elik Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 [quote name='AlinaS']Meldujemy się z Puszkem okruszkiem na wątku[/QUOTE] Witamy na wątku, całym sercem witamy i o częste nowości grzecznie się dopominamy :) Quote
wire fox Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Czas pomyśleć o Puszkowej / nomen omen/ skarbonce, albo puszce :) , a najlepiej wiaderku :). Ja deklaruję na początek parę złociszy na hotelik np. 25 zł- bo mam jeszcze Foksię w budżecie :). Co wy na to ? Quote
wire fox Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Durny ze mnie samouk -chciałam zrobić Puszkowi banerek, ale nie umiem go podlinkować i jest raczej BYCZY - ale wstawię pośmiejcie się Ciotki z rana:lol::lol::lol: Może ktoś coś z nim zrobi - nie mam już niestety czasu na dalsze eksperymenty :lol: Quote
elik Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 [quote name='Jota']Czas pomyśleć o Puszkowej / nomen omen/ skarbonce, albo puszce :) , a najlepiej wiaderku :). Ja deklaruję na początek parę złociszy na hotelik np. 25 zł- bo mam jeszcze Foksię w budżecie :). Co wy na to ? Cioteczko Joteczko. Jak zwykle niezawodna :loveu: Wielkie dzięki, jesteś wspaniałomyślna :loveu: Z tym wiaderkiem to doskonała myśl :lol: Ja też mam kilka zobowiązań, ale nie mogę nie podnieść rękawicy - ja takoż samo 25 zetów na hotelik dorzucam. [quote name='Jota'] Durny ze mnie samouk -chciałam zrobić Puszkowi banerek, ale nie umiem go podlinkować i jest raczej BYCZY - ale wstawię pośmiejcie się Ciotki z rana:lol::lol::lol: Może ktoś coś z nim zrobi - nie mam już niestety czasu na dalsze eksperymenty :lol: No wiedziałam, że Cię kofam, ale nie wiedziałam z jakiego powodu. Teraz już wiem :loveu: Jeśli masz ochotę podlinkować go, to instrukcje jak to zrobić napisałam w wątku naszej Bajeczki str. 13, post 122. To dość łatwe iproste, ale jak sie wie, jak :evil_lol: Ale na prawdę nic trudnego. Trudność większa powiedzieć jak to zrobić. Jeśli nikt wcześniej nie zmniejszy tego banerku to pobawimy się jak wrócę, ale to będzie późno raczej. Weekend przeca. Quote
kkanarekk Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Zaraz wstawie 3 banerki dla Puszka, Zobowiązuję się założyć za Puszka kwotę, która będzie potrzebna na jego utrzymanie ale bardzo proszę o pomoc finansową. Każda złotówka się liczy :) Właśnie robię mu ogłoszenia na allegro, gumtree i inych portalach mam nadzieję, że szybko znajdzie domek. Quote
AlinaS Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Zdjęcia z komórki - kiepskie ale lepsze niż żadne Quote
kkanarekk Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 http://www.allegro.pl/item903816318_idealny_szortstkus_szuka_doumu.html Zrobiłam banerek Puszkowi ale wyszedł nie wyraźnie (tam jest napisane : lodowa kulka szuka domu) proszę o jakieś wskazówki bo to mój pierwszy banerek i chcę go jakoś ulepszyć :] Quote
kkanarekk Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Są nowe informacje o naszym Puszku, była u niego Pani doktor i niestety okazało się że ma przepuklinę, która musi być usunięta. Razem z Elik uważamy, że najlepiej będzie wykonać zabieg razem z kastracją bo nie ma sensu usypiać psiaka 2 razy. Koszt wszytkiego razem będzie wynosił 250 zł. Rozpoczynam więc zbiórkę na operację jak i na utrzymanie Puszka. Bardzo prosimy o pomoc finansową! Quote
elik Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 [quote name='AlinaS'] Zdjęcia z komórki - kiepskie ale lepsze niż żadne Zdjęcia, na których jest Puszek, są zawsze ładne :) Dziękujemy za pokazanie nam sierściuszka. [quote name='kkanarekk']Są nowe informacje o naszym Puszku, była u niego Pani doktor i niestety okazało się że ma przepuklinę, która musi być usunięta... Bardzo prosimy o pomoc finansową! Biedny sierściuszek, nie ma nic, ale ma przepuklinę :placz: Ironia losu. Ciociu Jotko, Ty to przewidziałaś, że dla Puszka potrzebna będzie nie puszka, a wiaderko :-( Puszku maleńki, czeka cie trudny i bolesny start po nowe życie. Bardzo prosimy o wsparcie finansowe. Każda z nas ma już pod opieką po kilka potrzebujących psiaków. Same nie damy rady , dlatego bardzo prosimy o pomoc finansową. Każda wpłata, choćby najmniejsza, to krok do normalności, do nowego domku Puszka. Prosimy, pomóżcie Quote
margo001 Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 AlinaS witamy i dziękujemy za fotki i opiekę Szorstka vel Puszka :loveu: Słusznie elik zauważyła że nasz Puszek jest bardzo fotogeniczny :loveu: W tym momencie mogę zadeklarować 50 zł miesięcznie na hotelik jak i do reszty wydatków tez się dorzucę w miarę możliwosci ;) Quote
fiorsteinbock Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Podnosze, chwilowo nie moge wesprzec groszem, oddalam na psy z Dobrocina od tygodnia nic nie jadly, w czasie kontroli znalezione nadgryzione szczury :( Jedna wielka tragedia, zbieramy na karme dla nich :( Quote
elik Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Podnosze, chwilowo nie moge wesprzec groszem, oddalam na psy z Dobrocina od tygodnia nic nie jadly, w czasie kontroli znalezione nadgryzione szczury :( Jedna wielka tragedia, zbieramy na karme dla nich :([/QUOTE] Boże, co za "ludzie" prowadzili ten schron :mad::mad: Cioteczko, Kochana jeśli możesz wesprzeć Puszka w jakikolwiek sposób, to bardzo dziękujemy :loveu: Quote
fiorsteinbock Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Moge odwiedzac, Piekny jest - prawie jak moj Filipek z avartu. Mamy slabosc do szorstkich :) W tym pseudoschronie jest okolo 100 psow, gminy sie kłoca czyje to psy...nie wiemy co w poniedzialek z nimi bedzie. 4 trafily do dzierzoniowskiego Azyla, dwa wychudzone, wyeksploatowana astka (szczeniaki zaginely) a jeden psiak z dziura w glowie. Quote
elik Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Moge odwiedzac, Piekny jest - prawie jak moj Filipek z avartu. Mamy slabosc do szorstkich :) W tym pseudoschronie jest okolo 100 psow, gminy sie kłoca czyje to psy...nie wiemy co w poniedzialek z nimi bedzie. 4 trafily do dzierzoniowskiego Azyla, dwa wychudzone, wyeksploatowana astka (szczeniaki zaginely) a jeden psiak z dziura w glowie. Zapraszamy na wątek :) Co znaczy "nie wiemy co z nimi będzie". Czy one są zagrożone jakąś chorą decyzją ? Czy o nieszczęściu tych psiaków wie ktoś więcej niż miejscowe kacyki ? Próbowałyście zainteresować tą sprawą organizacje pro zwierzęce, prasę, TV ? Jeśli pozostawi się je samym sobie, to umrą w cierpieniu, głodzie, chorobach. Żadna z odpowiedzialnych za to osób nie zrobi nic żeby im pomóc, będą tylko chronić swoje stołki. Czy o sytuacji tych psów wie ktoś więcej niż miejscowe władze odpowiedzialne za ich los ? Jeśli nie, to czarno to widzę :-( Zawiadomcie o ich sytuacji Arkę, Emira oni będą wiedzieli co zrobić, jak pomóc tym psiakom. Quote
kkanarekk Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='margo001']AlinaS witamy i dziękujemy za fotki i opiekę Szorstka vel Puszka :loveu: Słusznie elik zauważyła że nasz Puszek jest bardzo fotogeniczny :loveu: W tym momencie mogę zadeklarować 50 zł miesięcznie na hotelik jak i do reszty wydatków tez się dorzucę w miarę możliwosci ;) Super bardzo dziękujemy :lol: przyda się bo oprócz utrzymania i operacji jeszcze jest odrobaczenie i odpchelnie Quote
elik Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 [quote name='AlinaS']perę dzisiejszych fote... Ale przystojniaczek :lol: Jak na mój gust ma duże szanse u Foksi :evil_lol: Alinko ogromnie dziękujemy za fotki. Czy Puszek nadal jest taki super psiak, czy może już zaczyna pokazywać prawdziwe oblicze :evil_lol: Myślę, że nadszedł czas podsumować czym na dzień dzisiejszy dysponuje Puszek. Wzruszone sytuacją puszka zadeklarowały wpłaty: 25 zł - Jotka 25 zł - elik miesięcznie i coś jeszcze w razie potrzeby 50 zł - margo007 miesięcznie i także coś jeszcze w razie potrzeby kwota różna w zależności od potrzeb - kkanarekk miesięcznie Ciociu Jotka ogromnie dziękujemy za wielkie serducho :loveu::iloveyou::Rose::Rose::Rose: Jeszcze tylko jak zwykle małe skromne pytanko :oops:: czy Cioteczka miesięczną deklaracje składa, czy tylko jednorazową ? Wszystkim Ciociom Puszek serdecznie dziękuje i prosi, żeby o nim nie zapominać. Bardzo gorąco prosimy o pomoc dla Puszka. Biedak musi mieć operację przepukliny, co połączone zostanie z kastracją - koszt obu zabiegów to 250,- zł. Miesięczny koszt pobytu Puszka w Hoteliku to kwota 300 - 310 zł. Bardzo prosimu o wspomożenie psiaczka. Quote
fiorsteinbock Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Przepraszam za offowanie, ale sprawa dot. znecania nad zwierzetami. Cioteczki, wejdzie na watek psiakow z pseudoschroniska w Dobrocinie: http://www.dogomania.pl/threads/178904-Dobrocin-4-dni-bez-jedzenia-mimo-ze-od-tygodnia-nic-nie-jedza-Kto-pomoze Quote
elik Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Przepraszam za offowanie, ale sprawa dot. znecania nad zwierzetami. Cioteczki, wejdzie na watek psiakow z pseudoschroniska w Dobrocinie: http://www.dogomania.pl/threads/178904-Dobrocin-4-dni-bez-jedzenia-mimo-ze-od-tygodnia-nic-nie-jedza-Kto-pomoze Czemu tyle zwierząt cierpi przez jednego bandytę:( To z tego powodu, że sądy są zbyt łaskawe dla morderców zwierząt, a niektórych tylko sroga kara może powstrzymać przed maltretowaniem zwierząt, przed robieniem na nich kasy. Dobrze, że tam jesteście, dobrze, że zostały powiadomione media. Musicie trzymać ręke na pulsie i śledzić, żeby nie zatuszowano sprawy. Powtarzam, dobrze byłoby, gdybyście powiadomili Arkę i Emira.To sprawa w sam raz dla nich. Być może władze miejscowe będą chciały zamieść sprawę pod dywan. Same art. w gazetach i reportaż w TV sprawy nie załatwią. Redaktorzy zbiorą forsę za reportaż i na tym koniec. Rzadko który interesuje się jaki był efekt reportażu. Quote
margo001 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Przystojniacha ten nasz Puszek :loveu: Dziękuję za deklaracje :multi: Cioteczki prosimy o wsparcie dla Puszka,każdy grosik sie przyda Quote
kkanarekk Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Napisałam maila w sprawie Puszka do programu "Kundel bury i kocury" z prośbą o pomoc w znalezieniu mu idealnego domku. Koleżanka, której suka(przybłąkała się już w zaawansowanej ciąży) urodziła 8 szczeniąt, poprzez ten program znalazła domy dla trzech a wysłała tylko maila, którego wyświetlili podczas programu. Może i naszemu Puszkowi się uda :) :p Quote
elik Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 [quote name='kkanarekk']Napisałam maila w sprawie Puszka do programu "Kundel bury i kocury" z prośbą o pomoc w znalezieniu mu idealnego domku... Może i naszemu Puszkowi się uda :) :p[/QUOTE] Kkanarku to bardzo dobry pomysł :multi::klacz::klacz: wiele psiaczków znajduje domki dzięki temu programowi. Może jeszcze i naszej Foksia załapałaby się na ten program ?? :razz: Gratuluję udanego banerka. Biorąc pod uwagę, że jest to debiut, to gratuluję talentu :loveu: Może tylko dobrze byłoby zmienić kolor liter na kontrastowe w stosunku do tła. Puszek rudy, litery czerwone, przez co może niezbyt czytelne. Gdyby litery były granatowe, lub nawet zielone (a co) wydaje mi się, że napis byłby bardziej czytelny. A gdyby jeszcze wyszczuplić banerek, to może i mnie udałoby się upchnąćgo do podpisu :lol: Quote
kkanarekk Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Właśnie jestem w trakcie pisania maila o Foksi :) będą wystepować jako kompani w walce z mrozem :) Quote
elik Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 [quote name='kkanarekk']Właśnie jestem w trakcie pisania maila o Foksi :) będą wystepować jako kompani w walce z mrozem :)[/QUOTE] Kkanarku fantastyczna wiadomość :Cool!: :iloveyou::cunao::sweetCyb::sweetCyb: Dziękuję, dziękuję, dziękuję :buzi: :Rose: Bardzo prosimy o informacje na bieżąco jakie są szanse na ich występ. Będziemy pilnie śledzić jak rozwija się kariera aktorska naszych podopiecznych :lol: Lece z tą fantastyczna wiadomością na wątek Foksi. Quote
fiorsteinbock Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Wskakuj Maluszku na pierwsza! hooops! Quote
Recommended Posts