Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ja przedstawię metamorfozy psiaków z Gorzowskiego Schroniska.

Poniżej znajduje się Alda - 2 letnia suczka w typie owczarka niemieckiego znaleziona w lesie z rozszarpanym i wyrwanym prawym faflem oraz z dziurą w łapie, zaniedbana i chuda. Została poddana zabiegowi szycia.

Na początku wyglądała tak:

Później tak:

A teraz tak:

W sobote pojechała do nowego domku :)

Posted

A teraz Oskarek - 2-letni psiak w typie westa. Odebrano go właścicielowi. Trafił do nas zaniedbany, brudny i z chorobą skóry.
Wolontariuszki zabrały go na strzyżenie i do weterynarza, który przepisał mu leki. Został wykastrowany.

Na początku wyglądał tak:

Teraz wygląda tak:

W czwartek przyjeżdża po niego jego nowa Pani i psina zaczyna nowe życie!

Posted

mania1979! twoja daria-adela jest przecudna, uwielbiam takie psy! i jak patrze na ten mega, mega strach na zdjęciach to mi się słabo robi - od razu sobie wyobrażam zachowanie człowieka odczuwającego analogiczny lęk. biedna musiała sporo przejść... zresztą jeszcze na tym zdjeciu już z domu w oczach widać, że to jeden z tych psów, ktore potrzebują naprawdę bardzo dużo czasu, żeby uspokoic sobie serce i głowę. takie psy najbardziej potrzebują ludzkiej pomocy.

Posted

[quote name='brazowa1']czy uszy to jest to,co myslę?: Wygladaja jak kamienie uwieszone u głowy psa. Wiele widziałam,ale czegos takiego-nie :-([/QUOTE]
też się zastanawiałam co to :-o strasznie wyglądał :shake: dobrze że ma już nowy dom

Posted

schroniskowa Frotka - zamknieta w sobie/niekontaktowa/najsłabsze ogniwo w boksach bytowych schroniska
nie pokazywala sie swiatu - sama odizolowała sie pozostajac w budzie jak inne były na wybiegu

po 3 miesiacach w domku, któy początkowo był jej tymczasem :)
a ja - 3 tyg wakacji spędziłam w towarzystwie Froty /Frotelli/
teraz frotka nabrała troszeczkę pewnosci siebie i ma new look

na rowerku wodnym tez była - myslelismy, ze bedzie panikowała..a ona!!!stoicki spokój:)

więcej zdjęć
http://s876.photobucket.com/albums/a..._happy/Frotka/