Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta sunia jest od dwóch lat w zamojskim schronisku .Pamiętam ją jeszcze gdy byłam wolontariuszką w tym "cudownym miejscu ".
Z sunią dzieje sie coś nie dobrego ,wydaje mi sie ze traci wzrok .Ostatnio jak ja wołałam wybiegała na oslep wpadając na siatkę ,zawsze miała załzawione oczka nawet w lecie ciekło jej z nich bardzo.Próbowała wywąchać kto ja woła bo jej zachowanie było dziwne .
Jest sunia bardzo pragnącą człowieka ,cały czas dawała mi łapki .Potrafi też skakać na dwóch tylnich a przednie cały czas proszą o głaskanie /Ma niska pozycję w boksie i boi sie nawet wyjść .Przemyka skulona i wystraszona ,

Prosze pomóżcie mi znależć jej dom ,obym sie myliła ze ona traci wzrok .....

STAŁE DEKLARACJE
------------------------------
funia -10zł
agata51-10zł
magenka1-10zł
ala123-50z
sonia71-(od czerwca )10zł
----------------------------------------
Wpłynęłło 100 zł od LiVki za bazarek

• Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest wychudzona ,przerażona i zziębnieta .
W tamtym roku jeszce jakoś wyglądała ,było tyle pilnych przypadków ze odstawiłąm ją w pamięci na dalszy tor ale jak widzę u niej znacznie sie pogorszyło ....

Posted

Funia, to o tej suni mi mówiłaś ostatnio? Koniecznie trzeba robić wszystko aby jej pomóc. Jeżeli rzeczywiście traci wzrok, to pomoc potrzebna bardzo pinie. Porozsyłajmy link do wątku.trzeba ściągnąć tutaj ludzi.

Posted

Alina to jest moje odczucie z tym wzrokiem ...jak wołam ją to ona biegnie i wpada na siatkę więc tak podejrzewam .Ale moze też tak być ze z tego przerażenia tak biegnie na oslep.Wiem ,ze w lecie bardzo mrugała powiekami i cały czas miała wycieki z oczu .Bianka mówi ,ze moze miała wcześniej zapalenie i to nie leczone moze się pogłębiło .

Tak czy siak ,daj Boze zeby widziała .Na tyle moich przypadków niestety bardzo rzadko sie myle .Mam do tego oko dodam nieskromnie .
Moja mama tak mówi ,zebyś ty tak w temacie domu i dzieci była zorientowana jak w schroniskowych psach to by było dobrze ......

Posted

Jak zdąże w sobote przed 14 zajadę do schronu i zobacze jak ona się ma .
Tylko musze szukać kogoś do towarzystwa bo znowu mnie zaatakuje lew schroniskowy pan asystent.

Posted

Jak pusto u suni,serce mi się ściska na myśl jak ona w schronisku musi marznąć,jeżeli nie wpuszczają jej do budy...
właściwie pewnie wszystkie psy w schronisku marzną - w Zamościu teraz jest ok. 20 stopni mrozu

Posted

bianka0 napisał(a):
Alu, czy Ty już masz upatrzonego psiaka na swoje stałe miejsce w hoteliku u funi ? Jeżeli nie, to może ją wybierzesz?

Nie mam upatrzonego i nie chcę deklarować,który to ma być,bo może się okazać ,że znajdę znowu jakąś wyrzuconą bidę i nie będę miała serca zadzwonić do schroniska więc ona wyląduje w hoteliku. Na pewno miejsce nie będzie puste.

Posted

Dogo bazarek się nie otwiera

Byłam w sobote w schronie ,ale miałam tylko15 minut i nie zdązyłam zajrzeć do Lili .....
Szukałam Hero /
Lili wybacz ,uratujemy cie suniu

Posted

Funiu, zanim znajdziemy jej jakieś miejsce, to może jak będziesz w schronie to porób jej zdjęcia takie pod kątem ogłoszeń.Można ruszyć już z jej ogłaszaniem, tylko żeby nie zniknęła w trakcie tak jak Hero.
Funiu może zacząć zbierać deklaracje na nią, wtedy można poszukać czegoś z płatnych DT.