Jump to content
Dogomania

[MLB] - PEPO - POKAZOWA AMPUTACJA - RATUNKU - Ma dom.

Recommended Posts

Posted

malibo57 napisał(a):
Aneczko, zdjęcie jest faktycznie niesamowite:) Ale i trzecie od dołu jest kapitalne - cały Pepo:) To zerknięcie w bok.

Super te foteczki do ogłoszeń :)

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ziutka napisał(a):
Super te foteczki do ogłoszeń :)

Ziutuś, wysłać Ci na maila czy ściągniesz sobie z wątku?

Chyba znalazłam sposób na Pepa! ;)
Dzisiaj jak wychodziłam na trochę z domu zostawiłam mu zestaw śniadaniowy: miska z wodą, miska z renalem suchym, miska z renalem z puszki i mięsko mielone z ryżem.
Zanim dobrze wyszłam z domu wylizał do czysta renal z puszki. Jak wróciłam nic więcej nie zniknęło. I się wkurzyłam normalnie!:mad:
Powiedziałam: Ty mały draniu już ja Cię nauczę pić.....
Podałam na płaskim brązowym talerzyku, w posłaniu, trochę wody z mleczkiem kocim. NIC!
No to mięsko mielone z ręki, przy miseczce z wodą.
Potem mięsko do miseczki i znowu z ręki, potem znowu mięsko do wody i z ręki.
A potem reszta mięsa do wody i poszłam sobie.
Wyjadł i wypił tym sposobem chyba 250 ml wody!:multi:
To naprawdę sporo jak na niego a o wiele za mało, żeby jego nerki funkcjonowały normalnie.
Ponieważ porcja mięsa rozmrożona na dzisiaj się skończyła spróbowałam z renalem, ale drugi raz taki numer nie przeszedł. :roll:

Jutro powtórka z rozrywki. Z dnia na dzień będę zmniejszała ilość mięsa w wodzie.

Nie wiem odnoszę wrażenie, że on ma jakiś uraz do wody.
Cierpi na jakąś fobię, czy cuś... :hmmmm:

:p

Posted

na prośbę Malibo nowy bannerek ;)
[url=http://www.dogomania.pl/threads/178225-Sochaczew-PEPO-POKAZOWA-AMPUTACJA-RATUNKU][img]http://img175.imageshack.us/img175/4680/88f7471008ef6762.jpg[/img][/url]

Posted

[quote name='asiamm']na prośbę Malibo nowy bannerek ;)
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/178225-Sochaczew-PEPO-POKAZOWA-AMPUTACJA-RATUNKU"][IMG]http://img175.imageshack.us/img175/4680/88f7471008ef6762.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]

Oooo... Zaraz se wezmę!!! :loveu:

Posted

[quote name='Ziutka']Co tam u Was Kochani ?[/QUOTE]

Peputek mało pije wody, za mało jak dla mnie i zaczął też mniej jeść. Chyba odstawia jakiegoś focha, bo raz mięsko mielone zje raz nie zje, raz renala z puszki wciągnie a następnym razem olewa.
Na 100 % ma schizę miskową, bo wodę pije tylko ze stawu, albo z kałuży po deszczu. Jutro po raz kolejny spróbuję złapać mocz, bo trzeba go zbadać.

Ale Pepo jest wesolutki, energiczny (tylko chudy) i oczywiście prze-ko-cha-ny!!!:loveu:
Chyba mi serce pęknie jak mu znajdziemy domek!:shake:

Posted

[quote name='malibo57']Asiamm kochana - dzięki wielkie! Za tego zgagusa, co Ciotkę DIF nerwowo wykańcza ( a ona mnie)

Przepraszam! :placz:
Przyznaję! Jestem upierdliwym hotelikiem:oops:, ale życzenie klienta jest dla mnie "rozkazem" - na zasadzie.."mówisz i masz"!
A ponieważ nie chcę popełnić błędu pytam się mądrzejszych....:eviltong:

Posted

Cześć z rana:)
Ciociu Najlepsza na Świecie, pisz szybko - o zupie, o oswajaniu miseczki, o tych wszystkich gramach i mililitrach! To pasjonujące, naprawdę.
I bardzo, bardzo Ci dziękuję:grins::Rose:

Posted

malibo57 napisał(a):
Cześć z rana:)
Ciociu Najlepsza na Świecie, pisz szybko - o zupie, o oswajaniu miseczki, o tych wszystkich gramach i mililitrach! To pasjonujące, naprawdę.
I bardzo, bardzo Ci dziękuję:grins::Rose:

:oops::oops::oops:

A więc tak:

Jak wszystkim wiadomo Pepo nie pił wody.
Lizał śnieg, gryzł lód, ale nie pił wody.

Bujałyśmy się z malibką na różne sposoby: a to miseczka nie taka, a to woda nie ta, a może miejsce mu nie odpowiada.
Wspólnie doszłyśmy do wniosku, że pies ma po prostu jakąś schizę związaną z jego przeszłością. Zostały wypróbowane chyba wszystkie moje naczynia + miseczki które dostarczyła malibo. Talerze wszelkiego rodzaju: płaskie, głębokie- białe albo "dymne", miseczki srebrne, różowe, małe, duże.... no po prostu wszystko!!!
Pies prawie nie pił i w pewnym momencie zaczął bardzo mało jeść! Bardzo się denerwowałam, bo Pepcio to... po prostu Pepcio, nasz Gremilinek hotelowy! :loveu:

Znalazłam w piasku, zakopaną przez dzieci i zapomnianą przez wszystkich niebieską, dwukomorową miseczkę!
Taką:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3b8d6d915ba25ba7.html

No i Pepo zaczął jeść i "pić". Zawsze muszę go o to prosić, ale daje się namówić i wciąga wszystko!
I tak:
12. 05
8:00 160 ml zupy + 30 ml wody
11:00 140 zupy + 70 wody
14:00 140 zupy + 70 wody (zjadł połowę)
15:30 zjedzona połowa z 14-tej
17:30 140 zupy + 60 ml wody

Bilans: 810 ml zupy razem z wodą

13.05
9:00 160 zupy +30 ml wody
12:00 170 zupy + 40 ml wody
16:00 210 zupy + 40 ml wody
20:00 330 zupy z wodą (chłop robił mój kochany:loveu:)

Bilans: 980 ml zupy razem z wodą

Dzisiaj Peputek zjadł trochę renala z wodą i wypił z niebieskiej miseczki pół butelki mleka kociego z wodą. Co prawda z pewnymi oporami, ale ciocia DIF pokazała mu, że nie ma się czego obawiać (malibo: ;)) i WYPIŁ!!! :multi:

Szczerz powiem, że nie miałam jeszcze tak trudnego psa!
Ale jak satysfakcja z postępów!!! Bardzo się cieszę!

Posted

No i przechwaliłam temat...

Pepo od porannego renala nic nie zjadł i nie wypił. Wykończę siebie i malibo przez niego! :flaming:
Ugotowałam mu dzisiaj świeżą zupę i może dodałam za dużo marchewki...
Już nie wiem....:puppydog:

Posted

malibo57 napisał(a):
Aniu, najadł się, i tyle. Nie martw się - jutro przyjadę z zestawem ratunkowym;-)

Będzie melaska ? ;)
Czy jakiś inny patent ?