Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam ;) Kazio już mnie zauroczył... Nie chcę go przechwalić ale narazie jest grzeczny, tylko jeszcze go nie zostawiałam samego. Sam wybrał sobie miejsce do spania ;) początkowo przygotowane legowisko potem tapczan (szczęsliwie łóżko w sypialni narazie go nie interesuje-ciekawe jak długo:p) takiego głodomora to jeszcze nie widziałam straszny przytulak z niego... widać, że rozpiera go energia i chętnie pobiegałby bez smyczy ale jeszcze nie odważę się go spuścić... narazie nic nie obsikał zobaczymy jak go zostawię samego na chwilę co będzie... i chyba trzeba będzie bardziej fachowej pomocy aby nas (w sumie głównie mnie :diabloti:) trochę poduczyć ;) co by mi brządc na głowę nie wszedł ;)

• Replies 373
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ooo super witamy Pańcię Sandusiową :) (jeszcze chwila minie, zanim się przyzwyczaję do nowego imienia)
fantastycznie, że zarejestrowałaś się na dogomanii, będziemy czekać na wieści i zdjęcia - to najbardziej lubimy

Posted

tak sobie myślę, że skoro się nie zlał, to się dopiero poczuł jak u siebie. No bo kto normalny leje na swój własny dywan/fotel/kołdrę? ;)

Kaźmirz trzymam mimo wszystko kciukasy, żebyś siary nie narobił, bo będzie na mnie ;)

Posted

[FONT=Tahoma]Przepraszam, że nie w temacie…[/FONT]
[FONT=Tahoma]Oto piękny plakat zachęcający wszystkich do udziału w Dniu Kundelka w naszym schronie Serdecznie zapraszamy, naprawdę warto. Przewidywana moc atrakcji a największą będę oczywiście nasze rozkoszne psiaki
UWAGA! Komplet szczepień (bez wścieklizny) za 35 zł [/FONT]

Posted

jaaggaa napisał(a):
Witam ;) Kazio już mnie zauroczył...

Kazio (zwany w pewnych kręgach Santiago :)) każdego potrafi zauroczyć :)
Trochę brak mu ogłady (taki nieoszlifowany diamencik :)), ale za to nadrabia charakterem.

Cieszę się, że w końcu puszczykowskie psiaki znalazły domek - Tadek, Mundek, Puszczyk..., a teraz Sandy. I wszystkie trafiły do wspaniałych domków.

San Diego: nie zjadaj kanapy, ani cudzych psów, wygłupy to na spacerze i po psiemu kochaj swoją Pańcię to wszystko będzie dobrze.

Posted

Po tym jak Ola dała mi link do forum i przeczytałam cały wątek nie mogłam się tu nie zalogować i nie przekazywać informacji ;) Po pierwsze Ola i tak już jest na Ciebie bo dzisiaj rano obudziłam się z Kaziem w łóżku :P poczekał draniec jak zasnę i przylazł hmmm.... ciekawe gdzie się tego nauczył ;p
kmk - chyba przekazałeś mu rady telepatycznie ;) kanapy narazie nie zjadł, psa mojej mamy nie zjadł nawet pozwolił mu zabrać sobie resztki kostki do gryzienia ;) czy mnie kocha to nie wiem ale się mnie trzyma ;)
Ogłady faktycznie nie ma ;) żarłok mały ale nadrabia nadrabia....
został sam na 20 minut narazie jak wróciłam słyszałam jak piszczał.... szczęśliwie niezbyt głośno może sąsiedzi mnie nie zabiją ;) wziełam 2 dni urlopu macierzyńskiego jak śmieje się mój szef i zamierzem jutro zostawić go na 2-3 godzinki samego we wtorek troszkę dłuzej a w srodę zwinę się wcześniej z pracy.... mam nadzieje, że będę miała do czego wracać ;)
Test na spuszczenie ze smyczy już przeszedł - narazie na niewielkim placyku. Pilnował się mnie i nie nawiał nigdzie...
Mam prośbę o namiar na kogoś sprawdzonego, kto mógłby mnie i Kazia nauczyć paru rzeczy (przyznam szczerze że bardziej chodzi o mnie :diabloti:)

Posted

rewelacyjne wieści :multi:

aż ciężko uwierzyć, że tyle się naczekał, ale widac warto było :multi:

Supergoga jak złapie oddech po wystawie pewnie zmieni tytuł, bo nasz Kazio już domku nie szuka ;)

Posted

jaaggaa napisał(a):

Mam prośbę o namiar na kogoś sprawdzonego, kto mógłby mnie i Kazia nauczyć paru rzeczy (przyznam szczerze że bardziej chodzi o mnie :diabloti:)

Anetka podaj może namiar do Piotra

Posted

Dzięki za namiary ;) no to mamy za sobą pierwsze obsikanie dywanu.... myślę że to z dużych emocji... pyszne suszone uszko... piszcząca piłeczka prezent od nowej kumpeli... szaleństwo i nie dał rady... dzisiaj spuściłam go ze smyczy... po zastanowieniu wrócił... ale albo ma uraz do rowerzystów albo chciał sobie pobiegać bo za jednym pogonił, że hej... muszę uważać... no i bardzo lubi Panów... chyba będę miała nową metodę podrywu :diabloti: gapa moja mała;)

Posted

na początek warto się zaopatrzyć w długą linkę i ćwiczyć przywołanie na niej - dla bezpieczeństwa... smaczki w kieszeni i będzie super!
a co do rowerzysty to większość psiaków potrafi pogonic to co ucieka ;-)

Posted

Super wieści, ale troche mnie wystarszyła wiadomość o puszczaniu go ze smyczy. Psiaka nie znamy na tyle dobrze, dopiero nowy domek kilka dni. Bardzo prosze tego nie robić...trzeba naprawde dobrze poznać psa i być pewnym jego reakcji na wszystko co może się pojawić: koty,m psy, rowery, auta, burza, petarda...itp.
Linka dłuższa krzywdy nie robi a daje bezpieczeństwo.

Posted

Spuściłam go ze smyczy w warunkach w miarę kontrolowanych na dużym ogrodznonym placu(działka znajomego)... ulubiona piszcząca piłeczka w kieszeni i smaczki (co na tego żarłoka najbardziej działa) rowerzysta wziął się tam tylko dlatego, że kumpel chciał się pochwalić nowym nabytkiem... Na pewno nie spuściłabym go tam gdzie mógłby nawiać - spokojnie jedyne co mogło nas spotkac to to, że gonilibyśmy się z malcem w kóleczko duże kółeczko ... na ulicy, w lesie go na pewno nie puszczę stresowałabym się że urwis nie wróci...
Ola wyślę zdjecia Tobie na maila ;)

Posted

no to super!
a w razie co lepiej uciekać niż gonić psa ;-) bo zestresowany człowiek nie da rady raczej złapac psa ;-) a jak się ucieka to pies powinien gonić...
czyli w razie co - w drugą stronę niż sandy i piszczącym głosem wołać ze smakiem w ręku :-)

Posted

What May NN napisał(a):
super! :-)
jaaggaa jesli jestes chetna na szkolenie z Kaziem na juz - daj znac skontaktuje Cie z kim trzeba!

jestem ;) jak najbardziej przyda się nam ;)

Posted

Kazio to fajny psiak, aż się dziwię że tyle czekał na dom... właśnie podbija moją rodzinę... jak tak dalej pójdzie to Mały się nie uniesie... żarłok taki... a moja mama jest niereformowalna... Kazio wyżebrze u niej wszystko... normalnie dieta go czeka jak nic