam:bye:
Sonix - Sunia na zdjęciu z Luisem to bergamasco. Jest to najlepsza kumpela Luisa, który uwielbia wręcz ... wyrywać jej dredy:cool1: :oops:. Pozdrawiam:hand:

Posted

A ja jeszcze raz wszystkich fanów tego wątku zachęcam do kupna kalendarza "Metamorfozy serc ":

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34610

Niedługo będzie on dostępny na naszym bazarku i na Allegro a juz teraz mozna go kupić w księgarni w Bunkrze Sztuki w Krakowie.
Cały dochód ze sprzedaży zostanie przeznaczony na pomoc psom w potrzebie.
Jednym z bohaterów kalendarza jest mój Maksio , którego przedstawiłam na jednej z pierwszych stron tego wątku. Oto Maksio- sierotka:

I Maksio na porannym spacerku parę dni temu:

Posted

[quote name='Patia']A ja jeszcze raz wszystkich fanów tego wątku zachęcam do kupna kalendarza "Metamorfozy serc ":

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34610

Niedługo będzie on dostępny na naszym bazarku i na Allegro a juz teraz mozna go kupić w księgarni w Bunkrze Sztuki w Krakowie.
Cały dochód ze sprzedaży zostanie przeznaczony na pomoc psom w potrzebie.
Jednym z bohaterów kalendarza jest mój Maksio , którego przedstawiłam na jednej z pierwszych stron tego wątku. Oto Maksio- sierotka:

I Maksio na porannym spacerku parę dni temu:

pamiętam maksia pamietam :loveu: slicznosci sie z niego zrobiło i na przylepke wygląda :loveu: