Jump to content
Dogomania

[MLB] - PEPO - POKAZOWA AMPUTACJA - RATUNKU - Ma dom.

Recommended Posts

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdrojka napisał(a):

A co z tym kolejnym potrąconym?!?

Psina został zabrany...udało się.
Jest w tej chwili w gabinecie pani Kasi w Sochaczewie, jutro jedzie do dr. Olkowskiego.
Wątek psiny będzie jutro, dzisiaj dogo tak wolno chodzi, że szlag człowieka może trafić.

Posted

elmira napisał(a):
790 złotych, jezus maria, padaka!!!

Ano..............

Melduję, że doszły wpłaty od :

Bico 50,-
Taks 100,-

Bardzo Wam dziękuje cioteczki za odzew na PW i że zaglądacie do Pepinka :)

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Bardzo się cieszę, że Pepo już po zabiegu, że się udało.
Malibio dzięki, że natychmiast zareagowałaś na wieść o nim- gdyby nie to pewnie już by go na tym świecie nie było... Dziewczyny a co weci, którzy go operowali mówią o perfekcyjnym zabiegu wet. ze schroniska?[/FONT]

Posted

biedny psiur :(

malibo57 napisał(a):
Szukamy "prozwierzęcego" prawnika - bo ci zwykli, cywiliści, korporacyjni, eh.. Nie rozgryza tematu.

hmzzz.. to jak takowego znajdziecie to może ja też się uśmiechnę... bo od 2 lat nie wiem jak ugryźć sprawę wetki, która kiedyś pracowała w Józefowie i wg słów wolontariuszki zwierzęta służyły jako modele ćwiczebne a wiele z nich po "profesjonalnie" przeprowadzonych zabiegach zeszła z tego świata a pani "weterynarz" później ponoć przeprowadzała pokątne zabiegi na (uwaga!!!) stole kuchennym po tym jak przestała pracować w schronisku. Nie wiem czy wolantariuszka by mi to potwierdziła do ewentualnych papierów. Mam tylko dokumentację mojej suki, którą wzięłam ze schroniska jako sterylizowaną, z blizną na brzuchu, z wpisem z datą (bez pieczątki :/ ) o takowym zabiegu. Suka mi niecałe pół roku później dostała cieczki, usg wykazało, że ma zostawiony fragment przynajmniej jednego jajnika i kawałek macicy. Dopiero przy powtórnej sterylizacji okazało się, że "fragment "macicy to ok 1/3, jeden jajnik ok 2/3, drugi 1/3. I dopiero po poprawce spapranej w schronisku sterylki udało mi się ją wyprowadzić z przynajmniej 2-3 wizyt w tygodniu u weta i tony rozmaitych przypadłości, które podejrzewałam, że są poschroniskowe a zapewne wynikały z rzeźnickiej sterylki.

Posted

malibo57 napisał(a):
Mówią bardzo brzydkie wyrazy - szkoda, ze nie przelewają tego na papier.
Nawet recepcjonistka w klinice była totalnie zbulwersowana.

"zbulwersowana" - jak to ładnie powiedziałaś :diabloti:

Posted

Witam.Emigrantko, dobrze, ze jesteś, bo nie wytrzymam.Jak tak można?Konowały jebane i nic więcej.Trafiłam dzięki Agnezii i za to jej dziękuję.Jutro przeczytam od A do Z i się odezwę.Bidulek maleńki.Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Przerażające to wszytko. Ja tez straciłam dwa psy przez niefrasobliwość lekarzy. Nie wspominam juz o utopionych pieniądzach, bo liczy się pies, ale te pieniądze zostały ordynarnie wyciągnięte, chociaż nadziei nie było.
Gdybym wiedziała wtedy tyle, ile wiem teraz nie zostawiła bym tego, a tak, to...lipa :(

Posted

Pepo po operacji czuje się "normalnie", co niestety, w jego przypadku oznacza ból, pomimo środków oraz lęk.
Tak żyje od listopada:(
Jest mocno zdezorientowany, bo zabrakło kikuta do podpierania przy chodzeniu.
Będzie uczył się żyć bez bólu i bez łapki.

Posted

malibo57 napisał(a):
Pepo po operacji czuje się "normalnie", co niestety, w jego przypadku oznacza ból, pomimo środków oraz lęk.
Tak żyje od listopada:(
Jest mocno zdezorientowany, bo zabrakło kikuta do podpierania przy chodzeniu.
Będzie uczył się żyć bez bólu i bez łapki.

:shake:...w głowie się nie mieści,że na liście dręczycieli zwierząt coraz częściej(masowo wręcz), figurują ludzie związani z ideą niesienia pomocy....:-(

Posted

Maleńki...jeszcze czujesz się dziwnie...jeszcze nie wiesz co sie dzieje...jeszcze boli,ale wytrzymaj,już niedługo nauczysz się korzystać z trzech łapek i zauważysz,że już nie boli...będzie dobrze psinko...bedzie dobrze!

Posted

malibo57 napisał(a):
Szukamy "prozwierzęcego" prawnika - bo ci zwykli, cywiliści, korporacyjni, eh.. Nie rozgryza tematu.

Wysłałam Ci PW w tej sprawie

Posted

Pepe jest naprawde uroczym maluchem. Boi sie nadal troche, ale w tych gorszych chwilach wtula sie pod pache i zaraz humor sie poprawia.
Swietnie radzi sobie na 3 lapkach. Ma apetyt, ale zanim dojdzie zupelnie do siebie .. i na ciele i na jego psiej duszy minie duzo czasu.
Pepe mieszka u nas w domu. Ma tak delikatna nature ze nie wyobrazam go sobie w boksach nawet gdyby byl zupelnie zdrowy.