Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BORYS - jest u happy-mamas, do budy nie pójdzie bo znowu bedzie śmierdział. teraz jest pachnący i gotowy do kastracji...idealny stan do adopcji....
JEGO KASTRACJA wisi na włosku ponieważ jest AKCJA ZAPSIENIA na terenie Szydłowcowych DT!!!wrócił ATOS i szukanie rozsądnego miejsca do przetrzymania dla ATOSA..o co bardzo trudnooo!!!!!!...zabiera calą energię WSZYSTKICH, kt pomagają bezdomniakom z Szydłwoca...
JAK sytuacja się wyjaśni...
działalność kierujemy w inną strone - bo jak narazie latamy z miskami i psami na DT, a nowe psy przybywają!!!nie o to chodzi...a nikt nie wyżywi za tą pracę swoich rodzin...etc.

ATOS - jest przerzucany z miejsca w miejsce...jak zareaguje na to jego psyche...sami wiecie!!!napewno się zmieni. Albo wpadnie w agresje albo w depresje!!!nie mamy gdzie ulokować ATOSA...
JEGO WATEK
http://www.dogomania.pl/threads/178480-ATOS-o-belgijski-wraca-z-DS-czy-ma-wrA-ciAE-na-ULICE-nie-mamy-gdzie-go-trzymAE-ULICA

CYWIL - SM wyłapie go i pies jedzie do JAMORA..bo mija juz drugi tydzień jak CYWIL robi w bolo szydłowiaków...a jest potencjalny domek dla niego!!!hotel...CYWIL MA POŁOWĘ DEKLARACJI!!potrrzebna kasa na hotelowanie /chociaz na miesiac!!!/ psa nie oddamy tak jak ATOSA...ulica-dom, trzeba go poznac...przyzwyczaić do zamkniecia..do ludzi!!!nie chcemy kolejnego zwrotu, z kt nie bedzie co zrobić!!!!

RINO I GAPA - telefonów BRAK!
nincia zawaliła egzamin i ma pełno problemow przez to....a wina jest DOGO
aimez na kontrolowanym w pracy
dzidzia - w domu burza
JA - burza z happy-mamas i praca!

REASUMUJĄC JESTEŚMY W CZARNEJ DOOPIE.
dzięki za wsparcie: leni35, anett,olga7

• Replies 612
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madallena napisał(a):

Sluchajcie, a moze wykorzystac szanse, ze Atos jest w mieszkaniu i ma opieke i ciachnac go? moze niech mu wlasciciele zasponsoruja? 9gdzie jest watek Atosa?)

ATOS kazdego dnia od dziś będzie w innym miejscu!!!!
o kastracji zapomnij
BORYS ma na 4 marca zabieg - odmawiamy
1. kasa
2. nincia zawali poprawke
3. z psem trzbe po zabiegu siedziec na doopie
4. sa inne mega problemy i nie ma co sobie dowalać kastrata
5. zasponsorują??żart chyba..../oddali nam psa w dobrej formie..idrzywiony, zadbany, zaszepiony../

Posted

anita. Na kazdym watku mocno dajesz do zrozumienia, ze jestes przeciwniczka kastracji. Dajesz tez jasny wyraz tego, zeby zajac sie wszystkimi innymi rzeczami byle nie kastracja.
Wszystko jest wazniejsze tylko nie kastracja.
Dla Twojej wiadomosci: kastracja to podstawa zapobiegania problemu bezdomnosci. Ty masz edukowac ludzi, uczyc ich tego, co nalezy robic zeby zapobiegac temu neiszczesciu. KASTRACJA TO PODSTAWA ale widze, ze nie dla Ciebie. Czy mam zaprosic Cie na najblizsza prelekcje w szkole podstawowej?

Na poczatek zapraszam do przeczytania artykulu. Bardzo waznego dla CIebie:
http://www.therios.biz/?act=3&id=13

http://arka.strefa.pl/Akcja-2010/akcja_sterylizacji_2010.html

http://www.veterynaria.pl/articles.php?id=42

Kastracja obydwu psów mogłaby zapobiec powrotowi Atosa z adopcji.

Koniec i kropka. Jak wyedukujesz sie porzadnie i bedziesz wiedziala, ze kastracja to podstawa mozemy dyskutowac dalej. W zbedne rozmowy sie nie wciagam... EOT

ps. I nie zartuje. Mialyscie szanse wykastrowac chlopaka i miec problem z glowy. Trzeba bylo zapytac sie ludzi od razu, gdy tylko pojawily sie problemy i pierwsze pogloski o niedogadywaniu chlopakow. TO NIC NIE KOSZTUJE. Szczepienia, zarcie - fajnie. Ale to mogl dostac bedac w kojcu czy budzie.

I czasami Twoj ton w stosuku do moich propozycji czy wypowiedzi mocno mnie irytuje (nie tylko na tym, ale na wszystkich gdzie zaczynam dopytywac sie o kastracje), daltego tez odbijam pileczke.

Posted

anita_happy napisał(a):
ATOS kazdego dnia od dziś będzie w innym miejscu!!!!
o kastracji zapomnij
BORYS ma na 4 marca zabieg - odmawiamy
1. kasa
2. nincia zawali poprawke
3. z psem trzbe po zabiegu siedziec na doopie
4. sa inne mega problemy i nie ma co sobie dowalać kastrata
5. zasponsorują??żart chyba..../oddali nam psa w dobrej formie..idrzywiony, zadbany, zaszepiony../

ad 1. Mozna sie zapytac - to nic nie kosztuje
2. a dlaczego zawali?
3. jak to siedziec na doopie? Mam 2 sterylizowane i tymczasy tez sterylizuje i z zadnym nie musialam siedziec na doopie. Istnieje cos takiego jak kaftanik albo nieszczesny abazur
4. kastracja jest najwazniejszym problemem
5. a zapytalas????

Posted

nie podejmuje dyskusji BO TO NIE DOTYCZY BORYSA

JESTEM ZA KASTRACJĄ, ALE NIE DLATEGO ŻE TAK TRZEBA...i na łapu capu

Jestem po lekturze odn.kastracji
po wykładach u dok. wetwrynarii z SGGW
po paru nocach na polskich i nie polskich portalach odn kastracji

SYTUACJA W SZUDŁOWCU OPAnowana...
BORYS u happy mamas
Atos w nowym kojcu - juz spokojny i Pan, kt przyjął go na tydzień powiedział "boże jaki piękny pies"

Borys idzie na kastracje 4 marca /tez było pisane/ - kasy brak...ale idzie...wet na raty rozłoży..heh..

Posted

KUDŁACZ CO U CIEBIE NA DOGO??
bo w realu słyszałam, ze wkurzasz się na SABĘ!!!
nie stresuj jej..bo dziewczynie w głowie się pomieszało z tych twoich szczeków!!!
włazi na kolana do ninci /całe 25 kg/ i udaje cziłałe!!!!
chopie...pakuj sie lepiej:P

Posted

KUDŁACZ CO U CIEBIE NA DOGO??
bo w realu słyszałam, ze wkurzasz się na SABĘ!!!
nie stresuj jej..bo dziewczynie w głowie się pomieszało z tych twoich szczeków!!!
włazi na kolana do ninci /całe 25 kg/ i udaje cziłałe!!!!
chopie...pakuj sie lepiej:P

Posted

Borynio ma sie dobrze u mnie ,właśnie zjadł przwie całą kostkę masła,resztke przyniósł mi na dywan do pokoju,jakby chciał powiedzieć może chcesz troszeczke bo już nie mogę :-o??Zapominam ze on sięga głową ponad stół,u nas zawsze mikrusy były i tylko opanowywały to co spadło ze stołu hihi !!??

Posted

anita_happy napisał(a):
KUDŁACZ TRZYMAJ FASON!!!!
rozkochuj w sobie ludziki...
pokazuj z jak najlepszej strony!!!!

TRZYMAC KCIUKI ZA BORYSOWATEGO!

ja trzymam:-)

zresztą za wszystkie te bidy z tej mieściny ...

Posted

hehe no i po maselku byl maly poslizg dzisiaj :-)
a moja Sabcia coraz bardziej zazdrosna sie robi i na kolana mi sie pakuje, gdzie na kolanach byla od kad zyla mialam ja 4 razy i to jak jeszcze szczylem byla hihi :-) na tarosc jej sie zebralo :-)
a Borynio dzis w zabawie jak mnie trzasnal zebem to mi sie broda zakrwawila....nawet nie czulam ....biedny nie wymierzyl odlegosci hihi
Eh cudo psiak....pozniej przepraszal dawal lapke i lizal po skaleczonej brodzie.....
No ja to go kocham te jego oczy....ummmm
jak by tylko umial mowic....

Posted

hehe no i po maselku byl maly poslizg dzisiaj :-)
a moja Sabcia coraz bardziej zazdrosna sie robi i na kolana mi sie pakuje, gdzie na kolanach byla od kad zyla mialam ja 4 razy i to jak jeszcze szczylem byla hihi :-) na tarosc jej sie zebralo :-)
a Borynio dzis w zabawie jak mnie trzasnal zebem to mi sie broda zakrwawila....nawet nie czulam ....biedny nie wymierzyl odlegosci hihi
Eh cudo psiak....pozniej przepraszal dawal lapke i lizal po skaleczonej brodzie.....
No ja to go kocham te jego oczy....ummmm
jak by tylko umial mowic....

Posted

Borys to wspaniały bodygard--nie szczeka na wiatr,spi przy drzwiach a nad ranem ok 5 godz./uważał ze za wczesnie ktos łazi po klatce/dał ostry głos ostrzegawczy.Tak ogólnie to nie ma z nim żadnego problemu,wczoraj został sam na 2g.i nic nie zniszczył leżał przy drzwiach wejściowych i pilnował w cichości az przyjdę,jak wchodzi się do domu tez nie ujada ,nie skacze,dlamnie to dziwne bo nasze małe są nie do opanowania przy wejsciu,jednak duży pies to mniejszy problem z hałasem!!!??

Posted

Borys to wspaniały bodygard--nie szczeka na wiatr,spi przy drzwiach a nad ranem ok 5 godz./uważał ze za wczesnie ktos łazi po klatce/dał ostry głos ostrzegawczy.Tak ogólnie to nie ma z nim żadnego problemu,wczoraj został sam na 2g.i nic nie zniszczył leżał przy drzwiach wejściowych i pilnował w cichości az przyjdę,jak wchodzi się do domu tez nie ujada ,nie skacze,dlamnie to dziwne bo nasze małe są nie do opanowania przy wejsciu,jednak duży pies to mniejszy problem z hałasem!!!??:loveu:

Posted

Borys to wspaniały bodygard--nie szczeka na wiatr,spi przy drzwiach a nad ranem ok 5 godz./uważał ze za wczesnie ktos łazi po klatce/dał ostry głos ostrzegawczy.Tak ogólnie to nie ma z nim żadnego problemu,wczoraj został sam na 2g.i nic nie zniszczył leżał przy drzwiach wejściowych i pilnował w cichości az przyjdę,jak wchodzi się do domu tez nie ujada ,nie skacze,dlamnie to dziwne bo nasze małe są nie do opanowania przy wejsciu,jednak duży pies to mniejszy problem z hałasem!!!??:loveu:

Posted

Posted

Posted