wegegosiak Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Na bieżąco-lekarstwo zjedzone,Ceclek sięzmęczył chyba tym dreptaniem i obwąchiwaniem nowych kątów:-) ułożyłą się w kuchni i drzemie sobie słodko:-) normalnie zakochaliśmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) Quote
Ania-Sonia Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 wegegosiak napisał(a): normalnie zakochaliśmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
zombie Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 To my też jestesmy szczęsliw, że nasz cecylka ma dom . Dzięki wam, dobrzy ludziska!!!!:lol: Mam teraz pytanie, czy ktoś nam wyśle na meila info o adopcji , bo wtenczas byśmy się na nowego psiaka zdecydowali adoptować wirtualnie. Czy ktoś mógłby nam napisac na meila jak to się odbywa? Bardzo proszę o szybka informację. I pozdrawiam wszystkich, którzy Cecylce kibicowali od poczatku.:lol: Quote
zasadzkas Posted April 29, 2006 Author Posted April 29, 2006 Wszystko robi się na stronie schroniska, automatycznie. Tak mi się wydaje. Po prostu zmienił asię adres strony: www.dajmudom.pl Quote
Szu Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 pozdrowienia dla forumowiczów od słynnego Kuby ;) pare fotek: Gosia z Cecylką drapanko po nosie :) mordka :p :p spioszek... Quote
zasadzkas Posted April 29, 2006 Author Posted April 29, 2006 Już odchodziłam do spania, już komputer wyłączałam, a tu fotki :multi: Śliczne, zwłaszcza pierwsze i ostatnie. Cecylka z Gosią - super zdjęcie. Taki wątek z relacjami i fotkami to dokument, pamiętnik, album. Sama dzisiaj przeczytałam wątek mojej psiny, dzień po dniu... Dziękuję. Dobrejnocy :p Quote
zombie Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Ja tez sie własnie zwijałam spać a tu takie ładne dobranoc się szykuje od Cecylki i Gosi.:lol: Będzie przyjemniej spać wszystkim a chyba najprzyjemnej Cecylce. I tak sprawa znalazła szczesliwy finał. Niech pani Gosia wkleja zdjęcia nowe na spacerku, przy miseczce, czy jakiekolwiek takie kojące duszę jak to pierwsze i ostatnie. Mała Cecylka będzie żyła kochana i to jest najwazniejsze. Quote
Ania-Sonia Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Ale śliczne zdjęcia rudego aniołka! :loveu: O, witaj Kuba (Szu)! Witamy w gronie dogomaniaków! Męskie wsparcie bardzo potrzebne :lol: :multi: Quote
zombie Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Trzeba by chyba przenieść temat, bo za dużo tu jednak psiej bidy , na którą trzeba uwagę zwracać. A Cecylkę będziemy odwiedzać na "Już w nowym domu" Pozdr i czekamy na fotki Quote
zasadzkas Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 Już napisałam do Murki o przeniesienie, ale długi weekend, wiadomo. Niebawem pewnie zobaczymy się w nowym dziale. Quote
zasadzkas Posted May 1, 2006 Author Posted May 1, 2006 Matko kochana, zapomniałam napisać! Bardzo przepraszam. Rozmawiałyśmy wczoraj telefonicznie w sprawie spacerków: Cecylka łapie zawieszki i nie chce iść. Dodatkowo strach ją nosić, bo posterylkowa panna z niej. Dziewczyny, może dacie pare linków do fajnych miejsc na ten temat? Jeśli chodzi o różne aspekty sterylizacji i wokół tego, tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=18058 Quote
zombie Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Cecylka potrzebuje czsu , to normalne, jeszcze będzie latała jak szalona szczęśliwa i spokojna i pewna , tylko trzeba jej dac czas a skończą się postoje raptowne na spacerkach . Nikt do nas nie napisał z Korabiewic, także czy ktoś mógłby mi udzielić info , jak sie to odbywa bo zupełnie nie wiem, czy możemy już innego psiaka wziąć pod skrzydła. Pozd Quote
zasadzkas Posted May 2, 2006 Author Posted May 2, 2006 zombie, możecie napewno. Nowy domek daje czas, spokojnie, tylko sprawdza wszystko dokładnie. Quote
Szu Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 widać, że Sunia sie zaklimatyzowała, zachowuje sie o wiele pewniej w domu, jak przychodze to wita mnie merdającym ogonkiem i buziakiem. Jest prawdziwym słodziakiem i istnym pieszczochem. Znalazła sobie miejsce u Gosiaka w pokoju pod biurkiem niedaleko kompa (czyżby wyczuła, że została znaleziona przez allegro ;) ) Kładzie sie brzuszkiem do góry i zalotnie zaczepia łapką, żeby ją drapać.. Słodziaaaaaaaak :) Jest bardzo grzeczna i dobrze ułożona, na prośbe siada i daje łapę :razz: Sytuacja na spacerach diametralnie się rózni, Cec staje sie bardziej ciekawska, mniej posłuszna i mniej związana z nami (chociaż z doświadczeń własnego siersciucha wiem, że pieski zachowują sie ogólnie inaczej w domu niż na dworzu) Jednak wyraźnie wzbudza u niej duuuże zainteresowanie ulica i klatki schodowe w większych blokach (czyli inne niż taka w jakiej mieszka obecnie). Wydaje mi się, że jej poprzednia właścicielka mogła mieszkać w podobnej klatce, dlatego tak ją tam ciągnie, ale co do ulicy to jako psi psycholog amator nie mam już żadnych racjonalnych pomysłów .. Do tego dochodzi problem "zawieszek", które najcześciej mają miejsce w drodze powrotnej przy samym domu (Cecylka ogólnie woli iśc przed siebie niż wracać) Na początku nie chcieliśmy jej forsować (jako osoby skrajnie wrażliwe na ujmujące spojrzenie Cec) i próbowaliśmy metod negocjacyjnych (gorąco zachecając do dalszego spaceru) jednak te nie zawsze przynoszą efekt... I tak jest pewien progres bo z początku Cec zapierała się ile sił w łapkach, teraz jest to mniejszy opór, ale nie do końca o opór fizyczny chodzi bo taki zabieg pociągniecia Suni na smyczce łamie moje i Gosiakowe serducho, i o ile my we dwójke dajemy sobie z tym rade, o tyle Mama Gosii która też uwielbia z Cecylką wychodzić stresuje sie tym znacznie bardziej. Planujemy (albo już nawet są) zakup szelek co powinno być zarówno wygodniejsze jak i bezpieczniejsze dla Cecylki. Ogólnie, jednak moim zdaniem aklimatyzacja przebiega super, Cecylka jest mega kochaną psinką i szczerze wierze w to, że w/w problem to tylko kwestia czasu! pozdrowienia dla forumowiczów Kuba Quote
zasadzkas Posted May 4, 2006 Author Posted May 4, 2006 Serdecznie dziękuję/-my za świeże nowiny. Wpadam jutro na herbatkę :p Dostałam zaproszenie i idę. Ciekawe, jak też ta kasztanka się zmieniła... Spodziewam się psychicznie. Wiecie, ja pamiętam, jak ona podupadła, a teraz ma swój kąt i ludzi, i szelki będzie miała :lol: Pozdrawiam w takim razie, do rychłego zobaczenia. Quote
zombie Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Czy jakieś nowe zdjęcia planujecie pokazać? Tak by sie zobaczyło słodką psinkę w domku. Wiecie, my juz od dzisiaj mamy Komara z Korabiewic na miejsce Cecylki. Może ktoś , kto ma kontakt ze schroniskiem pokazałby go tutaj na dogo. Chyba tylko zasadzkas . Nie wiem, od czego to zależałoby. Może by się mu też udało. :roll: , Kto wie? pozdr Quote
zasadzkas Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 Spełniam życzenie: Cecylka z nowym domu, który serdecznie pozdrawiam ;) Powiem tylko, że chciałabym więcej takich domków :loveu: Tylko nie puszczajcie jej luzem. I piszcie, piszcie. Miło było Was poznać. Quote
Ania-Sonia Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Jaka śliczna rudaska :loveu: :multi: :multi: Tak kochani, piszcie jak najczęściej! Dzięki, że ofiarowaliście tej kochanej psinie Wasz domek i gorące serduszka :buzi: :buzi: A jak postępy spacerowe i "zawieszki" :razz: Quote
zombie Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Wiecie, mi się marzą zdjęcia na spacerku. Przykleicie?:razz: Zasadzkas, co myslisz o wystawieniu na forum Komara z Korabiewic? Bo chyba tylko ty masz kontakt z Korabiewicami personalny . Pozdr Quote
zasadzkas Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 Nie tylko, jest jeszcze Viktorija. Sorki, Komara przeczytałam dzisiaj po powrocie z korabiewic. Następnym razem go "zaliczę", bo nie znam go bliżej, żeby cokolwiek wiedzieć, no, i fotki wiosenne wstawić. Ale da się zrobić. Quote
anielica Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Bardzo się cieszę, że Cecylka znalazłą dom:multi: Dużo zdrówka Cecylko!!! Quote
zombie Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Zasadzkas , wielkie dzięki za zainteresownie.:lol: Bardzo bym chciała go tu widzieć , jak Cecylkę. Może to były dobre fluidy wszystkich ,że Cecylka ma domek. Może Komarowi też by się udało. Nie ma żadnego opisu tego psa na stronce Korabiewic ale by się przydało takie ładne wiosenne zdjęcie na froum zamieścić. Będziemy wdzięczni za pomoc w tej kwestii. Viktorji nie widziałam na forum nigdy ale poszukam. Quote
zasadzkas Posted May 7, 2006 Author Posted May 7, 2006 Gosia, tu jeszcze znalazłam coś o zawieszkach: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21451 Quote
zasadzkas Posted May 7, 2006 Author Posted May 7, 2006 Trafiłam też na to: Tu kiepsko widać, ale jest rasa, do której Cecylka jest podobna. Konkurs dla wszystkich znajomych Cecylki: jaka to rasa? Quote
Recommended Posts