Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co prawda od tygodnia za TM :( Ale dodam ja, spotkalysmy sie we wrzesniu 2005, suka byla bita kopana nie wolno sie jej bylo ruszyc z kocyka 50x50... Kazdy ruch wykonany do niej to bylo przywieranie do podlogi. Jak wzielismy patyk zeby sie z nia pobawic to ona myslala ze bedziemy ja bic...

w zeszlym roku na jesien zachorowala na RZS i dokladnie tydzien temu przegrala ta walke, do konca byla dzielna.

Posted

karolkamadry napisał(a):
Czytałam jej historię:( Bardzo Wam współczuję, że odeszła...Była bardzo dzielna

To prawda byla bardzo dzielna, brala tabletki 3 razy dziennie, jezdzila na zabiegi rehabilitacyjne nawet co tydzien, jezdzila do weterynarza.

Posted

Wątek mam zaznaczony i kiedy czasami wątpię :-(, zaglądam tutaj, kiedy widzę te umęczone, sponiewierane kupki futra :-( wylegujące się na kanapach :loveu:, biegające z roześmianymi pyskami po zielonych łąkach :loveu::loveu::loveu: a nawet odchodzące na rękach kochanego człowieka za TM :-(, znowu wierzę, że są szczęśliwe zakończenia dzięki Waszej determinacji i całemu łańcuszkowi dobrych serc :loveu:

Posted

anula1959 napisał(a):
Czy ktoś mi może wyjaśnić co to jest RZS?

Reumatoidalne zapalenie stawow. ale to posrednio z tego powodu odeszla :( znaczy z powodu lekow (duzych dawek sterydow i inncyh lekow) na RZS ktore nie pozostaly obojetne na watrobe, zoladek, sledzione (mimo stosowania lekow oslonowych)...

Posted

anula1959 napisał(a):
Biedna psinka :( ... Wierzę jednak , że miała u Was dobre życie i zaznała mnóstwo miłości .
Biegaj malutka po zielonych łąkach , szczęśliwa i bez bólu,,,

Przez ten rok i ona byla dzielna w swojej chorobie i my sie nia opiekowalismy jak tylko moglismy, mysle ze miala u nas wszystkoc o potrzebowala :loveu:

Posted

eeee, to nie jest dobry domek....a gdzie talerzyk z kanapkami przed psim nosem? Jak się można tak znęcać na biedną psiną???!!!!
Cudne zdjęcie. Uśmiałam się z rana:))))

Posted

No właśnie dlatego uważam, że to znęcanie a pies wyraźnie jest zastraszony:) Albo to dziwny pies:)
U mnie w poprzednim składzie ['] kwitła kooperacja. Kot zrzucał psu ze stołu słodycze:)
A jak kiedyś wyskoczyłam na chwileczkę do sklepu, to zastałam wypitą bawarkę (tylko parę plam wokół było) i papierek po cukierku obok filiżanki. Chyba sama zeżarłam cukierka, herbatę wychlałam, nachlapałam wokół i jeszcze niewinnemu pieskowi pogadankę urzędziłam...O ja sklerotyczka!;)