Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vika jest wspaniała :)

a propos żabki i Sary dla mnie to bez sensu - wpierw ratowac psy, żeby potem szły na zatracenie do jakiegoś przepełnionego schroniska, szkoda w takim razie czasu i pieniędzy.Mam nadzieję,ze to tylko chwyt marketingowy mający na celu zwołanie ludzi do pomocy psom.

Posted

Póżna jesień, wieś niedaleko mnie........ Telefon od naszej znajomem rolniczki, przybłąkała się sunia ze szczeniakiem, zagryzła juz 2 kury, wyjada jajka.........
Zrobiłam zdjecie suni i małej, załozyłam watek na dogo. I jak zawsze, odzew był - sunię wysterylizowaliśmy na koszt Akcji Sterylizacji i została w tym gospodarstwie, a szczeniorkę na dt wziećła cudna necianeta, i znalazła Kropce dom.Happy end!!

Tu na podwórku gospodarstwa:

Zabrana do naszej lecznicy na odrobaczenie i odpchlenie

Na kanapie w swoim domu - śliczna, kochana, poczciwa sunia :loveu:

Posted

brazowa1 napisał(a):
MNalagos,dobrze zrozumialam? kudłata sunia byla rezydentka w tym gospodarstwie i ona została i jest ciachnięta z Akcji Sterylizacji?

mieszkała Biała z maluchem na dworze, małą przywieźli mi a mama została na podwórku, malagos zabrała ją na sterylke i trzeba było ją zabrać do pomieszczenia i pilnować... no i została na kanapie :)

Posted

nie, nie - ten kudłaty to pies w gospodarstwie, a przybłąkała się ta Biała , nazwana Sonią. Przyszła do ludzi ze szczeniakiem, ale cz to było jej dziecko?.....bardzo niepodobne :)
Biała została w gospodarstwie, po sterylizacji - na jej przykładzie opowiedziałam o zaletach sterylizacji wiejskich suczek na posiedzeniu komisji gminnej i rady gminy w naszej wsi.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Vika jest wspaniała :)

a propos żabki i Sary dla mnie to bez sensu - wpierw ratowac psy, żeby potem szły na zatracenie do jakiegoś przepełnionego schroniska, szkoda w takim razie czasu i pieniędzy.Mam nadzieję,ze to tylko chwyt marketingowy mający na celu zwołanie ludzi do pomocy psom.

Zamiast oceniać zajrzyj na wątek i pomóż bo kiepsko jest zostać praktycznie samej z 3 psami w klinice bo niby są już bezpieczne.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Po cichu,bez szumnych haseł, "na własnym podworku" zrobiłas więcej dla psów niz niejedna wielka,jednoprocentowa organizacja :)

O, to wielki komplement, dziękuję :)

Posted

MaDi napisał(a):
Zamiast oceniać zajrzyj na wątek i pomóż bo kiepsko jest zostać praktycznie samej z 3 psami w klinice bo niby są już bezpieczne.

a to przepraszam,myslałam,że pieski "organizacyjne". Jedna oosba ma prawo się podłamać utrzymaniem trzech psów :(

Posted

brazowa1 napisał(a):
a to przepraszam,myslałam,że pieski "organizacyjne". Jedna oosba ma prawo się podłamać utrzymaniem trzech psów :(

Wiesz czasem organizacje to tylko kilka osób które wypluwają flaki aby działać i jest o tyle łatwiej,że od czasu do czasu ktoś może coś legalnie wpłacić na konto...

Posted

Pragnę Was gorąco zaprosić na wątek suczki która jest u mnie od soboty, w poniedziałek miała amputację łapki ( łapa nie była do wyratowania - wnyki ).

[SIZE="3"]LINK

Posted

Znalazłam dzisiaj na wykop.pl, bardzo wzruszająca metamorfoza niewidomej porzuconej suni:

[video=youtube;r-s7DmAbVb8]http://www.youtube.com/watch?v=r-s7DmAbVb8[/video]

Posted

Czas, by pochwalić się Nocką, małą sunią z Kieleckiego. Błąkała sie co najmniej 2 miesiace, przeganiana i głodna

Trafiła do mnie na bdt i została 8 tygodni. Z dzikej suczynki stała sie piekną młodą damą, poznała co to zabawki, dom, łóżko, fotel, szelki i od tygodnia jest w nowym domu w Warszawie.