Nedera Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Od 2 tygodni mam śliczną sunię przygarniętą z azylu. Jednak jest z nią pewien problem... Nari nie akceptuje gitary :roll: Ciężko powiedzieć, że się jej boi. Gdy widzi owe "urządzenie" w moich rękach podchodzi, węszy, odwraca się i idzie do innego pokoju, ale... potem jest na mnie obrażona! Nie daje się głaskać, nie bierze ode mnie smakołyków. Podobnie zachowuje się po szczotkowaniu sierści, czy odkurzaniu mieszkania. Co robić z taką "obrażalską"? Pomóżcie, proszę! :( Mam nadzieję, że temat dodałam w dobrej kategorii ;) Quote
FigabaS Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Na pewno nie jest obrazalska, wez raczej pod uwage wrazliwosc psiego sluchu. Ja mam skrzypce, nie grywam na nich jednak czasem sie zdarzalo ze ktos sie do nich dobral i gral - moja psica skowyczala, skakala na grajacego, zachowywala sie tak, jakby blagala, zeby zaprzestac koncertow w jej obecnosci. Quote
Nedera Posted February 12, 2006 Author Posted February 12, 2006 Tylko, że ja nie zacznę grać, a ona już zwiewa... Quote
Nedera Posted February 12, 2006 Author Posted February 12, 2006 =VioaoiV= napisał(a):Bo wie co będzie dalej ;) Możliwe :lol: Co nie zmienia faktu, że nie wiem co robić :( Quote
madalenka Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Nedera napisał(a):Podobnie zachowuje się po szczotkowaniu sierści Ale jak widac nie tylko o dzwiek jej chodzi... Quote
Behemot Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 A może ona po prostu jest zazdrosna? ;) Bo kiedy grasz na gitarze, to tak, jakbyś ją przytulała ;) Quote
noblistka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 A może zrób tak,że np.kiedy bierzesz gitarę to dawaj suni smakołyki jak zachowuje sie "normalnie".Nagradzaj ją bardzo długo.Najpier trzymaj gitare krótko,potem coraz dłuzej i nagradzaj sunię,aż pózniej połóz gitarę na kolanach i dalej ja nagradzaj za dobre zachowanie.Może Ona się boi,że gitara zabierze jej Ciebie i trafi do schroniska,trudno powiedzieć.Na pewno musisz jej pokazać,że nic jej nie grozi kiedy sprzątasz czy grasz na gitarzea dla tego spróbuj zrobic tak jak napisałam i zobaczymy. Powodzenia ;) Quote
Nedera Posted February 19, 2006 Author Posted February 19, 2006 Dziękuję za rady - problem zażegnany :cool3: Jak? Kupiłam małej "gitarowe smakołyki", które dostaje tylko, jak mam gitarę w ręce ;) To chyba była zazdrość :-) Quote
Recommended Posts