Lucyja Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Jak dobrze, że w tym wątku pojawiają się wciąz takie piękne metamorfozy dodające siły do dalszych działań. Quote
brazowa1 Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Vika jest wspaniała :) a propos żabki i Sary dla mnie to bez sensu - wpierw ratowac psy, żeby potem szły na zatracenie do jakiegoś przepełnionego schroniska, szkoda w takim razie czasu i pieniędzy.Mam nadzieję,ze to tylko chwyt marketingowy mający na celu zwołanie ludzi do pomocy psom. Quote
sleepingbyday Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='MaDi'] ta fota jest boska, na plakat! Quote
malagos Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Póżna jesień, wieś niedaleko mnie........ Telefon od naszej znajomem rolniczki, przybłąkała się sunia ze szczeniakiem, zagryzła juz 2 kury, wyjada jajka......... Zrobiłam zdjecie suni i małej, załozyłam watek na dogo. I jak zawsze, odzew był - sunię wysterylizowaliśmy na koszt Akcji Sterylizacji i została w tym gospodarstwie, a szczeniorkę na dt wziećła cudna necianeta, i znalazła Kropce dom.Happy end!! Tu na podwórku gospodarstwa: Zabrana do naszej lecznicy na odrobaczenie i odpchlenie Na kanapie w swoim domu - śliczna, kochana, poczciwa sunia :loveu: Quote
jola_li Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Oby więcej takich happy endów jak biało-czarnej rodzinki :-) Quote
karolkamadry Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Ależ ona podobna do mojego Łatka:) tylko nie ma czarnych plam....A te kury to chyba w genach mają, bo mój też wyjadał i to nie tylko 2....Taka rasa :) Quote
coronaaj Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Budujace te metamorfozy, przyjdzie czas to dam mojego kochanego Pakusia, 1.5kg teraz ponad 5kg , piekna sierc noi podroznik swiatowy.... Quote
brazowa1 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 MNalagos,dobrze zrozumialam? kudłata sunia byla rezydentka w tym gospodarstwie i ona została i jest ciachnięta z Akcji Sterylizacji? Quote
necianeta89 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 brazowa1 napisał(a):MNalagos,dobrze zrozumialam? kudłata sunia byla rezydentka w tym gospodarstwie i ona została i jest ciachnięta z Akcji Sterylizacji? mieszkała Biała z maluchem na dworze, małą przywieźli mi a mama została na podwórku, malagos zabrała ją na sterylke i trzeba było ją zabrać do pomieszczenia i pilnować... no i została na kanapie :) Quote
malagos Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 nie, nie - ten kudłaty to pies w gospodarstwie, a przybłąkała się ta Biała , nazwana Sonią. Przyszła do ludzi ze szczeniakiem, ale cz to było jej dziecko?.....bardzo niepodobne :) Biała została w gospodarstwie, po sterylizacji - na jej przykładzie opowiedziałam o zaletach sterylizacji wiejskich suczek na posiedzeniu komisji gminnej i rady gminy w naszej wsi. Quote
karolkamadry Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 I tak trzymać - zmieniać swiadomosć ludzi - trudne jak cholera ale warte zachodu Quote
sleepingbyday Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 sunia sobie sama znalazła dom i tyle. trzeba umieć wziąć sprawy w swoje łapy ;-) Quote
brazowa1 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Po cichu,bez szumnych haseł, "na własnym podworku" zrobiłas więcej dla psów niz niejedna wielka,jednoprocentowa organizacja :) Quote
MaDi Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 brazowa1 napisał(a):Vika jest wspaniała :) a propos żabki i Sary dla mnie to bez sensu - wpierw ratowac psy, żeby potem szły na zatracenie do jakiegoś przepełnionego schroniska, szkoda w takim razie czasu i pieniędzy.Mam nadzieję,ze to tylko chwyt marketingowy mający na celu zwołanie ludzi do pomocy psom. Zamiast oceniać zajrzyj na wątek i pomóż bo kiepsko jest zostać praktycznie samej z 3 psami w klinice bo niby są już bezpieczne. Quote
malagos Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 brazowa1 napisał(a):Po cichu,bez szumnych haseł, "na własnym podworku" zrobiłas więcej dla psów niz niejedna wielka,jednoprocentowa organizacja :) O, to wielki komplement, dziękuję :) Quote
brazowa1 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 MaDi napisał(a):Zamiast oceniać zajrzyj na wątek i pomóż bo kiepsko jest zostać praktycznie samej z 3 psami w klinice bo niby są już bezpieczne. a to przepraszam,myslałam,że pieski "organizacyjne". Jedna oosba ma prawo się podłamać utrzymaniem trzech psów :( Quote
MaDi Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 brazowa1 napisał(a):a to przepraszam,myslałam,że pieski "organizacyjne". Jedna oosba ma prawo się podłamać utrzymaniem trzech psów :( Wiesz czasem organizacje to tylko kilka osób które wypluwają flaki aby działać i jest o tyle łatwiej,że od czasu do czasu ktoś może coś legalnie wpłacić na konto... Quote
anouk92 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Przeprasza że tu ale jest naprawdę kiepsko: http://www.dogomania.pl/threads/225080-Sara-potr%C4%85cona-przez-samoch%C3%B3d-pozostawiona-na-%C5%9Bmier%C4%87-pom%C3%B3%C5%BC-w-op%C5%82aceniu-%C5%BCycia Quote
Luzia Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Pragnę Was gorąco zaprosić na wątek suczki która jest u mnie od soboty, w poniedziałek miała amputację łapki ( łapa nie była do wyratowania - wnyki ). [SIZE="3"]LINK Quote
Jenny19 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Znalazłam dzisiaj na wykop.pl, bardzo wzruszająca metamorfoza niewidomej porzuconej suni: [video=youtube;r-s7DmAbVb8]http://www.youtube.com/watch?v=r-s7DmAbVb8[/video] Quote
malagos Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Czas, by pochwalić się Nocką, małą sunią z Kieleckiego. Błąkała sie co najmniej 2 miesiace, przeganiana i głodna Trafiła do mnie na bdt i została 8 tygodni. Z dzikej suczynki stała sie piekną młodą damą, poznała co to zabawki, dom, łóżko, fotel, szelki i od tygodnia jest w nowym domu w Warszawie. Quote
Ingrid44 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Piekne metamorfozy . Uwielbiam tu zagladac . Quote
malagos Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Ja też i uwielbiam dodawać tu swoje tymczaski :) Quote
Recommended Posts