margo001 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='matrioszka2']Może trzeba już zmienić tytuł wątku ...[/QUOTE] Nie będziemy zapeszać na tą chwilę ;) Quote
kkanarekk Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Drogie Cioteczki, Przepraszam z trzymanie w niepewności co dalej z naszym Puszkiem ale musiałyśmy z Elik podjąć ważną decyzję. Nasz maluch ma już dom ale nie ... nie w Krakowie tylko u sąsiadki Pani Aliny, która bardzo chciała go adoptować. Niestety dom, w którym byłyśmy z Elik na wizycie okazał się nie wypałem. Nie pisałyśmy ale ludzie zbyt racjonalnie podeszli do adopcji bez miłości i zaangażowania :shake:. A przecież o to głównie chodzi, nie zainteresował ich nawet los Puszka i to jak się teraz miewa, jak narazie nawet nie oddzwonili. Chciałyśmy z Elik to wszystko przemyśleć i uważamy, że nasz Puszek na pewno lepiej będzie się czuł jako sąsiad Pani Aliny śpiąc w łóżku :cool3: i jako pies kanapowy niż racjonalnie przemyślany dodatek do domu. Już jutro Pani podpisze umowę adopcyjną i zabierze Puszka. Pani Alina powiedziała, że jest to na 100% sprawdzony domek i niczego nie będzie mu tam brakowało. :p:p:multi: Quote
elik Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Tak, no cóż, widocznie byli sobie pisani - sąsiadka Alinki i nasz Puszek:) - a takie związki są bardzo udane :) Puszek już nazbyt długo zaznawał obojętności ludzkiej. Chcemy, żeby po tych mroźnych przeżyciach dane mu było gorące uczucie, żeby wiedział, że jest kochany. Zaufałyśmy doświadczeniu Alinki, która zapewniła nas, że sąsiadce oddałaby nawet własnego psiaka - wie, że Puszkowi będzie tam dobrze. Co prawda wizyty przedadopcyjnej z naszej strony nie będzie, ale czy poadopcyjnej nie będzie, to już nie byłabym tego taka pewna :evil_lol: Alinka jeszcze nie wie, co wzięła sobie na głowę :eviltong: Co jakiś czas będę Ją nękać pytaniami o Puszka. Quote
Talcott Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Czyli stało się tak, jak stać się miało i tak jest dobrze!!!!!:loveu: Quote
elik Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 [quote name='Talcott']Czyli stało się tak, jak stać się miało i tak jest dobrze!!!!!:loveu:[/QUOTE] Tak właśnie to odczytuję :) Rozmawiałam jeszcze w sprawie adpcji z Alinką. Chodziło mi o to, jak Puszek reaguje na Panią Sąsiadkę. Wygląda na to, że miłość jest obopólna. Puszek będzie dla Pani przytulanką :) Puszku bądź grzeczny, kochaj swoją Panią i bądź szczęśliwy. Nie wiem czemu jest mi i wesoło i smutno. Mimo wszystko miałam nadzieję, że osobiście pomiziam Puszka :( Alinko bardzo proszę poinstruuj Panią Sąsiadkę, żeby wyprowadzała Puszka na spacerki w szelkach, a nie w obroży. Przynajmniej na początku i koniecznie adresówka przypęta do szeleczek. Tak się boję, żeby znowu nie znalazł się bez dachu nad głową. Quote
Talcott Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 no i fajnie!!!!!!!!!! A Alinka będzie go miała blisko! Quote
divia_gg Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Mam pytanie i od razu przepraszam za offa Czy znacie dobra lecznice w ktorej mozna wykonac sterylke w PULAWACH? Zalezy mi na dobrej i kompetentnej gdzie smialo mozna dac suczke, bez obaw.... Bardzo prosze o prv lub gg: 6304928. Z gory dzieki Quote
wire fox Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Myślę,że to bardzo dobre rozwiązanie - Alina z pewnością wie najlepiej, czy jest to dom, któremu można powierzyć Puszka. Tak się dopytywałam o stosunek Puszka do dzieci, bo mam zawsze pewne obawy. Oczywiście to nie jest regułą i jest mnóstwo domów, gdzie dzieci i psy wspaniale koegzystują, ale w większości przypadków dom z dwojgiem małych dzieci jest też domem z mnóstwem obowiązków i pies siłą rzeczy spychany jest na koniec listy. Często też pierwsze warknięcie psa na dziecko, co wiemy same często się zdarza i nie musi wcale wróżyć rychłego pogryzienia, jest ostatnim warknięciem psa w tym domu - zostaje wyekspediowany bez najmniejszych skrupułów. Podsumowując - podstawowym kryterium w poszukiwaniu domku jest MIŁOŚĆ do zwierząt - i tak mi się wydaje,że domek wskazany przez Alinę będzie to kryterium spełniał. Trochę zmieniając temat - pytanie do kkanarekk - jakie ogłoszenia dały taki odzew? tzn. w jakim medium dane ? Quote
kkanarekk Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Najwięcej osób dzwoniło z http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl/html i gumtree wydaję mi się, że bardzo dobrze sprawdzają się strony regionalne, określonego miasta. Quote
margo001 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Nie było mnie od wczoraj ,a tu taki obrót sytuacji :crazyeye: lepiej chuchać na zimne . Myslę ze podjęłyście dobrą decyzję ;) p.Alina będzie miała Puszka na oku no i mam nadzieję że będzie nam zdawać relację co u Puszka się dzieje ;) Quote
elik Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 [quote name='margo001']...p.Alina będzie miała Puszka na oku no i mam nadzieję że będzie nam zdawać relację co u Puszka się dzieje ;)[/QUOTE] I ja na to bardzo liczę :loveu: ======================================== Alinko, czy Puszek zamieszkał już w swoim nowym domku :-( Głupia jestem, głupia do entej potęgi. Pożegnał się z Tobą, dał buzi ? ======================================== Prawdopodobnie właśnie teraz Puszek jedzie do swojego domku :loveu: Będziemy czekać na relację Alinki z przywitania z Panią. Quote
elik Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Alinko czy możemy liczyć na relacje z powitania Pani i Puszka ? No i zdjęcia komórkowe się nam marzą :buzi: :modla: Quote
elik Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Cioteczki może Was to uspokoi, że enia jedzie w odwiedziny do Foksi więc poprosiłam, aby przy okazji wpadła z wizytą poadopcyjną do naszego Pusia :) Jeśli się uda, to zrobi kilka zdjątek malucha, a ja wrzucę je na wątek. Będzie pysznie :multi: Quote
Pipi Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Tak,uspokoi,będziemy czekać.Bardzo się cieszę,że Punio już w swoim domku.Jeszcze jednemu się udało :multi::multi: Dzięki ciotki kochane :loveu::loveu: Quote
wire fox Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 elik napisał(a):Cioteczki może Was to uspokoi, że enia jedzie w odwiedziny do Foksi więc poprosiłam, aby przy okazji wpadła z wizytą poadopcyjną do naszego Pusia :) Jeśli się uda, to zrobi kilka zdjątek malucha, a ja wrzucę je na wątek. Będzie pysznie :multi: No pewnie !!! Już się szykuję na oglądnie naszego królewicza jak wyleguje się w piernatkach - w końcu nam też się coś należy :):):) Quote
margo001 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 enia kochana Ty już wracaj ,bo ja tu jajko zniosę :modla::modla::modla: Quote
enia Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 byłam u Foksi z zamiarem odwiedzenia Puszka, ale pani Puszka pojechała do okulisty ( takie info podala mi Alina) a ja nie mogłam czekać 2 godziny na jej powrót, więc umówimy się na inny termin, obiecuje Wam, że ja Puszka odwiedzę prędzej czy później. Quote
margo001 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 enia dziękujemy że chciałaś odwiedzić Puszka:loveu: wielka szkoda że Pani nie było, miałam nadzieję że wreszcie obejrzymy tu fotki z nowego domku szczęśliwego Pucha :razz: Quote
elik Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 margo001 napisał(a):enia dziękujemy że chciałaś odwiedzić Puszka:loveu: wielka szkoda że Pani nie było miałam nadzieję że wreszcie obejrzymy tu fotki z nowego domku szczęśliwego Pucha :razz: Nie Ty jedna miałaś taką nadzieję :( Quote
enia Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Ale nic straconego, pojadę do Puszka bo wyczuwam Wasz niepokój lekki....... czy coś sie stało? Quote
elik Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 enia napisał(a):Ale nic straconego, pojadę do Puszka bo wyczuwam Wasz niepokój lekki....... czy coś sie stało? Lekki, too mało powiedziane :razz: Od poniedziałku mamy dostać umowę adopcyjną i dotychczas nic nie dostałyśmy pomimo próźb i ponagleń, nic ani żadnych danych tej pani. A od dzisiaj to i telefonów nie odbiera. Zaniepokojona zaczęłam przeglądać wątek i zauważyłam, że nie było na nim zdjęć Puszka od 31.01. nawet po operacji nie widziałyśmy go. Alina pisała, że jest ok, ale bez zdjęć. Słowność i rzetelność, to podstawa w prowadzeniu interesów. Quote
Recommended Posts