Neigh Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 U mnie po śmierci Tygrysa jest spokoj......ale i tak cały czas mam świadomość, że wystarczy drobiazg i pójdzie..... No niestety mając stado trzeba się liczyć z tym, ze moze w nim dojść do prób obalenia przywódcy:-) Quote
Ewa Marta Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Aniu, wysyłam dla Rufuska 11,50. To już ostatnia wpłata od Bebcik za biżuterię. Miała wpłacić 5 zł za pierścionek, wpłaciła więcej, więc 11,50 idzie na konto Rufusa. Quote
AniaGucio Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 Ewa Marta napisał(a):Aniu, wysyłam dla Rufuska 11,50. To już ostatnia wpłata od Bebcik za biżuterię. Miała wpłacić 5 zł za pierścionek, wpłaciła więcej, więc 11,50 idzie na konto Rufusa. Dziękuję Ci bardzo, zaraz zapiszę. Zadzwonię wieczorem bo muszę się Ciebie poradzić gdzie ewentualnie można by 'przenieść' Rufcia. Quote
AniaGucio Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Dzisiaj dostałam pierwszego maila w sprawie ogłoszenia Rufusa: "Witam! Znalazłam ogłoszenie na temat Rufusa na stronie http://sochaczew.olx.pl/rufus-szuka-domu-iid-100134162 Chciałam zapytać czy pies jest do wzięcia za darmo? Pozdrawiam Jola" To by oznaczało, że ktoś jednak przegląda te ogłoszenia. Tak czy siak... odpisałam i czekam. Chciałam Was zaprosić na kolejny bazarek - tym razem biżuteryjne różności: http://www.dogomania.pl/threads/188724-Bi%C5%BCuteria-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9B%C4%87i-na-Rufuska-do-godz.-23-21.07.10 Quote
ronja Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 czyli w sprawie przenosin klamka zapadła? a może chodzi o to, że Patrycja chce wyjechać na wakacje? i nie ma co zrobić z Rufusem? nie oceniam jej decyzji, ale uważam, ze dla chcącego nic trudnego, a cierpieć będzie niewinny pies! Quote
AniaGucio Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 ronja napisał(a):czyli w sprawie przenosin klamka zapadła? a może chodzi o to, że Patrycja chce wyjechać na wakacje? i nie ma co zrobić z Rufusem? nie oceniam jej decyzji, ale uważam, ze dla chcącego nic trudnego, a cierpieć będzie niewinny pies! Tak Ronju, niestety trzeba będzie przenieść Rufcia. Nie myślę, żeby tu chodziło o wyjazd na wakacje - Pati ma sporo zwierząt, nie tylko Rufusa. Dobrze by było znaleźć mu DT/DS w przeciągu następnych 2 miesięcy. Najlepszy byłby od razu DS, żeby go nie przerzucać z jednego miejsca w drugie... Okres jest fatalny, bo urlopowy; dużo psów straci swoje domy... No ale może akurat nam się uda. Pani z ogłoszenia niestety już więcej się nie odezwała. Cała moja rodzina i znajomi będą pytać tu i ówdzie; plakaty wiszą w pobliskich lecznicach. Quote
ronja Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 no to trzymam kciuki za domek. oby znalazł się jak najszybciej:) Quote
pola53 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Co nie będzie łatwe. Sześcioletni pies ma już swoje przyzwyczajenia i trudno go zmienić. Tak przynajmniej powiedział mi mój vet. :( Quote
AniaGucio Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Telefon milczy, niestety. Może w zachodniopomorskim ktoś się znajdzie... tak czy siak, tam też warto rozwiesić informacje :) Quote
Neigh Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 To ja Wam wklejam historię o tym jak naszej Ewie Marcie tylną szybę w aucie wybito: http://www.dogomania.pl/threads/1890...acyjne-horrory O tiu........kotów nie widziałam, płci nie znamy, wieku nie znamy:smile: zdjęć na razie nie ma.......naprawdę ciekawie sie zapowiada Quote
Neigh Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 jeeeeee tam. Z całym szacunkiem, ale wet najwyraźniej ma szerokie kontakty wśród psów pozyskiwanych w sposób, ze się tak wyrażę normalny. Przez mój dom przewinęło się kuuuuuuupę dorosłych psów. Moja osobista Bromba 8 lat spędziła w schronisku. Właściwie nie znała życia poza klatką........I co? I nalezałoby powiedzieć, zę się nigdy niczego nie nauczy, nie zmieni....... Przyzwyczajnia pozostały jej dwa: nadal jak głupia ciągnie na smyczy ( moje lenistwo i brak woli wychowania) i żre wszystko co znajdzie i ile dadzą......fakt tego przyzwyczajnia się nie wykorzeni..... Ale gdyby ten wet wiedział ile sie zmienić udało...........90 % wątków na dogo to historie takich właśnie zmian. Fakt nie wszystko zmienić można. Ale 6 letni pies, to nie jest jeszcze staruszek. Quote
AniaGucio Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Neigh napisał(a):jeeeeee tam. Z całym szacunkiem, ale wet najwyraźniej ma szerokie kontakty wśród psów pozyskiwanych w sposób, ze się tak wyrażę normalny. Przez mój dom przewinęło się kuuuuuuupę dorosłych psów. Moja osobista Bromba 8 lat spędziła w schronisku. Właściwie nie znała życia poza klatką........I co? I nalezałoby powiedzieć, zę się nigdy niczego nie nauczy, nie zmieni....... Przyzwyczajnia pozostały jej dwa: nadal jak głupia ciągnie na smyczy ( moje lenistwo i brak woli wychowania) i żre wszystko co znajdzie i ile dadzą......fakt tego przyzwyczajnia się nie wykorzeni..... Ale gdyby ten wet wiedział ile sie zmienić udało...........90 % wątków na dogo to historie takich właśnie zmian. Fakt nie wszystko zmienić można. Ale 6 letni pies, to nie jest jeszcze staruszek. Masz rację Neigh, tyle że ciężko o właścicieli, którzy mieliby czas i przede wszystkim chęci aby pracować z psem. Rufus jest uparciuch straszny, ale najważniejsze, żeby być wytrwałym. Nawet wilczyca mojej mamy z ADHD jest w stanie się sporo nauczyć. Quote
pola53 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 No bo jak wszystkie 'dzieci z ADHD jest inteligentna. Ale i tak ją kocham, a ona mnie :) Druga suczka, Ajka, ma dokładnie to co Twoja, Neigh. Żre wszystko co się nadaje do jedzenia i w każdych ilościach. Ale co się dziwić, skoro tygodniami nie dostawała jeść ani pić!!! Jak ją do siebie wzięłam to wszystkie kości sterczały na niej, obraz nędzy i rozpaczy. Mam nadzieję, że babsko, której odebrałyśmy tę psinę nie dręczy już następnego. Zresztą poprzedni pies, przywieziony z lasu też tak miał, ale po 3-4 latach zostawiał już jedzenie bez obawy, że kiedyś może braknąć. Kurcze, już od 5.50 nie śpię, kociarnia i psiarnia mnie obudziły. Nie mogą pojąć, że mam wakacje :). Quote
Ellig Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 ronja napisał(a):czyli w sprawie przenosin klamka zapadła? Jak te przenosiny argumentuje Pati? Quote
AniaGucio Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Ellig napisał(a):Jak te przenosiny argumentuje Pati? Witaj Elu! Wstawiam maila od Pati! (z tego co wiem to nie Rufus wyrwał kabel tylko suczki). "Wreszcie usiadłam do komputera wcześniej nie mieliśmy internetu bo psy wyrwały kabel od światłowodu i zanim znaleźliśmy przyczynę to trochę potrwało. Mam prośbę żeby znaleźć Rufusowi inny zastępczy domek jeśli jeszcze nie znajdziemy mu prawdziwego domu. Powodem jest to że Rufus kochany psiak , bardzo delikatny do suczek , znienawidził mojego Brangusa i kiedy tylko go zobaczy na horyzoncie to strasznie ujada można powiedzieć że go prowokuje. Przyczyna może być taka że i Brangus i Rufus biegają po tym samym podwórku tylko na zmiany i każdy pies uważa że to jego teren. Brangus nauczony że przez nasz dom przewijają się różne psy, wie że nie wolno ich ruszać, ale nie wytrzymuje ciągłych zaczepek Rufusa. Kastracja na ten rodzaj terytorializmu jak widać nie działa, Rufus wcale nie spokorniał a wręcz przeciwnie rozbestwił się. Nie zmienił się do ludzi, których zna, jest do nich uległy i można go czesać i drapać i zakładać szelki i kaganiec, nawet jeździć samochodem, chociaż jest wtedy bardzo pobudzony. Nie pozwala tylko na jakieś drastyczne zabiegi jak obcinanie pazurków, czy przemywanie skaleczeń. Ta nienawiść Rufusa do mojego psa jest o tyle niebezpieczna że może przypadkiem dojść do tego że się pogryzą. Problemem jest też to że boję się zostawiać psy same . Tzn kiedy nas nie ma to Rufus króluje na podwórku jest spuszczany i bardzo dobrze nam tego podwórka pilnuje bez chęci ucieczek. Zamknięty w kojcu ujada. (po za tym musi się wybiegać) Brangus zostaje w domu , w ostatnim pokoju z pozasłanianymi i pozastawianymi oknami żeby nie przyszło im do głowy przez te okna walczyć ze sobą. Rufus takie rzeczy potrafi jest uparty i zawzięty. W innym pokoju już rzucały się na siebie przez zamknięte okno co grozi wybiciem szyby. (może pamiętacie że okna mam dosyć nisko). Ale takie cechy Rufusa może brzmią nieładnie ale bardzo dobrze sprawdzają się przy pilnowaniu terenu- przy ogrodzeniu robi wrażenie. Kiedy zabieram Brangusa ze sobą a zostaje mój mąż to Rufus jest jak do rany przyłóż. Niestety jest gorąco i nie zabieram teraz często Brangusa ze sobą. Piszę to po to żeby nie myśleć że z Rufusem jest coś nie tak. Z nim jest wszystko w porządku jest to bardzo adopcyjny pies , tylko nie będzie prawdopodobnie tolerował żadnego psa na swoim terenie, nie dotyczy to suczek, z którymi dogaduje się po dżentelmeńsku. (i z kotami też). Wiem że w czasie wakacji będzie trudno mu coś znaleźć, więc nie pośpieszam tylko uprzedzam o ryzyku i bardzo Was proszę żeby zacząć się za jakimś innym miejscem dla niego rozglądać. Właśnie z takich powodów raczej nie przyjmuję do siebie psów na przechowanie, chociaż robię wyjątki np z wykastrowanym Karmelkiem, który mieszkał z nami w domu i Brangus tolerował go bardzo dobrze. Z Rufusem nie było by tak źle gdyby nie zaczął dążyć wszystkimi sposobami do zwady a w końcu też tak samo do zwady dąży mój sprowokowany pies. A mój pies jest też bardzo uparty i zawzięty jak to terier, i jak już coś sobie wyobrazi to nie można go od tego odwieźć. Pozdrawiam serdecznie Patrycja Tak myślę że dam ogłoszenie o Rufusie na Allegro, oczywiście będzie nie do sprzedania tylko do zareklamowania, chyba że już tam jest wystawiany?" Quote
pola53 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Wakacje i nic u Rufuska się nie dzieje :(. Szukamy domu dla niego gdzie się da, ale w okresie, kiedy ludzie więcej psów wyrzucają niż przyjmują do siebie to zadanie niewykonalne. Tak mi zal tego psiaka!!! Spróbujmy wszyscy zjednoczyć siły. To niemożliwe, żeby psiak, który bardzo chce służyć człowiekowi swoją postawą, nie mógł znaleźć domu. Quote
AniaGucio Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Witajcie po długiej przerwie. Niestety nie mam dobrych wieści. Po mimo ogłoszeń w Wwie i najlepszej lecznicy w Stargardzie Szcz. oraz zaangażowania znajomych, telefon nadal milczy. Umówiłam się z Pati, że do końca sierpnia postaram się go od niej zabrać a tu wielka d... Zupełnie nie wiem co robić :( Quote
kamilqax95x Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/1908...E-ZDJ%C4%98CIA zobaczcie jaka bida :( Quote
Ewa Marta Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Hej Rufusie! Co tam słychać u Ciebie? Finanse kiepściutko, domu ani widu, ani słychu:-( Macie jakiś pomysł co zrobić? Quote
Ellig Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 AniaGucio napisał(a):Witajcie po długiej przerwie. Niestety nie mam dobrych wieści. Po mimo ogłoszeń w Wwie i najlepszej lecznicy w Stargardzie Szcz. oraz zaangażowania znajomych, telefon nadal milczy. Umówiłam się z Pati, że do końca sierpnia postaram się go od niej zabrać a tu wielka d... Zupełnie nie wiem co robić :( Bardzo trudna sprawa, poprosze o zdjecia i jakis tekst krotki oraz tel kontaktowy do adopcji / na emaila/, postaram sie jeszcze poszukac dla niego domu na innych forach. Quote
AniaGucio Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Już wysłałam. Dziękuję Ci Ellig! Quote
Neigh Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Ania wrzuć prosze link do watku foksia - chcialam komus ten watek pokazac... Quote
AniaGucio Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 [quote name='Neigh']Ania wrzuć prosze link do watku foksia - chcialam komus ten watek pokazac... Już się robi :) http://www.dogomania.pl/threads/191417-M%C5%82ody-foksterier-znaleziony-w-okolicach-Stargardu-Szczeci%C5%84skiego-!! Tak jak już pisałam, dzisiaj mama będzie u weterynarza, tak więc kupi tabletki na odrobaczenie i przeciwko pchłom, których biedaczek ma sporo. Quote
pola53 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Do góry pieseczku, bo już prawie o Tobie pozapominaliśmy, a ty przecież bardzo nas potrzebujesz!!! Ania robi ci nowy bazarek, to coś pewnie od niej kupimy :). Obyś wreszcie znalazł swojego Człowieka, waśnie takiego, przez duuuże 'c'. Quote
AniaGucio Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 pola53 napisał(a):Do góry pieseczku, bo już prawie o Tobie pozapominaliśmy, a ty przecież bardzo nas potrzebujesz!!! Ania robi ci nowy bazarek, to coś pewnie od niej kupimy :). Obyś wreszcie znalazł swojego Człowieka, waśnie takiego, przez duuuże 'c'. Bazarek już jest!! Zapraszam wszystkich na: http://www.dogomania.pl/threads/191964-Fajne-ciuszki-Esprit-Reserved-itd.-na-Rufusa-do-15.09-godz.-23-00-Zapraszam-!! P.S. Będę wdzięczna za podrzucanie bazarku :) Quote
Recommended Posts