Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial] [/FONT]

[FONT=Arial]Jest to baaardzo kochany pies który kocha ludzi i jest do nich bardzo przyjazny. Jest delikatny uważa na ludzkie gesty i mimikę twarzy. Szybko przyzwyczaja sie do nowego miejsca. Potrzebuje właściciela który zapewni mu domowe ciepło oraz zżyje się z nim jak z własnym dzieckiem. W zamian Bonzo odwzajemni na pewno wszystkie okazywane mu uczucia. Jest czysty załatwia sie tylko na spacerach. Je sucha karmę a za smakałyki pokazuje swoje cyrkowe sztuczki))). Jest bardzo wrażliy i silnie przeżywa wszelkie zdażenia wokól niego. Jest to pies pilnujący, każdy nieznany mu osobnik jest obszczekiwany ale to raczej z chęci zwrócenia na siebie uwagi. O ile szanuje i kocha każdego człowieka to jest bardzo zaborczy. Właściciel lub opiekun jest tylko jego i żadnego innego zwierzaka nie toleruje. Jednym zdaniem nie toleruje innych zwierząt. W związku z powyższym najlepszym i rozsądnym domem dla niego byłby domek jednorodzinny z ogrodzonym terenem. Nadaje się równiez do bloku ale właściciel będzie musiał szególnie uważać na spacerach na psy sąsiadów.[/FONT]
[FONT=Arial]Borys.ma 4,5 lat , jest wykastrowany,zaszczepiony i zaczipowany bardzo kochany, w hotelu przebywa długo i zaczyna cierpieć psychicznie z powodu braku człowieka.[/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

Posted

i kolejne fotki

[FONT=Arial][FONT=Arial]Borys jako szczeniak został adoptowany ze schroniska , po prawie 4 latach został zwrócony jak niepotrzebny mebel do tego samego schroniska . Był źle traktowany przez właściciela , kilka miesięcy przebywa w hotelu dla zwierząt i bardzo tęskni za stałym opiekunem .
A jaki jest naprawdę ? tak opisuje go tymczasowy opiekun;

[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]"Bonzo - Truteń :cool3: jest wesoły i rozrabia. Na razie nie toleruje psów ale do ludzi jest super. Patrząc na jego roześmiany pyszczek mam wrażenie że to taki łobuziak co krzyczy na inne psy ale widząc człowieka uspokaja się i mówi: ,, no co ......, ja jestem grzeczny :eviltong:"

[/FONT][/FONT]

Posted

Najpierw był Pongo, ale to imię podobno przynosi dalmatom pecha więc został Bonzo , bo Pongo -Bonzo , szybciej się połapie ale Piotr w hotelu mówi Bonzo , a na zewnątrz wszyscy Borys , więc wątek Borysa . On jest cudownym psem , zna komendy podstawowe , siad, zostań, podaj łapę , przybij piatkę , ale nie lubi innych psów nie ma znaczenia płeć , nie lubi , był kiedys pogryziony dotkliwie , może to jest przyczyną . Ale on czeka rok w hotelu na dom , mam nadzieję że teraz dopisze mu szczęście , bardzo przeżywa już brak ,tylko swojego pana ,opiekuna pragnie mieć na wyłączność ,:loveu:

Posted

Czesc psiaku, u mnie zostaniesz Bonzo, ciesze sie ze widze nareszcie twoje nowe zdjecia na sniegu, jestes sliczny,
a to ze nie lubisz innych psow, no coz , moja dalmatka tez nie lubi innych psow i jest najkochansza na swiecie