Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od 2 tygodni mam śliczną sunię przygarniętą z azylu. Jednak jest z nią pewien problem...

Nari nie akceptuje gitary :roll: Ciężko powiedzieć, że się jej boi. Gdy widzi owe "urządzenie" w moich rękach podchodzi, węszy, odwraca się i idzie do innego pokoju, ale... potem jest na mnie obrażona! Nie daje się głaskać, nie bierze ode mnie smakołyków.
Podobnie zachowuje się po szczotkowaniu sierści, czy odkurzaniu mieszkania. Co robić z taką "obrażalską"? Pomóżcie, proszę! :(

Mam nadzieję, że temat dodałam w dobrej kategorii ;)

Posted

Na pewno nie jest obrazalska, wez raczej pod uwage wrazliwosc psiego sluchu. Ja mam skrzypce, nie grywam na nich jednak czasem sie zdarzalo ze ktos sie do nich dobral i gral - moja psica skowyczala, skakala na grajacego, zachowywala sie tak, jakby blagala, zeby zaprzestac koncertow w jej obecnosci.

Posted

A może zrób tak,że np.kiedy bierzesz gitarę to dawaj suni smakołyki jak zachowuje sie "normalnie".Nagradzaj ją bardzo długo.Najpier trzymaj gitare krótko,potem coraz dłuzej i nagradzaj sunię,aż pózniej połóz gitarę na kolanach i dalej ja nagradzaj za dobre zachowanie.Może Ona się boi,że gitara zabierze jej Ciebie i trafi do schroniska,trudno powiedzieć.Na pewno musisz jej pokazać,że nic jej nie grozi kiedy sprzątasz czy grasz na gitarzea dla tego spróbuj zrobic tak jak napisałam i zobaczymy. Powodzenia ;)

Posted

Dziękuję za rady - problem zażegnany :cool3: Jak? Kupiłam małej "gitarowe smakołyki", które dostaje tylko, jak mam gitarę w ręce ;) To chyba była zazdrość :-)