Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SBD - Mieszka chyba nie przedstawiałyśmy na Metamorfozach :)

Tutaj wątek :
http://www.dogomania.pl/threads/193892-NASZ-MIESIO-MA-DOM-).-I-oby-przestał-nawiewać....

Mieszko jest młodym (ok.3-4 letnim) psem, który prawdopodobnie całe swoje życie spędził na ulicy.
Spotkałam go w podwarszawskiej miejscowości - wlókł się środkiem jezdni... Od mieszkańców dowiedziałam się, że od 2 lat koczuje pod płotami - i jak to w życiu bywa - jedni go dokarmiają, inni przepędzają...
Straciłam go z oczu na kilka dni, aż znalazłyśmy go z SBD pewnego jesiennego popołudnia: stał na środku ulicy, ledwo trzymając się na nogach.
Był brudny, zakrwawiony i pogryziony...

Tutaj po "lekkim ogarnięciu" farmakologicznym:

Po wielu perypetiach i "przygodach" z znalazł DS w Halinowie pod Warszawą, gdzie całkiem nieźle mu się żyje :)

Posted

kolejna metamorfoza :)

moja kochana labka znaleziona oczywiście na moim osiedlu ;) (na osiedlu i tak już każdy ma mnie za wariatkę :p ) wychudzona, bidulinka, no wyglądała masakrycznie i do tego okropne wymiona..... nie raz urodziła.... już nie wspominając o tym co wetka zobaczyła przy sterylizacji - syf! zrosty na macicy..stany zapalne... i zmasakrowana przez wielokrotne cesarki!!!
... szew jak u krawca - na okrętkę! gruby ze zrostami...stany zapalne wewnetrzne

chyba gorzej być nie mogło...., ale najcudowniejsze było to, że ona nadal kochała człowieka, chciała być przy nim.....

zaprowadziłam ją na chwilkę do mojego mieszkania, a potem zadzwoniłam do schronu..... po ok. 2 tyg. pojechała na tymczas i w końcu wyjechała do Jastrzębia Zdroju, do wymarzonego domku! :)

i w domku :)

nowi właściciele musieli ją trochę odchudzić, do 30kg., bo za bardzo się jej przytyło w schronie i na DT ;) mieszka blisko parku i chodzi na dłuuugie spacery :)

Posted

mieszkowi żyje się mega calkiem nieźle ;-).

oczy ma takie, że abra ma dreszcze jak tylko sobie przypomni ten wzrok.
na poczatku była pewnośc, że on ślepy!
złapałysmy go w ostatnim momencie, wetki mówiły, z e dzień dwa i byłoby po psie.

Posted

a miał, ale niewdzięcznik nie pamięta - ponoć abre olał na ostatniej wizycie. drań!

tak mu dobrze w nowym domu, że nie chce pamiętać o tym co było wcześniej ;)

Posted

sleepingbyday napisał(a):
a miał, ale niewdzięcznik nie pamięta - ponoć abre olał na ostatniej wizycie. drań!

Niech się cieszy, ze tylko ją olał. Mnie wczoraj Lenox chciał zeżreć. I podobno te biedki są taaaaakie wdzięczne....Jaaasne;)

Posted

Są wdzięczne DS-om. Dla tych, co wzięły i podle oddały nie mają litości. Mnie wczoraj "moja" Kimi obszczekała jak obcą! Ale potem się zrehabilitowała i... zsikała ze szczęścia - jak już mnie obwąchała i chyba... poznała! ;)

Posted

Wahałam się czy zaśmiecać tym wątek, ale ponieważ sprawa jest bardzo poważna i natury ogólnej, postanowiłam poruszyć ten temat tutaj, czyli na jednym z poczytniejszych wątków.
Tak jak w tytule, jedna z nas (aktualny nick wiktoria 008), to handlara, rozmnażaczka i pospolita oszustka. Wygląda na to, że ma też jakieś problemy z psychiką, wiec jest tym bardziej groźna, bo nieobliczalna. Podejrzewamy, że może się posługiwać jeszcze innymi nickami.
Szczegóły tej bulwersującej historii dalej w linkach.
Pierwszy to link do wątku, który (o zgrozo) sama założyła, aby nieść pomoc czworonogom ze schroniska:
http://www.dogomania.pl/threads/218402-Psy-ze-schroniska-w-Kotliskach-prosz%C4%85-o-pomoc-!!!!/page9
Drugi to Czarne Kwiatki, gdzie już wcześniej była namierzona pod innymi nickami:
http://www.dogomania.pl/threads/183865-Czarne-Kwiatki-czyli-na-kogo-warto-uwa%C5%BCa%C4%87./page50
Zachęcam do zapoznania się z ich treścią, gdyż o mały włos sami nie wyadoptowaliśmy jej psiaka, choć do całkiem naiwnych nie należymy.
Przestrzegam przed wydawaniem zwłaszcza sznaucerów, pudli i spanieli (również zmixowanych), a na słowo KUTNO, u każdego obowiązkowo powinna się zapalić czerwona lampka.
Jeśli zbagatelizujemy ten problem, kolejne psiaki nie znajdą się na metamorfozach...

Posted

Wszystkim moim Znajomym,którzy byli ze mną i koło mnie w 2011 r., życzę zdrowia, spełnienia marzeń i samych dobrych ludzi wokół, byśmy mogli czerpać siłę ze wszystkiego, co niesie rzeczywistość, byśmy wszyscy mogli tę rzeczywistość kształtować, nie zapominając jednocześnie o tych, którzy naszej aktywności potrzebują i liczą na to, że każdy z nas niosąc z sobą inność - staje się niekiedy przyczynkiem do zmiany. Nie zapominajmy też o zwierzętach, ani dziś, ani nigdy - bądźmy odpowiedzialni i dobrzy. Szczęśliwego Nowego Roku :)

Posted

W Sylwestra pijmy za zdrowie facetów, którzy nas zdobyli, kolesi, którzy nas stracili, debili, którzy nas rzucili i farciarzy, którzy nas poznają..

Stary Rok mija, lecz marzenia zostają.
Niech one się Wam wszystkie spełniają.
I z Nowym Rokiem niech los Wam się odmieni, a ogród życia wnet zazieleni.
Na wszystkie dni nadchodzącego roku, życzę Wam wiary w sercu i światła w mroku.
Obyście jednym krokiem mijali przeszkody, byście czuli się silni i wiecznie młodmłodzi.

Posted

Życzę wszystkim psiaczkom i ludziom, żeby ten wątek był kiedyś pusty, żeby psiaczki nie musiały przechodzić metamorfoz tylko wszystkie przez całe swoje życie były zdrowe i zadbane:)

Posted

stonka1125 napisał(a):
Cały czas ją śledzę na fb :) Piękna :)

Dalam dzisiaj link do wszystkich zdjec jakie zrobilam u Nutusi :loveu:

Sliczna zarasta a jeszcze obiecuje wiecej zdjec jak juz bedzie nasza za 2 tyg :multi:

Posted

deer_1987 napisał(a):
Dalam dzisiaj link do wszystkich zdjec jakie zrobilam u Nutusi :loveu:

Sliczna zarasta a jeszcze obiecuje wiecej zdjec jak juz bedzie nasza za 2 tyg :multi:

Czekam więc z niecierpliwością:)