Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

asher napisał(a):
Juz napisałam, bo sama nieodpowiedzialność ludzka nie wystarczy, żeby na świecie pojawiły się szczeniaki :lol: Jeszcze niewykastrowanych psów do tego trzeba ;)

Sama nieodpowiedzialność - nie wystarczy, żeby się pojawiły...
Ale sama odpowiedzialność - wystarczy, żeby im zapobiegać...

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gazuś napisał(a):
Sama nieodpowiedzialność - nie wystarczy, żeby się pojawiły...
Ale sama odpowiedzialność - wystarczy, żeby im zapobiegać...
Też nie do końca... Czasem wystarczy chwila nieuwagi... :shake:

Posted

asher napisał(a):
Też nie do końca... Czasem wystarczy chwila nieuwagi... :shake:

Oczywiście Asher, masz racje..Ale CZASEM - a niestety większość przypadków mija się z tą 'chwilą nieuwagi' a jest poprostu niepilnowaniem psa :-(

Posted

Poza tym, Gazuś, nie ma sensu żebyś go kastrowała. Pies jest piękny, i może znajdą sie dla niego narzeczone w przyszłości z odpowiednimi papierkami!!

Posted

[quote name='Toller-Fox']Poza tym, Gazuś, nie ma sensu żebyś go kastrowała. Pies jest piękny, i może znajdą sie dla niego narzeczone w przyszłości z odpowiednimi papierkami!!

Toller, no oczywiście, że nie mam zamiaru psa wykastrować :lol:
Chodziło mi o sytuacje, gdzie psa bym rozmnażać nie chciała (miał by jakieś wady czy coś, albo był by bez papierkowy) to nie widziałabym potrzeby kastrowania go, bo daje rade go upinlować (przy suniach w cieczce się mnie słucha :lol: Szkoda, że nie przy śmietnikach :shake: ), a pies ani troche nie męczy się kiedy jakaś sunia w boku ma cieczke :lol: I jeśli nie było by jakiś wskazań zdrowotnych to bym tego nie robiła :lol:

• 1 month later...
Posted

Przeczytałam cały wątek, spór pozostał nierozwiązany ( w tym sensie, że nikt się nie dał przekonać i nie zmienił pierwotnego zdania). Temat kontrowersyjny mocno. Skoro na temat psiej sterylizacji i aborcji nie można ustalić jednego stanowiska, to co dopiero z aborcją u ludzi...? :shake:

A jak skończyła się ta historia?!! Sylwiaa, co z suczką i ciążą????