malinaoona Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 właśnie wskoczył mi na łóżko i się zsikał... chyba mam kołdrę do wyrzucenia :( Quote
snuszak Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Sandy :( nie wolno tak szkoda, że sunia go pogoniła ..... Quote
Ajula Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 ...........o rany :( u Michała w domu nie sikał chyba to z nerwów Quote
malinaoona Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 poza tym, wydaje mi się, że on niedowidzi... wpada na różne rzeczy, potyka się... ale może to również przez stres, no nie wiem sama... Quote
Asia_Rawicz Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Trzymam kciuki za Sandyego Ogłoszenia dla niego będę mogła zrobić najwcześniej w poniedziałek. Mam do zrobienia jeszcze ogłoszenia dla szczeniaków, które podesłała mi Aneta i dopiero później będę mogła zrobić dla Sandyego. Czy kontakt podać na Olę czy na kogo innego?? Quote
snuszak Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 a jak z Havaną? u Ciebie Olu z tą promocją i fotkami od Soni powinien znaleźć dom, ogarnie też się z normalnym życiem - będzie łatwiej z adopcją. Z oczkami hmm nie wiem może przez stres jak z sikaniem, a może to przez zapach Havany ten wypadek z sikaniem? Obserwuj a ja trzymam za Was mocno kciuki! Quote
malinaoona Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 z Havaną miłość od pierwszego wejrzenia :) szkoda, że Sandy wykastrowany, byłyby piękne szczenięta :diabloti: co do ogłoszeń, to możesz Asiu podawać też mój nr, bo i tak będą musieli się ze mną umawiać ;) Quote
supergoga Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Myślę, że to iż Sandy nie został w tamtym domu to nie tylko sprawa suni - ja myślę, że się nie podobał...ale nie chcę reszty komentować. W każdym razie tam nie trafi od nas żaden pies...nawet nie będę polecać i próbować. Ale to tylko moje zdanie. U mnie w domu Sandy nie obsiusiał niczego, nie znaczył, nawet się dziwiłam. Chciałam zaprosić go na kanapę - nie wszedł. Ale moja Laguna była zamknięta więc nie miał argumentu. Mam nadzieję, Olu, że to jednorazowy wyskok. Nie pozwalaj mu włazić na tapczan, to nie miejsce dla psa i tyle. Sprawiał wrażenie że normalnioe widzi - przychodził do ręki. Nie wiem co się dzieje. Daj znać, obserwuj przez dzisiaj i jutro, zrób parę jakiś testów wzrokowych czy widzi, jak cos Cię zaniepokoi w poniedziałek spróbuję go zapisać na konsultacje do dr Garncarza w listopadzie. Quote
malinaoona Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 dzisiaj obsikał mi futrynę, zaraz po przyjściu do domu z dworu... ja go bardzo lubię, jest bardzo wesołym psiakiem, i widać, że brakuje mu człowieka... nadal wpada na niektóre rzeczy, ale jak wyciągnę rękę to widzi, i wodzi wzrokiem za smaczkiem, więc totalnie niewidomy na pewno nie jest. Wie, że na łóźko nie wolnop wchodzić, pozwalam mu tylko na stary fotel. ale pod moją nieobecność i tak wchodzi gdzie chce. Mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu i się będzie bardziej słuchał. Pisałyście, że był w ośrodku szkoleniowym, on coś umie? Bo nie wiem czy to ja coś źle robię... Quote
supergoga Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 On by w ośrodku hotelowo-szkoleniowym ale szkolenia nie przechodził. Nie było na to kasy. Co do znaczenia, prawie każdy samiec to robi na początku, znaczy teren i swoja dziewczynę w tym terenie - czyt. Havanka. To minie, ale musisz karcić za to ostro. Quote
snuszak Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 jak byłam u Sandiego to Michał nic nie mówił o jego szkoleniu, nie wiem czy czegoś go uczył... Quote
Ajula Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Krzysiek mówi, że Sandy nie umie kompletnie nic Ola a Ty to jesteś złoty człowiek :Rose: Quote
malinaoona Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 umie zakomunikować mi, że jest głodny :lol: mam miski na takim stelażu, coby puniek nie musiał się za bardzo schylać, i Sandy podnosi te miskę nosem, robiąc niemały hałas... ;) robi to systematycznie... :diabloti: ogólnie mały głodomor z niego, cały czas żebrze, próbuje wygrzebać coś ze śmietnika i przypuszczam, że zje wszystko co mu dam. Zapomniałabym: Wykąpałam gościa wczoraj, ale nie było to łatwe, chyba nie lubi wody. Teraz jest za to piękny i pachnący :) Quote
malinaoona Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 nie, osikuje wszystko co się da :( nie wiem co mam robić... Quote
What May NN Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 malinaoona napisał(a):nie, osikuje wszystko co się da :( nie wiem co mam robić... wychodzić jak najczęściej na dwór! po jedzeniu, zabawie, spaniu itp. chwalić, nagradzać czymś super jak zrobi na dworze! zabezpieczyć co się da w domu! jesli będzie sie utrzymywało - zbadać mocz.. współczuje i trzymam za Was kciuki! Quote
supergoga Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Mysle, że to chyba znaczeniowe a nie chorobowe. Może podziębiony. Ale myślę, że znaczy teren. Quote
malinaoona Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 praktycznie cały dzień spędza na dworze... mi też wygląda jak znaczenie terenu, bo nie leje np pod drzwiami, tylko osika framugę, kant fotela etc Quote
What May NN Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 i tak trzeba chwalić jak jest na dworze! musi odróżnić dom od dworu - nie zna życia jak widać w ogóle.. biedak :-( Ola także biedna rzecz jasna :-( Quote
supergoga Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 To ja wiem dlaczego tak kocham sunie! Quote
malinaoona Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 ok, będę chwalić, jak szczeniaka :D Rozmawiałam z naszą Dorotą, mówiła, że jakieś odstraszacze są dla sikających psów... Quote
supergoga Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Sa ale ja nie wiem nawet jak dzisłaja i czy działąją. Ale można sprawdzić. Quote
malinaoona Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 jutro dokładnie Dorotę pomęczę ;) poniżej link do zdjęć, mam nadzieję, że ktoś kilka wrzuci, bo mi znowu sie popsulo ;/ http://imageshack.us/g/856/dsc8020i.jpg/ Quote
Recommended Posts