Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co sadzicie o hodowli z Zywieckiej Kotliny? Wiem, ze na forum nie mozna sie na takie tematy wypowiedziec, ale jak cos wiecie to ja chetnie na priva. :lol:
Znacie dobra hodowle, najlepiej szeczeniaczki do odbioru juz niedlugo (w ciagu miesiaca), a do 1300 zl????

Posted

Madalenko, ja trochę nie rozumiem, bo ząłożyłaś już 2 topic na ten temat. Po co? Wystarczyło odnowić stary, a tak zawalamy tylko forum. Na przyszłość znajć stary temat (a tutaj na dodatek Twojego autorstwa i na dole strony) i tam napisz. :lol:

Posted

Dostalam dwie sprzeczne informacje na temat tej hodowli. Pierwsza jest pozytywna a druga niezbyt. I co teraz????????? Radzcie... :roll:

I co macie do powiedzenia na temat hodowli Belidor? Znacie ja? :D

Posted

Słuchaj każdy cchwali swoją hodowlę!
Jeśli chcesz znaleźć dobrą hodowlę. To patrz szczególnie na badania!
Jeśli rodzice szczeniaków są przebadani w kierunku dysplazji biodrowej i łokciowej + oczka TO SUKCES! Oczywiście jeśli planujesz kariere wystawową ważne są też osiągnięcia rodziców i "dzieci" z poprzednich miotów! ;) Wiesz wydaje mi się że jak kupisz psa, a hodowle wybierzesz pierwszą lepszą tylko ze względu na cenę. To potem będziesz musiała 2 razy tyle wydać na weta...

Posted

No tak, ale co to jest hodowla doskonala, oto jest pytanie! Bo jesli jej doskonalosc polega na zaplaceniu 2 razy wiecej niz moge to mi sie nie podoba... No, ale i tak nie wiem na ktora sie decydowac, i czy w ogole na ta?:roll:

I znow pytanie jesli chodzi o hodowle: Belidor, czy Blekitny Skarb?????? :roll:

Posted

Wejdź na strone www.goldenretriever.pl następnie odnosnik "Hodowle" i "Wyniki ankiety o hodowlach" są tam hodowle oceniane przez posiadaczy psów z danego miotu, zobaczysz czego mozesz sie spodziewac po hodowcy, ewentualnych kontatktach z nim w przyszłosci, informacji przez niego udzielanych i przede wszystkim czy ludzie byli "zadowoleni" no i moze znajdziesz jeszcze przy okazji jakąś hodowlę ciekawą

Posted

jita napisał(a):
Na oba rodzaje dysplazji (biodrowa, łokciowa), oczy i serce?

Hmmm... z tego co mi wiadomo nie ma ani jednej hodowli goldenów która by miała szczeniaki po tak przebadanych rodzicach :-(

Posted

Moj gust sie zmienia coraz szybciej i szybciej... :lol: Juz nie wiem, jak mam wybrac dobra hodowle. :-( Teraz zastanawiam sie nad Bufor...
Nie wiem, czy w tym roku doczekam sie pieska.... :roll: To jest takie trudne...:shake:

Posted

:lol:

Lavanara napisał(a):
Hmmm... z tego co mi wiadomo nie ma ani jednej hodowli goldenów która by miała szczeniaki po tak przebadanych rodzicach :-(

No właśnie :lol:
I spokojnie bo grono badających się poszerza :lol:
Pod koniec roku prawdopodobnie szczeniaki po moim Docu i suni - będą wsyztskie badania (oczywiście jak wyniki będą ok) :lol:

Baby Cakes - a czy Ty przypadkiem mi nie miałaś odpisać na priv? :lol:

Posted

Baby Cakes nic nie reklamuje, podaje raczej info na temat przebadanych hodowli. Tak mi się przynajmniej wydaje. Dobrze by w sumie było, aby gdzieś pełna informacja na ten właśnie temat się znalazła. Ja znalazłam w Polsce dziewięć hodowli GR z pełnym zakresem badań wszystkich swoich psów (i krycia też tylko psami przebadanymi). Niedużo, ale takie są :multi:

Posted

Baby dzięki za info :p
Ale czy te psy z tej hodowli mają przebadane serce??
Bo właśnie o to mi najbardziej chodzi :cool1: Wiem że jest coraz więcej hodowli z prawdziwego zdażenia w których hodowcy nie patrzą tylko i wyłącznie na medale *chociaż eksterier też jest bardzo ważny)

Posted

Gazus, probuje, ale znowu mam problem z wyslaniem pw i tym razem nie wynika to z mojej glupoty (kiedys wysylalam i wysylalam, i wyslac sie nie chcialo dlatego, ze nie wpisalam tematu ;) ) :(

Jita, moglabys przeslac mi na priv te hodowle, ktore znalazlas?

Lavanara, nie wiem jak pies - domyslam sie, ze jest regularnie osluchiwany przez swojego weta, no i ma juz swoje lata, wiec smiem podejrzewac, ze z sercem u niego ok ;) natomiast na stronie hodowli jest informacja (na pewno kiedys byla :roll: ), ze suka ma serce ok.
A dlaczego tak bardzo zalezy Ci na sercu? Sa hodowcy, ktorzy twierdza, ze serca u retrieverow nie trzeba badac u specjalisty...

Posted

Nie przeszkadzajcie sobie w konwersacji :D i przepraszam za wtracenie, ale czy ktos moze mi cos poradzic, pod tematem wyboru hodowli?????? :evil_lol: Ojciec ma przebadana dysplazje lokciowa i biodrowa a matka biodrowa... Chyba pod tym katem wystarczy? Ja na prawde nie wiem czym sie kierowac.... :placz:

Posted

jita napisał(a):
Baby Cakes nic nie reklamuje, podaje raczej info na temat przebadanych hodowli.

A kto pisze, że reklamuje? :lol:
Eh, moim zdaniem na forum powinniśmy móc doradzać hodowle, a nie chować się po privach :evil_lol: Bo jeśli możemy np namawiac ludzi żeby (dla dobra ich i ich psów) karmili RC czy Eukanubą, to dlaczego nie możemy polecac naszym zdaniem najlepszych hodowli?

Madalenko - no badania na dysplazje mają (czyli minimum :lol: ) mają zaliczone, fajnie, że ojciec ma stawy.
Tylko troche skzoda, że nie ma oczu. Może podasz nam po jakich rodzicach są szczenięta?