Jump to content
Dogomania

[MLB] - PEPO - POKAZOWA AMPUTACJA - RATUNKU - Ma dom.

Recommended Posts

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
Już to słyszę: " a po co?":evil_lol:

O to..to, ciotka! Dobrze gadasz, jak zwykle! :loveu:

Tylko u mnie nie ma bata: poproszę morfo, rozmaz, amylazę. Płaci się i wymaga, tak? :eviltong:

Kochane, napiszcie konkretnie i dokładnie co robimy (wypunktuj, bo ja blondynka jestem:oops: ), ja zadzwonię na Gagarina i sie dowiem ile kosztuje a z moim wetem pogadam, żeby nie liczył z usługę czyli pobranie i dowóz na Gagarina!
Do kastracji będzie jak znalazł!:multi:

Posted

malibo57 napisał(a):
Hm..Teraz jest bardzo przyjazna. Polecono mi nie odwracać się tyłem do Norki, ale jeszcze nogawki mam całe.

Niestety dzisiaj Abrakadabra nie uchroniła swojej łydki! Normalnie była nieostrożna :eviltong::evil_lol:
Norka zaatakowała znienacka i szybko a biedna Abrusia rozdawała w tym czasie głaski pozostałym futrom!

Posted

UWAGA !!!!!!!
Dziś ok. 18.00 PEPO zniknął z ogrodu DIF - bardzo prosimy o pomoc w poszukiwaniach i rozwieszaniu ogłoszeń wszystkich z okolicy.
Plakat prześlemy mailem - może to zrobić LUKA, ZIUTKA, DIF i MALIBO57.
Za znalezienie psa wyznaczono nagrodę 500 PLN.

Posted

[quote name='malibo57'] UWAGA !!!!!!!
Dziś ok. 18.00 PEPO zniknął z ogrodu DIF - bardzo prosimy o pomoc w poszukiwaniach i rozwieszaniu ogłoszeń wszystkich z okolicy.
Plakat prześlemy mailem - może to zrobić LUKA, ZIUTKA, DIF i MALIBO57.
Za znalezienie psa wyznaczono nagrodę 500 PLN.

Akcja odwołana Psisko sie znalazło, był na samotnym spacerku!!!

Posted

[quote name='asiamm']

Posted

malibo57 napisał(a):
Asiu, dziękuję Ci bardzo! Zareagowałaś błyskawicznie.
Czy mogę prosić o jeszcze ( trochę mi wstyd) - mamy dwie nowe podopieczne z Radomia.

daj link jeśli jeszcze potrzeba ;)

Posted

Jestem po chwilowej nieobecności.
Wczorajsze zdarzenie kompletnie mnie ścięło z nóg.
Gdyby Pepo się nie odnalazł nie darowałabym sobie po prostu....

Podejrzewam, że wydostał się na zewnątrz przez posesję sąsiada. Przejrzałam dzisiaj z samego rana ogród i nie ma żadnej dziury, podkopu, czy nawet wzburzonej trawki.

Pepo znalazł się na stawach. To rozległe tereny ok. ja wiem może 300 metrów od mojego domu. Poszliśmy tam z moją siostrą i dziećmi i oczywiście się znalazł. Podbiegł do mnie na wołanie a ja wołałam w ciemno bo już był zmrok. Po prostu nagle wyskoczył zza krzaków i podbiegł do mnie. Jak go złapałam na ręce nawet nie machał ogonkiem był tak przerażony.A ja aż się poryczałam z radości.
W domu z początku chodził za mną krok w krok a potem padł jak kawka.
Bardzo się cieszę, że ten mały Gremlinek jest już bezpieczny w domu!! :loveu:

Niestety mam przekroczony limit w Fotosiku czy coś takiego....
Malibo, czy mogę w związku z tym wysłać do Ciebie parę fotek bezpośrednio z telefonu czy aparatu i wkleiłabyś na wątek? Ja umiem tylko przez Fotosika :oops:

Boziulku, jak się cieszę, że on się znalazł nie macie pojęcia!
To mój ulubieniec hotelowy! :loveu:

Posted

Qrde... nie widzę banerka Papa w moim podpisie! A Wy?

Już mówiłam malibo, że dzisiaj Pepo był na pobraniu krwi. Był naprawdę dzielny o wiele dzielniejszy niż przy wsiadaniu i podczas podróży samochodem. To kawałeczek a on biedak telepał się jak galareta. A jak go wsadzałam do auta zrobił siusiu ze strachu.
Wyniki już mamy na mailu.

Dzisiaj kupiłam Pepowi Flasher coby więcej się nie gubił :)
Świeci na czerwono-niebiesko i widzę Pepa z daleka, ale jak jest blisko aż razi w oczy i nie wiem czy jemu samemu to nie przeszkadza.

Posted

Oczywiście, że trójłapy nie toną. Utrzymanie sie na powierzchni to kwestia ułożenia ciała ( podobnie jak u ludzi - mozna lezec na powierzchni nie używając rąk) i pieski mają tę umiejętność instynktownie. Inna sprawa to przemieszczanie się w wodzie. Znany mi trzyłapek miał z tym początkowo problem bo "wiosłując" jedną łapką skręcał zamiast płynąc prosto. Ale szybko złapał w czym rzecz i jakoś inaczej zaczął tą łapką pracować - aportowanie z wody to była jego pasja:lol:

Posted

[quote name='taks']Oczywiście, że trójłapy nie toną. Utrzymanie sie na powierzchni to kwestia ułożenia ciała ( podobnie jak u ludzi - mozna lezec na powierzchni nie używając rąk) i pieski mają tę umiejętność instynktownie. Inna sprawa to przemieszczanie się w wodzie. Znany mi trzyłapek miał z tym początkowo problem bo "wiosłując" jedną łapką skręcał zamiast płynąc prosto. Ale szybko złapał w czym rzecz i jakoś inaczej zaczął tą łapką pracować - aportowanie z wody to była jego pasja:lol:[/QUOTE]

No patrzcie, nie wiedziałam. I znowu okazuje się ze psy są mądrzejsze - ja mam wszystkie łapy i jak kamień do dna idę.

Posted

[quote name='luka1']No patrzcie, nie wiedziałam. I znowu okazuje się ze psy są mądrzejsze - ja mam wszystkie łapy i jak kamień do dna idę.[/QUOTE]
He no widzisz - bo Ci właśnie nadmiar wyobraźni przeszkadza. Boisz się ,że utoniesz, że Ci braknie powietrza itd i się usztywniasz, napinasz mięśnie a to trzeba całkiem na luzie i "plaskato" na powierzchni a siła wyporu będzie pracować za Ciebie.
Nie przypadkowo najszybciej uczą się pływania maluchy ( nawet niemowlaki) - im później tym trudniej przełamać te strachy przed wodą.
Bo z wodą to jak z koniem - z nim się nie kopiesz bo i tak nie masz szans wygrać ale można wykorzystać inaczej jego siłę - współpracując i np. pojeździć wierzchem
Przepraszam za offa ale jako eks pływaczka nie mogłam się oprzeć pokusie tego tematu:oops: