Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A Ja gratuluję Zwycięstwa Matsuri Shiyo-Mokuteki!!!! - chciałabym kiedyś poznać to uczucie !!! Gratulacje i całusy dla Rodzinki i dla kudłatych - wszystkich !!! ze szczególnym uwzględnieniem Baśki :-)!

Posted

Mitsu napisał(a):
A Ja gratuluję Zwycięstwa Matsuri Shiyo-Mokuteki!!!! - chciałabym kiedyś poznać to uczucie !!! Gratulacje i całusy dla Rodzinki i dla kudłatych - wszystkich !!! ze szczególnym uwzględnieniem Baśki :-)!

Ty to potrafisz gratulować ..... i się cieszyć! Dzięki :loveu:
Jak wrócę z pracy to wycałuję, zacznę od Baśki!

Posted

Gratuluje wszystkim serdecznie!!!Rzeczywiście pogrom!! Ale w sumie większa gama ocen powinna być zawsze wykorzystywana :)

Fotorelacja jak zawsze super!! chociaz brakuje mi kilku zdjęć, a w zasadzie innych ujęć:
- MIYAZU-HIME ze Szpilkowego Lasu
- MIYABI-GO Shiyo-Mokuteki

Może nie powinnam o to pytać tak publicznie, ale co z KEIKO Delle Bianche Vallate jest nie tak?? ma troszke rozbieżny przód, ale typ, główka super.. a już na kolejnej wystawie dostaje po pupie :/ <chociaż kilka ocen i lokat na tej wystawie są dla mnie mocno dziwne>

Posted

Agappe napisał(a):
Gratuluje wszystkim serdecznie!!!Rzeczywiście pogrom!! Ale w sumie większa gama ocen powinna być zawsze wykorzystywana :)

Fotorelacja jak zawsze super!! chociaz brakuje mi kilku zdjęć, a w zasadzie innych ujęć:
- MIYAZU-HIME ze Szpilkowego Lasu
- MIYABI-GO Shiyo-Mokuteki

Może nie powinnam o to pytać tak publicznie, ale co z KEIKO Delle Bianche Vallate jest nie tak?? ma troszke rozbieżny przód, ale typ, główka super.. a już na kolejnej wystawie dostaje po pupie :/ <chociaż kilka ocen i lokat na tej wystawie są dla mnie mocno dziwne>

Wszystkim Zwycięzcom serdecznie gratuluję!!! Dziękuję za miłą atmosferę i myślę, że wszyscy powinniśmy wciąż o nią dbać.
Wywołany do tablicy na temat Keiko DBV, skomętuję : "de gustibus non est disputandum" -nie powinno się dyskutować o gustach. W opisach nie ma wzmianki o wadach, same tylko pozytywne oceny. Myślę, że wraca jak refren temat "typu" akity jaki dany sędzia preferuje. pozdrawiam

Posted

zubiri napisał(a):

Wywołany do tablicy na temat Keiko DBV, skomętuję : "de gustibus non est disputandum" -nie powinno się dyskutować o gustach. W opisach nie ma wzmianki o wadach, same tylko pozytywne oceny. Myślę, że wraca jak refren temat "typu" akity jaki dany sędzia preferuje. pozdrawiam

Bo to trzeba "czuć", dużo psów jest poprawnych - po samym przeczytaniu wzorca nikt nie jest w stanie ocenić właściwie psa, do tego trzeba obejrzeć setki psów i na żywo i na zdjęciach.. a jak sędziowie mają uprawnienia na dziesiątki ras to jakby się nie starali nie będą "czuć" wszystkich ras, tylko będą się specjalizować w kilku..

Ale mam i inne pozytywne spostrzeżenie ;)
Jestem pod wrażeniem poziomu wystawców, poziomu przygotowania większości psów do wystawy i pięknych stójek :) po prostu "elegancja francja" ;)

Posted

agappe napisał(a):
bo to trzeba "czuć", dużo psów jest poprawnych - po samym przeczytaniu wzorca nikt nie jest w stanie ocenić właściwie psa, do tego trzeba obejrzeć setki psów i na żywo i na zdjęciach.. A jak sędziowie mają uprawnienia na dziesiątki ras to jakby się nie starali nie będą "czuć" wszystkich ras, tylko będą się specjalizować w kilku..

co racja to racja
mało mamy wystaw gdzie wygrywają psy w typie tym z którego uciekalismy 10 lat temu

Posted

[quote name='Kateczka']troszke łysiała chyba......

To prawda, że ma połowę włosa, ale sędzia akurat sierść ocenił jako dobrą. Byłem przekonany, że z tego powodu nic nie nawojuje. Chęć obywania się z ringiem zwyciężyła.
Dołączam do pochwał (Cleo i Agape). Aż miło popatrzeć. Mamy w Polsce wiele pięknych akit i pięknie są prezentowane. W ostatnim czasie częściej drobny szczegół decydował o zwycięstwie tego czy innego psa. Myślę, że to powód do radości wśród miłośników rasy.