Hotel KADIF Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 [quote name='malibo57']He, he! Kochana DIF, pobierałam nauki ortograficzne u samego Kubusia Puchatka;-) Całuj Pepo w nosek, jeśli znalazł od razu kanapę, to znaczy, że on domowy, tylko wcześniej mu szansy nie dano. Mam pytanie, czy ta młoda skórka na kikuciku nadal jest zaczerwieniona? Jeśli tak, to wzmocnij ją kochana tym, co się stosuje na odparzone tyłeczki, a ja podrzucę żel z arniki i chitopan pod koniec tygodnia, si? Jak rozmawiałyśmy dzisiaj nie była, ale teraz wieczorem jest. Widocznie Pepulek znów sobie podrażnił. Posmaruję mu zaraz, bo mam. Mam również skondensowany kolagen to będę mu smarować. Maluszek wymeldował moją Pinię z jej posłanka: Nie jest szczęśliwa ale teraz kto pierwszy ten lepszy :evil_lol: I zdjęcia z ogrodu: :loveu::loveu::loveu: Quote
Hotel KADIF Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Kochani, czy mogę poprosić zdjęcia Pepo, te z początku, drastyczne na maila: anndif@gmail.com? Prześlijcie proszę, chcę troszkę nagłośnić jego sprawę wśród znajomych.... Quote
malibo57 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Co za nietakt z tym posłankiem! Jak możemy to Pini wynagrodzić? Quote
luka1 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 może Pepo ma dostać takie samo posłanko - coby miał swoje i tylko swoje :p (mamy w magazynie) Quote
Hotel KADIF Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 luka1 napisał(a):może Pepo ma dostać takie samo posłanko - coby miał swoje i tylko swoje :p (mamy w magazynie) yyyyy.... no co Wy? Pinia sobie poradzi nie takie Pepulki przeżyła w tym dom ja już uprałam posłanko jakie miałam na stanie (w garażu), położę kocyczek, również świeżo uprany i będzie oki a posłanko z magazynu niech posłuży innym bidom. W tym wypadku raczej chodzi o to kto ważniejszy i lepszy a nie o to kto ma gdzie spać ;)! Quote
Hotel KADIF Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Pepo bardzo polubił naszą Pinezkę: http://images40.fotosik.pl/264/e5a329950159a7d1.jpg Jest strasznie przytulaśnym psiakiem. Cały czas chce być blisko człowieka, dlatego jego posłanko przenieśliśmy do salonu i teraz mieszkamy wszyscy w kupie, tylko szczeniaki i dzieci śpią na górze. Bardzo ładnie Pepo sygnalizuje, że chce wyjść na dwór. Zaczyna szczekać na sąsiada jak go zobaczy. Nie lubi szczeniaczka, Elfika. Elf jak tylko schodzi na dół od razu leci do Pepo i czołga się do jego posłania a ten na niego "wrzeszczy" i Elfik sika ze strachu :roll:. Muszę pilnować, żeby malutki Pepo nie zrobił krzywdy dwa razy większemu szczeniakowi :evil_lol:. Quote
elmira Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Świetnie psiaki się dogadują:) A dlaczego Pepo nie lubi tego szczeniaczka? Podpadł mu czymś "Mały", czy tak, po prostu? Quote
luka1 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Pepo jest gotowy do podbijania serc, teraz szukamy człowieka aby go zaatakować psią miłością Quote
Hotel KADIF Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Dzisiaj mija tydzień jak Pepo jest u nas. Przez ten tydzień bardzo schudł i widać mu żebra. Na szczęście zważyłam go zapobiegawczo. Ważył 9.10 kg. Teraz waży 8.90 a nie tak jak mówiłam cioci malibo przez telefon 9.40 kg. Coś musiałam pomylić w ważeniu, bo najpierw ważę siebie a potem z psem, odejmuję jedną wagę od drugiej i mam wynik. Zawsze byłam kiepska z matmy :oops:. Dostaje karmę Arion z jagnięciną i ryżem dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Je bardzo chętnie i do czysta. Niestety zauważyłam, że mało pije. Bardzo mnie to niepokoi, bo przy suchym jedzeniu powinien dużo pić. Ale poza tym jest bardzo wesoły i dużo się rusza, bo wychodzimy co najmniej 4 razy dziennie do ogrodu, więc mam nadzieję, że to schudnięcie to właśnie przyczyna zwiększonej dawki ruchu. Kikutek bardzo ładnie zarasta sierścią. Nie obciera się i Pepo naprawdę świetnie daje sobie radę.:loveu: Quote
malibo57 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Nie martw się Ciociu DIF - Pepo nie moze byc grubasem;-) Teraz zmienił zasadniczo tryb życia, więc traci tłuszczyk na rzecz mięśni. Przepraszam, że dziś nie dojechałam - nie było jak.. http://www.dogomania.pl/threads/181402-Sochaczew-ZORRO-rozpaczliwie-woA-amy-o-pomoc-finansowAE?p=14256605 http://www.dogomania.pl/threads/181402-Sochaczew-ZORRO-rozpaczliwie-woA-amy-o-pomoc-finansowAE?p=14256605 Bardzo dziękuję za cudną opiekę:) Teraz już nie prześladuje mnie obraz smutnego Pepo. Quote
Hotel KADIF Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 [quote name='malibo57']Nie martw się Ciociu DIF - Pepo nie moze byc grubasem;-) Teraz zmienił zasadniczo tryb życia, więc traci tłuszczyk na rzecz mięśni. Bardzo dziękuję za cudną opiekę:) Teraz już nie prześladuje mnie obraz smutnego Pepo. To masz jeszcze :eviltong::evil_lol:: Niestety biedna Pinezka otrzymała to posłanko od cioci zdrojki, która zaczarowała je Magią Serca! Wszystkie nasze mikro-tymczasy je kochały i biedna Pinia musiała się dzielić, tak jak z Peputkiem! Ale Pinezka to wyjątkowy psiak i bardzo wyrozumiały! ps. proszę nie zwracać uwagi na brudasek wokół posłania :oops:. Praktycznie nie chowamy odkurzacza, ale przy 6 psach w domu trudno zapanować nad porządkiem :lol: Quote
asiamm Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 http://images44.fotosik.pl/270/bdb60173a6b81d60.jpg ale leżuchy :D Quote
malibo57 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Fantastyczne zdjęcia! Balsam dla oka i duszy:) Przemyśliwam na kwestią wodowstrętu wczesnego wiosennego;-) Quote
Hotel KADIF Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Dzień dobry po krótkiej przewie serwisowej :shake:! U nas wszystko w w porządku. Pepulek zarasta sierściuchą, jest wesolutki i nadal chudy. Mąż się śmieje, że on chudnie od machania ogonem, bo jak nim macha to od szyi w dół! Ale je ładnie i wszystko z miseczki, ma sporo ruchu i jest wesolutki. Wczoraj go zważyłam - 8.90 kg. Niestety nadal nie pije, pomimo dolewania do wody mleka kociego dostarczonego przez ciocię malibo. Wczoraj wypił jedną miseczkę na cały dzień po moim strasznym gimnastykowaniu się z miseczką. Oto zdjęcia - miłego oglądania:loveu:: :p:p:p Quote
malibo57 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Ach! ślicznie i pięknie:) Jedna miseczka/dzień, jak na poczatek, to juz sukces. Spróbuj, Ciociu DIF, zwiększyć ilość mleka w wodzie. Quote
zdrojka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Anuś, matko jedyna, biedna Pinesia!!! :shake: Jak on mógł?!? :mad: Ale swoją drogą, że też ona się zgadza na takie traktowanie... :crazyeye: Ale i tak najlepszy jest kocurek pod stołem :diabloti: Quote
malibo57 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Kocurek jest the best - Zośka tez nie zrobiła na nim wrażenia:) Quote
Recommended Posts