Abrakadabra Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 SBD - Mieszka chyba nie przedstawiałyśmy na Metamorfozach :) Tutaj wątek : http://www.dogomania.pl/threads/193892-NASZ-MIESIO-MA-DOM-).-I-oby-przestał-nawiewać.... Mieszko jest młodym (ok.3-4 letnim) psem, który prawdopodobnie całe swoje życie spędził na ulicy. Spotkałam go w podwarszawskiej miejscowości - wlókł się środkiem jezdni... Od mieszkańców dowiedziałam się, że od 2 lat koczuje pod płotami - i jak to w życiu bywa - jedni go dokarmiają, inni przepędzają... Straciłam go z oczu na kilka dni, aż znalazłyśmy go z SBD pewnego jesiennego popołudnia: stał na środku ulicy, ledwo trzymając się na nogach. Był brudny, zakrwawiony i pogryziony... Tutaj po "lekkim ogarnięciu" farmakologicznym: Po wielu perypetiach i "przygodach" z znalazł DS w Halinowie pod Warszawą, gdzie całkiem nieźle mu się żyje :) Quote
ULKA12 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Przepraszam za offa, ale zobaczcie tutaj, sunia zakopana żywcem. http://www.dogomania.pl/threads/220100-Suczka-zakopana-%C5%BCywcem-w-wigili%C4%99?p=18280525#post18280525 Quote
Abrakadabra Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 I jeszcze Diara, która aktualnie Domu, a przebywa w hoteliku u Neris :) http://www.dogomania.pl/threads/216514-Kto-sobie-drogę-skraca...Diara-w-DT-u-Neris...tylko-kasy-brak... Znalazłam ją w lesie pod Warszawą... Leżała na poboczu, wyglądała jak szkielet. Okazało się, że jest zagłodzona: Po podkarmieniu i odrobaczeniu :) Quote
matrioszka2 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Aż uszy jej stanęły, że ho-ho ! :lol: Quote
kasumi Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 kolejna metamorfoza :) moja kochana labka znaleziona oczywiście na moim osiedlu ;) (na osiedlu i tak już każdy ma mnie za wariatkę :p ) wychudzona, bidulinka, no wyglądała masakrycznie i do tego okropne wymiona..... nie raz urodziła.... już nie wspominając o tym co wetka zobaczyła przy sterylizacji - syf! zrosty na macicy..stany zapalne... i zmasakrowana przez wielokrotne cesarki!!! ... szew jak u krawca - na okrętkę! gruby ze zrostami...stany zapalne wewnetrzne chyba gorzej być nie mogło...., ale najcudowniejsze było to, że ona nadal kochała człowieka, chciała być przy nim..... zaprowadziłam ją na chwilkę do mojego mieszkania, a potem zadzwoniłam do schronu..... po ok. 2 tyg. pojechała na tymczas i w końcu wyjechała do Jastrzębia Zdroju, do wymarzonego domku! :) i w domku :) nowi właściciele musieli ją trochę odchudzić, do 30kg., bo za bardzo się jej przytyło w schronie i na DT ;) mieszka blisko parku i chodzi na dłuuugie spacery :) Quote
bira Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='Abrakadabra'] Ale ma niesamowite oczy :-) Quote
karolkamadry Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Trochę ma chyba z husky:) Oczy niesamowite...i jego historia też, dobrze ze z happy endem. To tak jak mój:) A miał byc zastrzelony:( Jednak udało mu się i jest u mnie:) Uploaded with ImageShack.us Quote
sleepingbyday Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 mieszkowi żyje się mega calkiem nieźle ;-). oczy ma takie, że abra ma dreszcze jak tylko sobie przypomni ten wzrok. na poczatku była pewnośc, że on ślepy! złapałysmy go w ostatnim momencie, wetki mówiły, z e dzień dwa i byłoby po psie. Quote
Roszpunka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Miał chłopak wielkie szczęście, że trafił na wspaniałą ekipę łapaczek :) Quote
sleepingbyday Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 a miał, ale niewdzięcznik nie pamięta - ponoć abre olał na ostatniej wizycie. drań! Quote
sachma Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 a miał, ale niewdzięcznik nie pamięta - ponoć abre olał na ostatniej wizycie. drań! tak mu dobrze w nowym domu, że nie chce pamiętać o tym co było wcześniej ;) Quote
ludwa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 sleepingbyday napisał(a):a miał, ale niewdzięcznik nie pamięta - ponoć abre olał na ostatniej wizycie. drań! Niech się cieszy, ze tylko ją olał. Mnie wczoraj Lenox chciał zeżreć. I podobno te biedki są taaaaakie wdzięczne....Jaaasne;) Quote
Nutusia Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Są wdzięczne DS-om. Dla tych, co wzięły i podle oddały nie mają litości. Mnie wczoraj "moja" Kimi obszczekała jak obcą! Ale potem się zrehabilitowała i... zsikała ze szczęścia - jak już mnie obwąchała i chyba... poznała! ;) Quote
ludwa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 wredne takie. Ja muszę się zastanowić czy ja się czasem z głupim na rozumy nie zamieniłam....;) Quote
Tigraa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Wahałam się czy zaśmiecać tym wątek, ale ponieważ sprawa jest bardzo poważna i natury ogólnej, postanowiłam poruszyć ten temat tutaj, czyli na jednym z poczytniejszych wątków. Tak jak w tytule, jedna z nas (aktualny nick wiktoria 008), to handlara, rozmnażaczka i pospolita oszustka. Wygląda na to, że ma też jakieś problemy z psychiką, wiec jest tym bardziej groźna, bo nieobliczalna. Podejrzewamy, że może się posługiwać jeszcze innymi nickami. Szczegóły tej bulwersującej historii dalej w linkach. Pierwszy to link do wątku, który (o zgrozo) sama założyła, aby nieść pomoc czworonogom ze schroniska: http://www.dogomania.pl/threads/218402-Psy-ze-schroniska-w-Kotliskach-prosz%C4%85-o-pomoc-!!!!/page9 Drugi to Czarne Kwiatki, gdzie już wcześniej była namierzona pod innymi nickami: http://www.dogomania.pl/threads/183865-Czarne-Kwiatki-czyli-na-kogo-warto-uwa%C5%BCa%C4%87./page50 Zachęcam do zapoznania się z ich treścią, gdyż o mały włos sami nie wyadoptowaliśmy jej psiaka, choć do całkiem naiwnych nie należymy. Przestrzegam przed wydawaniem zwłaszcza sznaucerów, pudli i spanieli (również zmixowanych), a na słowo KUTNO, u każdego obowiązkowo powinna się zapalić czerwona lampka. Jeśli zbagatelizujemy ten problem, kolejne psiaki nie znajdą się na metamorfozach... Quote
modliszka84 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Szanelka - trafiła do schroniska po śmierci "właściciela" a tu w DT: i w nowym domu: oraz Coco - z tego samego domu: i po lifcie ;) dziewczyny razem : Quote
wapiszon Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Wszystkim moim Znajomym,którzy byli ze mną i koło mnie w 2011 r., życzę zdrowia, spełnienia marzeń i samych dobrych ludzi wokół, byśmy mogli czerpać siłę ze wszystkiego, co niesie rzeczywistość, byśmy wszyscy mogli tę rzeczywistość kształtować, nie zapominając jednocześnie o tych, którzy naszej aktywności potrzebują i liczą na to, że każdy z nas niosąc z sobą inność - staje się niekiedy przyczynkiem do zmiany. Nie zapominajmy też o zwierzętach, ani dziś, ani nigdy - bądźmy odpowiedzialni i dobrzy. Szczęśliwego Nowego Roku :) Quote
Iljova Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 W Sylwestra pijmy za zdrowie facetów, którzy nas zdobyli, kolesi, którzy nas stracili, debili, którzy nas rzucili i farciarzy, którzy nas poznają.. Stary Rok mija, lecz marzenia zostają. Niech one się Wam wszystkie spełniają. I z Nowym Rokiem niech los Wam się odmieni, a ogród życia wnet zazieleni. Na wszystkie dni nadchodzącego roku, życzę Wam wiary w sercu i światła w mroku. Obyście jednym krokiem mijali przeszkody, byście czuli się silni i wiecznie młodmłodzi. Quote
Mysza2 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Życzę wszystkim psiaczkom i ludziom, żeby ten wątek był kiedyś pusty, żeby psiaczki nie musiały przechodzić metamorfoz tylko wszystkie przez całe swoje życie były zdrowe i zadbane:) Quote
taxelina Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 W sumie nie wiedzialam czy juz ja wrzucac czy poczekac az bedzie u mnie i zrobie jej lepsze zdjecia (bo te robilam w DT) Milka d. Ondra http://www.dogomania.pl/threads/218898-gt-gt-gt-Jamniczka-w-typie-corgi-ONDRAteraz-Milka-jeszcze-w-DT-uczy-sie-p%C5%82ywa%C4%87-promem I najnowsze zdjecia ktore ja robilam podczas wizyty w DT Quote
stonka1125 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Cały czas ją śledzę na fb :) Piękna :) Quote
taxelina Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 stonka1125 napisał(a):Cały czas ją śledzę na fb :) Piękna :) Dalam dzisiaj link do wszystkich zdjec jakie zrobilam u Nutusi :loveu: Sliczna zarasta a jeszcze obiecuje wiecej zdjec jak juz bedzie nasza za 2 tyg :multi: Quote
stonka1125 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 deer_1987 napisał(a):Dalam dzisiaj link do wszystkich zdjec jakie zrobilam u Nutusi :loveu: Sliczna zarasta a jeszcze obiecuje wiecej zdjec jak juz bedzie nasza za 2 tyg :multi: Czekam więc z niecierpliwością:) Quote
Nutusia Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 O, znajoma mordka, że o tej ludzkiej nie wspomnę! ;) :) Quote
Recommended Posts