Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a pisałam już, ze jak byłam w zeszłym roku na Mazurach, na pomoście siedział młody chłopak z psem - jak pochwaliłam, ze taka śliczna suczynka, z dumą odparł "A widzi pani, w schronisku też są ładne psy" - od słowa do słowa, ze to sunia z dt z Warszawy :), od Madalleny :)

Posted

ale super fajne są takie sytuacje :loveu: ja kiedyś byłam na wizycie pa dla sznupki z Łodzi - bardzo fajna Rodzina i podczas wizyty mówią, że znalazły ją na takiej stronie adopcyjnej sznaucerów i ze taka fajna strona i w ogóle hihi a ja mówię, że to ja ją prowadzę - aż się wtedy wzruszyłam deczko :oops: :D

Posted

Witajcie,

Trafiłam na ten wątek przypadkiem i jestem - hmm dobre pytanie - sama nie wiem czy zwruszona, czy zachwycona, czy też przerażona okrucieństwem ludzi. Pewnie wszystkiego po trochu ;) Jest to genialny pomysł by "propagować" adopcje, bo ludzie się ich zwyczajnie boją. Mam 2 psy - 1 ze Znajdek (które pozdrawiamy), 1 z Vivy (którą też ściskamy) i 1 kota też ze Znajdek. Ludzie mnie pytają skąd mam psy i nie wierzą, że są adoptowane. Bo przecież miłe, wesołe, zadbane, bez tzw. traumy (której się ludzie chyba najczęściej boją). Ja tłumaczę, daję adresy ale na podstawie 3 zwierzaków nie wierzą, że czeka na nich wspaniały przyjaciel - może brudny, może przerażony i może nawet z tą traumą której się tak obawiają ale jeśli tylko zechcą poświęcić mu czas to zyskają bezwarunkową miłość i oddanie. Teraz będę podawała link do tej strony i jak przejrzą te 300 stron wątku to może w końcu uwierzą.

Pozdrawiam wszystkich i jak ogranę wrzucanie zdjęć pokażę moje metamorfozy. :)

Posted

Simbo - czekamy na te Twoje metamorfozy! :) Ech, ludzi się powinno obowiązkowo prowadzać do schronu, a przynajmniej przymuszać do przeczytania (bądź też chociaż obejrzenia) Metamorfoz - to fakt!

Posted

malawaszka napisał(a):
ale super fajne są takie sytuacje :loveu: ja kiedyś byłam na wizycie pa dla sznupki z Łodzi - bardzo fajna Rodzina i podczas wizyty mówią, że znalazły ją na takiej stronie adopcyjnej sznaucerów i ze taka fajna strona i w ogóle hihi a ja mówię, że to ja ją prowadzę - aż się wtedy wzruszyłam deczko :oops: :D

I mój syn, który mieszka w Warszawie, miał tez taki przypadek, ze był na wizycie domowej (rehabilitacja) na Ursynowie, w progu obszczekała go mała sunia- po krótkiej rozmowie, bo Michał kocha psy okazało się ze to z domu tymczasowego spod Makowa Maz. .... "O, to od mojej mamy!" i musiał zostać na obiedzie :)

Posted

malagos napisał(a):
I mój syn, który mieszka w Warszawie, miał tez taki przypadek, ze był na wizycie domowej (rehabilitacja) na Ursynowie, w progu obszczekała go mała sunia- po krótkiej rozmowie, bo Michał kocha psy okazało się ze to z domu tymczasowego spod Makowa Maz. .... "O, to od mojej mamy!" i musiał zostać na obiedzie :)

Piękne zdarzenie :)!

Posted

Przykro patrzeć na te cudowne psy dawniej zaniedbane, zarośnięte, wystraszone, zagłodzone, poranione. Zawsze wzruszam się gdy oglądam ich przemianę. Na zaniedbanych kudłaczach metamorfozy są najlepiej widoczne. Wystarczy obciąć kołtuny i wykąpać futrzaka i od razu wygląda na innego psa :-)

Posted

Super wątek, piękne przemiany, aż przyjemnie popatrzeć na cudownie uszczęśliwione psy - szacun dla wszystkich którzy dla psiakom tą szansę. Niektóre zupełnie nie do poznania.

Posted

Simba123 napisał(a):
Witajcie,

Trafiłam na ten wątek przypadkiem i jestem - hmm dobre pytanie - sama nie wiem czy zwruszona, czy zachwycona, czy też przerażona okrucieństwem ludzi.......
Pozdrawiam wszystkich i jak ogranę wrzucanie zdjęć pokażę moje metamorfozy. :)

Witamy na wątku :loveu:

malagos napisał(a):

A to był darmowy obiadek :evil_lol: SUUPER :loveu: Jeszcze kilka takich adopcji i syn będzie jadał za free codziennie ;)