Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

WKLEJAM LIST OD PEWNEJ WSPANIAŁEJ KOBIETY :)
KTÓRY PRZELEZAŁ U MNIE W SKRZYNCE NK!!!!DŁUGO
DOPIERO GO DZIS ZOBACZYŁAM, JAK CZYSCIŁAM SKRZYNKĘ :/

"Ponieważ dużo czasu spędzam z HAIDI więc mogę teraz, po kilku dniach co nieco o niej napisać. Haidi jest uroczą suczką, bardzo towarzyską (nie lubi sama przebywać), kontaktową, przyjaźnie nastawioną do ludzi, dzieci i innych zwierząt.Jak na psie dziecię jest bardzo grzeczna, spokojna (aż za bardzo), nie rozrabia jak inne szczeniaki. Miałam wiele psiaków, ale żaden nie był tak grzeczny jak ona. Bardzo szybko nauczyła się czystości. Co prawda jeszcze nie woła, ale wychodzę z nią kilka razy dziennie i za każdym razem jest coś tam wyprodukowane. Jest sunią typowo kanapową czego się bardzo szybko nauczyła (śpi również ze mną). Pierwszego dnia nie opuszczała kocyka w którym Kacper ją przyniósł, ale już następnego dnia zaczęła zwiedzać inne miejsca. Nasze zwierzaki do tej pory pokazują swoją wyższość i przewagę nad nią, ale ona ma to głęboko w poważaniu. Początkowo bała się młodszej kotki. Teraz już nie. Do tej pory nie słyszeliśmy jeszcze jej głosu. Próbowaliśmy ją troszkę podrażnić, ale nie dało to nic. W dalszym ciągu jest cichutka jak myszka. Ciężko ją zdenerwować. Być może jeszcze jest zestresowana po tym wszystkim i to jej zachowanie jest właśnie takie, a być może taki ma charakter.Nauczyła się chodzić na smyczy, wchodzić i schodzić ze schodów, przestała bać się misek z jedzeniem i piciem. Powinna trafić w naprawdę dobre ręce. Do rodziny z dziećmi lub rodziny gdzie zawsze ktoś byłby z nią. Ne ma dużych wymagań. Także jeśli chodzi o jedzenie. Zauważyłam że bardzo lubi chleb z masłem i mleko. Lubi jak się ją głaszcze, mówi do niej. Ma bardzo mądre spojrzenie i takie miłosierne, takie dobre. Jest naprawdę super sunią także z urody. Gdybym nie miała już swojej trzódki chętnie bym ją przygarnęła. Możemy ją przetrzymać dopóki się ktoś nie znajdzie, ale lepiej dla niej aby to było szybko (marzenie). Pozdrawiam. Pudzianowa mama. "

CZYTAĆ I ŻAŁOWAĆ, ŻE SIE HAIDUŚKI NIE WZIEŁO!!!!

• Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedactwo:( Chociaż mam nadzieję, że od ostatniej wiadomości coś się zmieniło.

Sama bardzo chciałabym adoptować psa, ale niestety nie wiem czy nie skrzywdzę tym bardzo swojego kocura (specyficzny z niego typek, urodzony samotnik). Zamierzam go jednak przetestować, zobaczyć jak zareaguje na obcego psa na dłuższą metę...

Niemniej jednak, jeśli Haidi nadal jest w DT, to czy można chociaż wpłacić na jej opiekę jakiś grosik? Bardzo chciałabym ją zabrać, ale w tej chwili niestety nie mogę się na taki krok zdecydować, więc chciałabym chociaż tak jej pomóc jeśli się da i jeśli nadal takiej pomocy potrzebuje...

Posted

to jest list który dostałam od kobiety którą bardzo urzekła (zresztą jak nas wszystkie uroda haidi) .Decydujcie czy chc ecie grosik dla małej ? jak tak tp poproszę numer konta na pw i przślę go tej pani :-)

Posted

AGA35...
grosz sie przyda na transport HAIDUSKA do LUBLINA!!!!!!!!!!!!!!!!

mała ma domek,ale transport sami organizujemy za zwrot za paliwo...
jak narazie w kasie mamy 0zł
szukamy kogoś, kto sie podklei pod nasz psiowóz
Szydłwoiec-Warszawa-Lublin-Warszawa_Szydłwoiec

koszt paliwa 300 zika /tak najmarniej/

będziemyy żebrac gdzie się da...nowa Pani sie dokłada, ale jak pisałam na ogłoszeniach, ze transport gwarantowany...teraz nie chce robić z siebei idioty :)

JEŚLI KTOS MOZE RZUCIC GROSZEM!!!!! TO JESTEŚMY W POTRZEBIE...
NIE MA CHETNEGO PIESKA NA DOCZEPKE DO TRANSPORTU - WIEC CAŁE 300 ZIK NA NASZEJ GŁOWIE
jak nie bedzie innego pieska to zmiana przejazdu Szydłwoiec-Lublin /koszt ok 250zik/

Posted

dzisiaj Haidi była u mnie--DOSTAŁA SWOJĄ PIERWSZĄ KSIĄZECZKE ZDROWIA,leki na robale,poczestowałam ja chlebkiem ze serkim,ale bidula ze stachu,ze ja Pudzian zostawi nie chciała jesc chociaz przepada za takim smakołykiem,ale wyjsc tez nie chciała ,Pudzian musiał ja nosic--jest to niesamowicie spokojny pies,dobrze ze znalazła juz swoja Pancie do której napewno przylgnie szybko i pokocha juz na całe zycie ,bo ta jej nieśmiałosc wynika z tego ze ostatnio duzo sie zmieniało wokół niej /na szczescie na dobre!!!/Stabilizacja pozwoli jej sie otworzyći pewnie jeszcze usłyszymy od noej Panci jaka z niej ROZRABIAKA

Posted

1.TRANSPORT
nowy domek nawet wczoraj juz zdecydował sie na przyjazd po Zuzula/HAIDI/ do WAWY
Nowa Pańcia chce wspomóc nasze szydłwoieckie bidy..kupić jakas karme etc...PRZEMIŁY JEDNOSTEK
jestesmy cały czas na łączach
Transport z naszej strony - propozycja łączonego transportu - NIE MA CHETNYCH
Transport sie znalazł...dzięki evel...rodzice Maciusia:)...
HAIDI musi tylko dojechać do WARSZAWKI :) nincia i dzidzia NADZIEA W WAS :P
2.DOMEK
juz opisywałam....
jedno dzieice SYN - student :P
Pani Pańcia /inzynierka :P/
Pani PańciaBabcia
= ROZPIESZCZENIE :P
mieli sunieczke Agusie, ale odeszła

• , sterlizacja bedzie...w misce A..c..na, zabawki sie skupują,kocyk jest, spanie w łózku...I FULL MIŁOŚCI!!!!
    oby ZUZULA to doceniła..bo ostatnio jakaś strachliwa sie zrobila :/

• Posted

Przybyłam tutaj z forum Husky :)
    Sama posiadam potworka ze schroniska.
    Doczytałam że potrzebujecie transportu do Wawy, ja mieszkam w Warszawie i ewentualnie mogłabym jakoś pomóc , powiedzcie tylko jaka trasa Was interesuje, zobaczę co do się zrobić :)

Aj chyba się spóźniłam ... Chyba że źle doczytałam :)
    No ale ważne że mała ma domek :)

Posted

mogę się dorzucić skromnymi 10 zł do transportu do W-wy...

tylko tyle bo już pomału nie wyrabiam z kasą na dokarmianie bezdomniaków ........
    ... chyba pójdę na żebry do jakiegoś mięsnego........

tak dla przykładu dzisiaj na podwórku miałam 5- ciu "podopiecznych" - 2 z dworca, suka z sąsiedztwa, CUDNY CZARNY PIES Z NIEBIESKIMI OCZAMI, i szczotka co się do mnie przybłąkała i bez pytania zamieszkała w komórce u mnie na podwórku .............

Posted

kama:)
    dzięki...

HAIDI jedzie z Szydowca do LUBLIna!!!!!
    bezpośredni
    po co jej stresy drogowe...zmiana tylu ludzi!!!

HAIDI - ZUZIA najważniejsz!!!!!!!!!!
    ona taka delikatna jest więc niewiadomo jakby zareagowała na takie ZMIANY!!!
    a zmiana DOMKU na ZAWZZE tojuz WYSTARCZAJĄCA zmiana dla NIEJ!