funia Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ta sunia jest od dwóch lat w zamojskim schronisku .Pamiętam ją jeszcze gdy byłam wolontariuszką w tym "cudownym miejscu ". Z sunią dzieje sie coś nie dobrego ,wydaje mi sie ze traci wzrok .Ostatnio jak ja wołałam wybiegała na oslep wpadając na siatkę ,zawsze miała załzawione oczka nawet w lecie ciekło jej z nich bardzo.Próbowała wywąchać kto ja woła bo jej zachowanie było dziwne . Jest sunia bardzo pragnącą człowieka ,cały czas dawała mi łapki .Potrafi też skakać na dwóch tylnich a przednie cały czas proszą o głaskanie /Ma niska pozycję w boksie i boi sie nawet wyjść .Przemyka skulona i wystraszona , Prosze pomóżcie mi znależć jej dom ,obym sie myliła ze ona traci wzrok ..... STAŁE DEKLARACJE ------------------------------ funia -10zł agata51-10zł magenka1-10zł ala123-50z sonia71-(od czerwca )10zł ---------------------------------------- Wpłynęłło 100 zł od LiVki za bazarek Quote
funia Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Jest wychudzona ,przerażona i zziębnieta . W tamtym roku jeszce jakoś wyglądała ,było tyle pilnych przypadków ze odstawiłąm ją w pamięci na dalszy tor ale jak widzę u niej znacznie sie pogorszyło .... Quote
funia Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Dobranoc maleńka ,trzymaj się ciepło bo u nas minus 16 Quote
bianka0 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Bardzo fajne, jaką ma Lili wielkość, do kolana? W porównaniu z tymi bardzo zagłodzonymi psami z Waszego schronu wydaje się nieco mniej wyniszczona. Quote
funia Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 ona jest ponizej kolana i uwierz ze z bliska wyglada nieciekawie.... Quote
bianka0 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Czyli piesek mały , czy średni według selekcji hotelikowej ? Quote
ala123 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Funia, to o tej suni mi mówiłaś ostatnio? Koniecznie trzeba robić wszystko aby jej pomóc. Jeżeli rzeczywiście traci wzrok, to pomoc potrzebna bardzo pinie. Porozsyłajmy link do wątku.trzeba ściągnąć tutaj ludzi. Quote
funia Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Alina to jest moje odczucie z tym wzrokiem ...jak wołam ją to ona biegnie i wpada na siatkę więc tak podejrzewam .Ale moze też tak być ze z tego przerażenia tak biegnie na oslep.Wiem ,ze w lecie bardzo mrugała powiekami i cały czas miała wycieki z oczu .Bianka mówi ,ze moze miała wcześniej zapalenie i to nie leczone moze się pogłębiło . Tak czy siak ,daj Boze zeby widziała .Na tyle moich przypadków niestety bardzo rzadko sie myle .Mam do tego oko dodam nieskromnie . Moja mama tak mówi ,zebyś ty tak w temacie domu i dzieci była zorientowana jak w schroniskowych psach to by było dobrze ...... Quote
funia Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Jak zdąże w sobote przed 14 zajadę do schronu i zobacze jak ona się ma . Tylko musze szukać kogoś do towarzystwa bo znowu mnie zaatakuje lew schroniskowy pan asystent. Quote
Basia1968 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Lili przepiękna sunieczka - po prostu nie da się nie wejść na wątek, gdy Zamośc woła. Quote
ala123 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Jak pusto u suni,serce mi się ściska na myśl jak ona w schronisku musi marznąć,jeżeli nie wpuszczają jej do budy... właściwie pewnie wszystkie psy w schronisku marzną - w Zamościu teraz jest ok. 20 stopni mrozu Quote
bianka0 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Alu, czy Ty już masz upatrzonego psiaka na swoje stałe miejsce w hoteliku u funi ? Jeżeli nie, to może ją wybierzesz? Quote
ala123 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 bianka0 napisał(a):Alu, czy Ty już masz upatrzonego psiaka na swoje stałe miejsce w hoteliku u funi ? Jeżeli nie, to może ją wybierzesz? Nie mam upatrzonego i nie chcę deklarować,który to ma być,bo może się okazać ,że znajdę znowu jakąś wyrzuconą bidę i nie będę miała serca zadzwonić do schroniska więc ona wyląduje w hoteliku. Na pewno miejsce nie będzie puste. Quote
funia Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Dogo bazarek się nie otwiera Byłam w sobote w schronie ,ale miałam tylko15 minut i nie zdązyłam zajrzeć do Lili ..... Szukałam Hero / Lili wybacz ,uratujemy cie suniu Quote
agada Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Hej, nareszcie udało mi się zawitać na forum i mam nadzieję być stałym bywalcem!:p Quote
Onaa Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 A jakieś ogłoszenia już trzeba czy narazie czekamy ? Quote
funia Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Nie wiem jak z ogłoszeniami .....Moze najpierw ja zabrać obejrzeć w jakim jest stanie ? Tylko gdzie ją zabrać Quote
bianka0 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Funiu, zanim znajdziemy jej jakieś miejsce, to może jak będziesz w schronie to porób jej zdjęcia takie pod kątem ogłoszeń.Można ruszyć już z jej ogłaszaniem, tylko żeby nie zniknęła w trakcie tak jak Hero. Funiu może zacząć zbierać deklaracje na nią, wtedy można poszukać czegoś z płatnych DT. Quote
funia Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Biedna Lili nikt tu nie zagląda.... Quote
funia Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Nie wiem ,kiedy uda mi się pojechać do schronu ...... Quote
bianka0 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Pamiętam o Lili, tylko 2 dni w ogóle u mnie dogo nie działało. Funiu, jaka decyzja co do ogłoszeń ? Quote
Recommended Posts