Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

abero napisał(a):
A propos wspaniałych domków, bardzo rozbawiła mnie swego czasu relacja z telefonu, jaki wspomniany wolontariusz dostał od nowych właścicieli pierwszego dnia po kilku godzinach z pytaniem, jaką wodę Paris ma pić: przegotowaną czy mineralną :-)

Tylko
Tasmanian Rain
Deszcz Tasmanii to butelkowana woda deszczowa pochodząca z miejsca o najczystszym powietryu na świecie.

Posted

abero napisał(a):

A propos wspaniałych domków, bardzo rozbawiła mnie swego czasu relacja z telefonu, jaki wspomniany wolontariusz dostał od nowych właścicieli pierwszego dnia po kilku godzinach z pytaniem, jaką wodę Paris ma pić: przegotowaną czy mineralną :-)

Ahahaha...to tylko do takich domków psy dawać :evil_lol:

Posted

Kocurek napisał(a):
Obejrzalam filmik o onkach i bardzo sie zasmucilam bo nie wiedzialam,ze Tosia odeszla za TM.....
Nie moge znalezc jej watku:(

Naszą Tośke-Łośkę masz na myśli?... Jeśli tak - to jest link: http://www.dogomania.pl/threads/116269-Si%C3%B3dme-%C5%BCycie-nie-by%C5%82o-jej-pisane-Smok-Wawelski-pow%C4%99drowa%C5%82-za-TM...?highlight=smok+wawelski
i odsyła do wątku moich obecnych tymczasowiczek...

Posted

idusiek napisał(a):
[INDENT]Przz okazji... ostrowski Lełon pozdrawia :)

Zapisuje sobie metamorfozy do "drugiego odcinka" - mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :-)? - i nie chciałabym przekręcić imion - czy Lełon tak właśnie się nazywa, czy to literówka?

Posted

Przepraszam za offa... Pozwolę sobie zaprosić na wątek dzikiego Ciapka: http://www.dogomania.pl/threads/205972-Ciapek-Z%C5%81APANY!-Potrzebne-wszystko!!!-a-zw%C5%82aszcza-m%C4%85dre-rady-i-na-diagnostyk%C4%99-i-... Temu psiakowi właśnie zawalił się świat :( Sytuacja jest trudna. Będę wdzięczna za wsparcie moralne i $ Musimy uzbierać pieniążki na diagnostykę kulawej nóżki, kastrację, szczepienia...

Posted

Przepraszam za OFFa ale sytuacja bardzo kiepska...
Chciała bym zaprosić wszystkich na wątek Miśka. Pilnie szukamy DT, ludzie chcą go powiesić :(

Posted

Ja też miałam owczarkę niemiecką, a co! To była Orina, znaleziona przy szosie z łańcuchem od roweru na szyi, który przerżnął jej szyję - wychudzona, ranna, śmierdzaca, urwała się prawdopodobnie z lasu, gdzie ją przywiązano do drzewa.

Uploaded with ImageShack.us

Podleczyliśmy ją w naszej lecznicy, potem trafiła do bajk21, która znalazła jej cudny domek i ludzi!

Orinka w nowym domku

Posted

[quote name='coztego']

I jeszcze jeden piesek, na dowód tego, że dobre schronisko z oddanymi pracownikami i wolontariuszami, tez może zdziałać cuda:
Kiedy Chudy trafił do schroniska w Gliwicach wyglądał jak siedem nieszczęść:

A kiedy schronisko opuszczał był taki piękny :loveu:

taki saarlooskowy trochę:)))
niezwykłe są te przemiany!

Posted

Życzenia radosnych świąt!

A przy okazji pokażę kaleką zamojską Szansę, która parę lat własciwie nie opuszczała boksu w schronie, wygladała tylko z niego (jak na zdjęciu).

Teraz jest po operacji i w klinice w Lublinie dochodzi do siebie.
A na spacerkach wygląda tak:

Posted

Wesołych Swiąt Wszyskim życzę i muszę w końcu zapisać sobie ten wątek,ponieważ jest najbardziej optymistycznym tu na dogo,a sunia z tego wątku to moja Daśka:-)
http://www.dogomania.pl/threads/180780-DRAMA-dramatycznie-chuda-kochana-przytulanka-szuka-domu-zanim-zniknie...-MA-DOM!
Każdy kto decyduje się na adopcję psa "nieznanego" musi mieć w sobie wiele argumentów zaaaa,ale na szczęście jak widać po tym wątku są tacy ludzie i chwała im za to:-)

Posted

10 letnia Przemka. 5 lat żyła w sforze psów w dziwnym domu, na strychu. Razem z towarzyszami trafiła do schroniska, kolejne 5 lat spędziła nie pokazując się ludziom na oczy, schowana głęboko w budzie. Pewnego dnia wolontariusze postanowili przenieść ją do pojedynczego boksu z widokiem na świat. I wtedy pojawili się ONI, wspaniali ludzie, którzy podarowali jej DOM i nowe imię. Przemka - Berta zmieniła się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Świat jest piękny!

Przemka w schronisku