Ziutka Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 malibo57 napisał(a):Aneczko, zdjęcie jest faktycznie niesamowite:) Ale i trzecie od dołu jest kapitalne - cały Pepo:) To zerknięcie w bok. Super te foteczki do ogłoszeń :) Quote
Hotel KADIF Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 Ziutka napisał(a):Super te foteczki do ogłoszeń :) Ziutuś, wysłać Ci na maila czy ściągniesz sobie z wątku? Chyba znalazłam sposób na Pepa! ;) Dzisiaj jak wychodziłam na trochę z domu zostawiłam mu zestaw śniadaniowy: miska z wodą, miska z renalem suchym, miska z renalem z puszki i mięsko mielone z ryżem. Zanim dobrze wyszłam z domu wylizał do czysta renal z puszki. Jak wróciłam nic więcej nie zniknęło. I się wkurzyłam normalnie!:mad: Powiedziałam: Ty mały draniu już ja Cię nauczę pić..... Podałam na płaskim brązowym talerzyku, w posłaniu, trochę wody z mleczkiem kocim. NIC! No to mięsko mielone z ręki, przy miseczce z wodą. Potem mięsko do miseczki i znowu z ręki, potem znowu mięsko do wody i z ręki. A potem reszta mięsa do wody i poszłam sobie. Wyjadł i wypił tym sposobem chyba 250 ml wody!:multi: To naprawdę sporo jak na niego a o wiele za mało, żeby jego nerki funkcjonowały normalnie. Ponieważ porcja mięsa rozmrożona na dzisiaj się skończyła spróbowałam z renalem, ale drugi raz taki numer nie przeszedł. :roll: Jutro powtórka z rozrywki. Z dnia na dzień będę zmniejszała ilość mięsa w wodzie. Nie wiem odnoszę wrażenie, że on ma jakiś uraz do wody. Cierpi na jakąś fobię, czy cuś... :hmmmm: :p Quote
Ziutka Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 DIF napisał(a):Ziutuś, wysłać Ci na maila czy ściągniesz sobie z wątku? Już sobie ściągnełam :) Quote
Hotel KADIF Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 Ziutka napisał(a):Już sobie ściągnełam :) To suuper! Dzięki :loveu: Quote
asiamm Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 na prośbę Malibo nowy bannerek ;) [url=http://www.dogomania.pl/threads/178225-Sochaczew-PEPO-POKAZOWA-AMPUTACJA-RATUNKU][img]http://img175.imageshack.us/img175/4680/88f7471008ef6762.jpg[/img][/url] Quote
Hotel KADIF Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [quote name='asiamm']na prośbę Malibo nowy bannerek ;) [URL="http://www.dogomania.pl/threads/178225-Sochaczew-PEPO-POKAZOWA-AMPUTACJA-RATUNKU"][IMG]http://img175.imageshack.us/img175/4680/88f7471008ef6762.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Oooo... Zaraz se wezmę!!! :loveu: Quote
Hotel KADIF Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 [quote name='DIF']Oooo... Zaraz se wezmę!!! :loveu:[/QUOTE] Nic se nie wezmę, bo jest za duży dla mnie. Wyskakuje mi komunikat! Quote
Hotel KADIF Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 Halinów k/Warszawy! Żaba na ulicy!! Kto pierwszy ją rozjedzie??!! :-(:-(:-( Quote
Hotel KADIF Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 [quote name='Ziutka']Co tam u Was Kochani ?[/QUOTE] Peputek mało pije wody, za mało jak dla mnie i zaczął też mniej jeść. Chyba odstawia jakiegoś focha, bo raz mięsko mielone zje raz nie zje, raz renala z puszki wciągnie a następnym razem olewa. Na 100 % ma schizę miskową, bo wodę pije tylko ze stawu, albo z kałuży po deszczu. Jutro po raz kolejny spróbuję złapać mocz, bo trzeba go zbadać. Ale Pepo jest wesolutki, energiczny (tylko chudy) i oczywiście prze-ko-cha-ny!!!:loveu: Chyba mi serce pęknie jak mu znajdziemy domek!:shake: Quote
malibo57 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Asiamm kochana - dzięki wielkie! Za tego zgagusa, co Ciotkę DIF nerwowo wykańcza ( a ona mnie:evil_lol:) Quote
Hotel KADIF Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 [quote name='malibo57']Asiamm kochana - dzięki wielkie! Za tego zgagusa, co Ciotkę DIF nerwowo wykańcza ( a ona mnie) Przepraszam! :placz: Przyznaję! Jestem upierdliwym hotelikiem:oops:, ale życzenie klienta jest dla mnie "rozkazem" - na zasadzie.."mówisz i masz"! A ponieważ nie chcę popełnić błędu pytam się mądrzejszych....:eviltong: Quote
Hotel KADIF Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Troszkę zdjęć, tym razem kuchennych :p: Sie całuje z Zośką :buzi:: http://images38.fotosik.pl/289/6c61e55da180ed2b.jpg Słodziak, co nie? :p Quote
Ziutka Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Anuś...super fotki do ogłoszeń :) Model z niego nieziemski ;) Quote
Hotel KADIF Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Ziutka napisał(a):Anuś...super fotki do ogłoszeń Model z niego nieziemski A te zmróżone oczyska... Sam miód! To wstawiaj nowe foty, tylko chatę mi wytnij....:modla: Quote
Ziutka Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Difuś, może Ty znasz kogoś z Tarnobrzegu, wizyty potrzebujemy dla naszej Kiwi i niekogo znaleźć nie mogę :( Quote
Hotel KADIF Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 [quote name='Ziutka']Difuś, może Ty znasz kogoś z Tarnobrzegu, wizyty potrzebujemy dla naszej Kiwi i niekogo znaleźć nie mogę :( http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=15®ion=9 Zwróć się do beci66 na priva! To bardzo fajna dziewczyna i na pewno ma znajomych w tamtych rejonach! Pomoże Ci. Wet-siostrę od razu skreśl! Quote
Ziutka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='DIF']http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=15®ion=9 Zwróć się do beci66 na priva! To bardzo fajna dziewczyna i na pewno ma znajomych w tamtych rejonach! Pomoże Ci. Wet-siostrę od razu skreśl! Już znalazłam Marlenę i dzisiaj robi wizytę, szukałam...szukałam i jakoś znalazłam :) Quote
Hotel KADIF Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Ziutka napisał(a):Już znalazłam Marlenę i dzisiaj robi wizytę, szukałam...szukałam i jakoś znalazłam :) Bo kto szuka ten zawsze znajdzie! He .. he...:p Quote
malibo57 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Cześć z rana:) Ciociu Najlepsza na Świecie, pisz szybko - o zupie, o oswajaniu miseczki, o tych wszystkich gramach i mililitrach! To pasjonujące, naprawdę. I bardzo, bardzo Ci dziękuję:grins::Rose: Quote
Hotel KADIF Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 malibo57 napisał(a):Cześć z rana:) Ciociu Najlepsza na Świecie, pisz szybko - o zupie, o oswajaniu miseczki, o tych wszystkich gramach i mililitrach! To pasjonujące, naprawdę. I bardzo, bardzo Ci dziękuję:grins::Rose: :oops::oops::oops: A więc tak: Jak wszystkim wiadomo Pepo nie pił wody. Lizał śnieg, gryzł lód, ale nie pił wody. Bujałyśmy się z malibką na różne sposoby: a to miseczka nie taka, a to woda nie ta, a może miejsce mu nie odpowiada. Wspólnie doszłyśmy do wniosku, że pies ma po prostu jakąś schizę związaną z jego przeszłością. Zostały wypróbowane chyba wszystkie moje naczynia + miseczki które dostarczyła malibo. Talerze wszelkiego rodzaju: płaskie, głębokie- białe albo "dymne", miseczki srebrne, różowe, małe, duże.... no po prostu wszystko!!! Pies prawie nie pił i w pewnym momencie zaczął bardzo mało jeść! Bardzo się denerwowałam, bo Pepcio to... po prostu Pepcio, nasz Gremilinek hotelowy! :loveu: Znalazłam w piasku, zakopaną przez dzieci i zapomnianą przez wszystkich niebieską, dwukomorową miseczkę! Taką: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3b8d6d915ba25ba7.html No i Pepo zaczął jeść i "pić". Zawsze muszę go o to prosić, ale daje się namówić i wciąga wszystko! I tak: 12. 05 8:00 160 ml zupy + 30 ml wody 11:00 140 zupy + 70 wody 14:00 140 zupy + 70 wody (zjadł połowę) 15:30 zjedzona połowa z 14-tej 17:30 140 zupy + 60 ml wody Bilans: 810 ml zupy razem z wodą 13.05 9:00 160 zupy +30 ml wody 12:00 170 zupy + 40 ml wody 16:00 210 zupy + 40 ml wody 20:00 330 zupy z wodą (chłop robił mój kochany:loveu:) Bilans: 980 ml zupy razem z wodą Dzisiaj Peputek zjadł trochę renala z wodą i wypił z niebieskiej miseczki pół butelki mleka kociego z wodą. Co prawda z pewnymi oporami, ale ciocia DIF pokazała mu, że nie ma się czego obawiać (malibo: ;)) i WYPIŁ!!! :multi: Szczerz powiem, że nie miałam jeszcze tak trudnego psa! Ale jak satysfakcja z postępów!!! Bardzo się cieszę! Quote
Hotel KADIF Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 No i przechwaliłam temat... Pepo od porannego renala nic nie zjadł i nie wypił. Wykończę siebie i malibo przez niego! :flaming: Ugotowałam mu dzisiaj świeżą zupę i może dodałam za dużo marchewki... Już nie wiem....:puppydog: Quote
malibo57 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Aniu, najadł się, i tyle. Nie martw się - jutro przyjadę z zestawem ratunkowym;-) Quote
Ziutka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 malibo57 napisał(a):Aniu, najadł się, i tyle. Nie martw się - jutro przyjadę z zestawem ratunkowym;-) Będzie melaska ? ;) Czy jakiś inny patent ? Quote
malibo57 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Będzie melaska:) jeszcze nie ma sosików z Karuska, ale mam karme na próbe i zestaw miseczek. A, i Calming Collar, na wszelki wypadek. Quote
Recommended Posts