Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 225
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do Pani G. raz jeszcze- tak naprawdę nie wybieraliśmy świadomie psa do adopcji wirtualnej, Cecylka po prostu te parę miesięcy temu była jedną z dwóch bez opiekunów na odległość. I od tej pory jest na odległość kochana.
Mamy ślepego i głuchego psiaka z sercem wielkim jak Cecylki:dog: , łagodnością taka samą i spokojem, którym nasza mała zjednywała sobie serca wszystkich ludzi. Dziś kręci się w kółko po mieszkaniu:sad: , trzeba dużo i czesto ja uspokajać głaskaniem ale jest naszą małą starowiną . W jej ciemnym i cichym :bigcry: świecie nie ma miejsca na dodatkowe stresy wynikające z nieznanego, dlatego Cecylka mogła być nasza tylko z daleka.
Ta adopcja była dlatego bardzo da nas ważna.
Mam wielką nadzieje, że tym razem będzie żyła w spokoju i miłości. Trzymam kciuki !!!!

Posted

Cecylka ma jutro zabieg i jedzie do nowego domku :multi: ok.19-20.
Prosimy trzymać kciuki, żeby wszystko poszło dobrze i z jej macicą i z adopcją. Bardzo, bardzo potrzebne.

Posted

Dziewczyny! Cycuszka już u weta, p.Gosia pewnie szykuje się w drogę po suczynkę :multi: Jest nawet szansa, że Cecylka podaruje w prezencie domek innej suczce Rudzi. Zresztą, oto Rudzia:

Posted

Cecylka już w samochodzie jedzie do nowego domku :multi::multi::multi:
Bidulka w szoku. Powolutku dojdzie do siebie w spokoju, w swoim własnym domku, ze swoimi osobistymi Pańciami, a nie wśród prawie 700 psów w naszym schronie. Mam zaproszenie, z którego skorzystam po weekendzie z ochotą/ choć nie na Ochocie ;) Serdecznie i bardzo ciepło pozdrawiam wszystkich, którzy trzymali kciuki.
p.s.1. Supergogo! Można zdjąć!
p.s.2. Może nawet dwa domki wyjdą dzięki Cecylce. Buziaki za Wyborczą :loveu:

Posted

Jestem taka szczęśliwa!!!! :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:
Cecylko, trzymaj się kochana istotko! Dla Ciebie to teraz strasznie dużo przeżyć, ale za kilka, kilkanaście dni na pewno będzie już dobrze :multi:
Koniecznie Zasadzkas wybierz się po weekendzie w odwiedziny, bo my tu długo nie wytrzymamy bez nowych wieści od kochanej kasztanki ;) :loveu:
Kochana Pani G. - dziękujemy!!!! :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: I mamy nadzieję, na relacje z pierwszej ręki ;)

I oczywiście, kciuki za pozostałe psiaczki!

Posted

Czekam na wieści z nowego domku, ale pewnie siedzą z Cecylką i zako****ą się w niej do końca :loveu: Nowy domku: życzę, żeby wszystko było dobrze, a Cecylia żyła jak najdłużej, bez problemów zdrowotnych i wychowawczych i cieszyła Was oddaniem i wiernością.
Chwila prawdy: Cecylka może reagować na imię Tufi /pracowniczka schroniska ją tak nazywała, a miała z nią częsty kontakt żywieniowy. :evil_lol: Nowego imienia też się nauczy.

Posted

zasadzkas napisał(a):
Chwila prawdy: Cecylka może reagować na imię Tufi /pracowniczka schroniska ją tak nazywała, a miała z nią częsty kontakt żywieniowy. :evil_lol: Nowego imienia też się nauczy.

No ładnie! A Cecylka- to taki chwyt marketingowy, tak?.. :lol: :mad:
Mam nadzieję, że nowi Państwo zostaną jednak przy Cecylce :loveu:

Posted

Cecylka nie jest żadnym chwytem marketingowym, ale jest ślicznym mądrym dobrym psem i mamy nadzieję że w końcu będzie szczęśliwa w nowym domu z Panią G. i Jej Rodziną.:lol:

Posted

Kochani,spieszę opowiedzieć co i jak:-)

Pierwsza noc minęła-Cecylka przyjechala do nas ok 23,bidulka zmarnowana po operacji...Ja i mój Kubuś na widok bidulki,śniętej na skutek narkozy,mocno się rozkleiliśmy...Najgorsze było przekonanie,żeby z nami poszła-prawda jest taka,że mogła spodziewać się wszystkiego,po serii wczorajszych przeżyć...Gdy dojechaliśmy do domku,dalej nieufna,pospacerowała chwilkę.Niełatwo było współpracować,ale wreszcie skłoniliśmy ją do wejścia do nowego mieszkanka.Długo mizialiśmy i głaskaliśmy-Cecylka przysypiała i budziła się.Wreszcie mój Kubuś-dodam największy miłośnik psów na całym świecie:-)-pojechał,mamę udało mi się położyć spać;-)i troszkę sobie pogadałyśmy:-).Wyszłyśmy jeszcze raz na spacerek,bo Sunia strasznie dyszała-tu pojawiły siępierwsze problemy,jako,iż osiedlowa młodzież wyprowadziła(bez smyczy)na nocny spacer amstaffkę-ja oczywiście porządnie się zestresowałam,ale udało mi się nakłonić,żeby przytrzymali ją na trochę.Wróciłyśmy całe do domku.Najpierw Cecylka spała na łóżku,później szukała miejsca na podłodze,zrozumiałe-była neispokojna...Ja też prawie nie spałąm,bo gdy tylko udało się przysnąć,od razu śniły mi się jakieś psy,przed którymi miałam Naszą Piesę chronić(efekt nocnego spaceru chyba).Noc-mocno stresująca dla wszystkich-minęła:-)Suczka jakby sieośmieliła bardziej-ja dostałam całusa i łapkę,Rodziców też Cecylka nie zaniedbuje:-)Zobaczymy jak będzie z jedzonkiem,póki co,dostała puchę psią,ale na obiadek ugotujemy coś ekstra:-)Mam nadzieję,ze apetyt zacznei jej dopisywać:-),tym bardziej,że w obiadku zostanie ukryty antybiotyk,który dostałą od Pani Weterynarz:-)
Pozdrawiam wszystkich-będę informowała na bieżąco:-)!!!
Gosiak

Posted

Dzięki, dzięki, dzięki Kochana Wegegosiak za wiadomości :loveu: :multi:
Cudownie wiedzieć, że Cecylka już jest we własnym domku, wśród kochających Ludzi! :multi: Ona, jak się na dobre ocknie po operacji, pewnie będzie myślała, że trafiła do Psiego Raju ;)
Pozdrowienia dla całej Rodzinki, wspaniałego Kubusia i łapka dla Ceci.

Posted

Blizna w porządku,Piesa się nie liże,to najwazniejsze:-)
Teraz pozostaje kwestia podaia jej antybiotyk w jedzonku,tak,żeby jej nie przestraszycwiecie,budujemy zaufanie,więc skzoda byłoby Cecylkę zrazić...
Bidulka,tak soboe chodzi po mieszkanku i nie może znaleźć miejsca i siępołożyć,biedne psie łapki...cały czas wyprostowane...heh...jest naprawdę nieśmiala,nei tyle w kontakcie z ludźmi,ile z nowym miejscem-ale-zrobimy wszystko,żeby się zaadoptowała jak najszybciej-POKOCHALIŚMY JĄ CAŁYM SERDUSZKIEM:-)

Posted

Tak cudownie się to czyta. Nie mogę uwierzyć, że to już, że ma dom.
Aktualizowałam wczoraj stronę schroniska i zawiesiłam się na dziale znalazły nowy dom. Zapomn iałam zmienić tytuł wątku, poprawiłam się. Piszę do Murki o przeniesienie do już w nowym domu.