Dominika74 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Dzięki uprzejmości Ani :modla::modla::modla:, zalicytowałam na zakończonym bazarku http://www.dogomania.pl/threads/182793-Ubranka-dziecięce-dla-Rufusa-i-Idola-Zakończony-!!! koszule dla mojego synusia :sweetCyb:. Dzięki temu do pieskowej skarbonki wplynie parę groszy :p pozdrawiam Quote
Ewa Marta Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Zapraszam serdecznie na bazarek, z którego połowa dochodu jest przeznaczona na utrzymanie Rufusa!! http://www.dogomania.pl/threads/185369-KSIĄŻKI!!!-Nowe-i-ciekawe-dla-Rufusa-i-Idola!!!-ZAPRASZAMY-do-dnia-25-maja-do-godziny?p=14654678#post14654678 Quote
AniaGucio Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 No, doszły już wszystkie wpłaty za poprzedni bazarek - każdy z chłopaków dostanie po 103zł. Całkiem nieźle!! Jeszcze raz wielkie podziękowania dla aka_niny!! :) P.S. Książki wysłane!! Quote
Ewa Marta Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='AniaGucio']No, doszły już wszystkie wpłaty za poprzedni bazarek - każdy z chłopaków dostanie po 103zł. Całkiem nieźle!! Jeszcze raz wielkie podziękowania dla aka_niny!! :) P.S. Książki wysłane!! To duży zastrzyk finansowy i super, że sie tyle uzbierało:-) Dziękujemy!!!!! Quote
AniaGucio Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 [quote name='ronja']a co słychać u Rufuska? Witaj Ronju! Tak mnie zajęły bazarki, że zapomniałam wkleić maila od Pati. U Rufusa wszystko dobrze. Jakiś czas temu, miałam info od Pati, że kolega jej męża interesuje się Rufciem. Niestety, małżonka wolała szczeniaka :(. Tak więc, Rufcio nadal szuka właściciela... A tutaj kilka słów od Pati: "U nas wszystko w porządku, tylko rzadziej siadam do internetu bo więcej pracy jest na dworze, po za tym mój mąż często zajmuje komputer. Postaram się w niedługim czasie przesłać nowe zdjęcia Rufuska, tylko poproszę męża żeby przerzucił mi je na komputer. Rufus ciągle jest mądry i naprawdę można się bezpiecznie czuć kiedy on biega po działce . Robi wrażenie !!! Do nas i do osób które zna jest bardzo przymilasty. Jest chyba zazdrosny że musi biegać na zmianę z moim Brangusem, bo kiedy Brangus biega to Rufus jest też dalej od nas i to mu sie nie podoba. Z całą resztą Rufus żyje w jak najlepszej zgodzie. Co ciekawe na Rufusa bardzo oddziałuje pogoda, kiedy jest deszczowo to śpi i prawie nie wychodzi z budy,( chyba że się coś dzieje) nawet czasami nie chce rano wyjść z klatki na dwór, bo kropi. Jeśli jest taka możliwość to zapraszam w odwiedziny do Rufuska. Pozdrawiam- Patrycja" Quote
Luczater Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='AniaGucio']No, doszły już wszystkie wpłaty za poprzedni bazarek - każdy z chłopaków dostanie po 103zł. Całkiem nieźle!! Jeszcze raz wielkie podziękowania dla aka_niny!! :) P.S. Książki wysłane!! Dziękuję. Dzisiaj otrzymałam książki. Quote
AniaGucio Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Luczater napisał(a):Dziękuję. Dzisiaj otrzymałam książki. :) Super!! Quote
AniaGucio Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Dostałam dzisiaj nowe zdjęcia Rufcia !! :) A tutaj... uśmiechnięty Rufcio :) Na tym zdjęciu bawi się - jeżeli się nie mylę, z Burką. Wygląda groźnie, ale to tylko psia zabawa ;) Quote
Ellig Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Jeśli któryś z wałów wzdłuż warszawskiego odcinka Wisły przerwie i do miasta wleje się woda, to właśnie oddział kierowany przez Mostowskiego będzie miał za zadanie ratowanie zwierząt na terenie stolicy. Trzeba dzwonić na 986 – Będziemy czekać na każdy sygnał – zaznacza Mostowski. Aby zgłosić interwencję Eko Patrolowi trzeba zadzwonić na ogólny numer straży miejskiej 986. Dyspozytor przekaże wtedy odpowiednie instrukcje patrolowi. – Najlepiej, aby zgłaszający dokładnie opisał sytuację, gdzie i jakie zwierzęta trzeba ratować. Quote
Ewa Marta Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Cudne te zdjęcia!!! A Rufuska jakby przybyło:-) Wypiękniał, słowo daję!!! I jest taki wyluzowany i szczęśliwy. Super, że ma towarzystwo do zabawy!!! Patrycja wspaniale się nim zajmuje. Quote
Dominika74 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Dominika74']Dzięki uprzejmości Ani :modla::modla::modla:, zalicytowałam na zakończonym bazarku http://www.dogomania.pl/threads/182793-Ubranka-dziecięce-dla-Rufusa-i-Idola-Zakończony-!!! koszule dla mojego synusia :sweetCyb:. Dzięki temu do pieskowej skarbonki wplynie parę groszy :p pozdrawiam a ja dostałam przesyłkę - rzeczy AKURAT na mojego Dudka pozdrawiam Quote
AniaGucio Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Ewa Marta napisał(a):Cudne te zdjęcia!!! A Rufuska jakby przybyło:-) Wypiękniał, słowo daję!!! I jest taki wyluzowany i szczęśliwy. Super, że ma towarzystwo do zabawy!!! Patrycja wspaniale się nim zajmuje. Prawda?! Widać, że Pati o niego dba i często wyczesuje. Pamiętacie jaki Rufus miał ogon jak go poznaliśmy?? A teraz kita godna podziwu!! :D Quote
AniaGucio Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Zapraszam na kolejny bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/185856-Czadowe-ubrania-kalosze-i-inne-Rufus-i-Idol-do-7.06-!!-!! Tym razem mamy do zaoferowania ubrania i śliczniutkie kalosze :) Quote
Ewa Marta Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 A ja podrzucam Rufcia, o którym wszyscy zapomnieli. A to taki cudny psiak:-) Zmienił się niesamowicie od chwili jego łapania. Nie tylko zewnętrznie:-) Zrobił sie przekochanym psiakiem, który bardzo potrzebuje swojego czlowieka i kawałka terenu, którego będzie mógl z oddaniem pilnować.... Quote
AniaGucio Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Niedługo powinny być nowe ogłoszenia Rufcia... Mam pytanie: Chce Rufusowi kupić obroże przeciw kleszczom (opłaca się dużo bardziej niż kropelki), ale tak się zastanawiam, czy warto. Chodzi o to, że Rufus teraz więcej czasu spędza na dworze i jest duże prawdopodobieństwo, że jak kilka razy zmoknie, obroża przestanie działać. Jak wiadomo, obróżka taka działa ok. 7 miesięcy. Kupić obróżkę, czy raczej kropelki?? :/ Muszę go jakoś zabezpieczyć przed tymi paskudztwami!! Quote
Ewa Marta Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Sama nie wiem... Skoro moknie, to może lepiej zamówić na allegro od razu kilka pipetek np. advantixu i poprosic Patrycję żeby zakraplała częściej niż co miesiąc. Z drugiej strony Kiltix jest mocniejszy... A może kupić obrożę i zmienić ją po 3 miesiącach? O ile do tego czasu Rufcio nie będzie już w nowym domu:-) Moje psy mają zakroplony advantix i dodatkowo kiltix na szyi, przy czym też mokną co jakiś czas, bo dla nich deszcz nie jest żadną przeszkodą w spacerze... Quote
AniaGucio Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Ewa Marta napisał(a):Sama nie wiem... Skoro moknie, to może lepiej zamówić na allegro od razu kilka pipetek np. advantixu i poprosic Patrycję żeby zakraplała częściej niż co miesiąc. Z drugiej strony Kiltix jest mocniejszy... A może kupić obrożę i zmienić ją po 3 miesiącach? O ile do tego czasu Rufcio nie będzie już w nowym domu:-) Moje psy mają zakroplony advantix i dodatkowo kiltix na szyi, przy czym też mokną co jakiś czas, bo dla nich deszcz nie jest żadną przeszkodą w spacerze... OK, to kupię mu obrożę na allegro - do weta nie pójdę, bo ze mnie zedrze. Jeżeli będzie to konieczne, w połowie sierpnia kpi się następną. Tyle, że to bedzie oznaczało, że Rufus będzie spał na dworze, bo Pati ma uczulenie na obroże. Fakt, śmierdzą niesamowicie. Mój Gucek ma taką i w całym domu unosi się jej zapach, ale trzeba też powiedzieć, że odkąd ją ma, nie złapał ani jednego kleszcza. Quote
Ewa Marta Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 AniaGucio napisał(a):Tyle, że to bedzie oznaczało, że Rufus będzie spał na dworze, bo Pati ma uczulenie na obroże. Hmm.... to może byc problem, bo Rufus przyzwyczaił się do spania w domu. A inne psy Pati mają tylko kropelki i nie łapią kleszczy? Jeśłi tak, to może wystarczą kropelki, tyle że chłopak 2 dni nie powinien zmoknąć... Nie odbierałabym mu nocowania w domu po tym co przeszedł. Quote
AniaGucio Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 A może by porozwieszać plakaty z ogłoszeniami Rufcia? Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/186707-gt-gt-gt-Ulotki-plakaty-rollapy-i-inne-szablony-allegro-dyplomy-cegie%C5%82ki-itp-lt-lt-lt Quote
Ewa Marta Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Nie mam zdania na ten temat Aniu:-( Czy nie zaczną dzwonić dla kawału jakieś małolaty? Jeśli ktokolwiek poza nami odwiedza jeszcze ten wątek, podpowiedzcie co o tym sądzicie? Quote
ronja Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 odwiedzam ja - przepraszam za obsuwę, już przelewam moją deklarację:oops: papierowe plakaty - czemu nie? Rufusek, jak i mój Poluś - nie mają szczęsśia chłopaki, choć niczego im nie brakuje, są w pełni adopcyjni, zdrowi i śliczni. A telefony milczą:shake: Quote
AniaGucio Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 [quote name='ronja']odwiedzam ja - przepraszam za obsuwę, już przelewam moją deklarację:oops: papierowe plakaty - czemu nie? Rufusek, jak i mój Poluś - nie mają szczęsśia chłopaki, choć niczego im nie brakuje, są w pełni adopcyjni, zdrowi i śliczni. A telefony milczą:shake: Nie ma za co przepraszać - pieniążki już doszły :), dziękuję!! Nad tymi plakatami to się jeszcze zastanawiam - można by spróbować rozwiesić na SGGW i lecznicach, zobaczymy! Nadal czekam na ogłoszenia Rufusa - tutaj to jest obsuwka http://www.dogomania.pl/threads/184414-bazarek-OG%C5%81OSZENIOWY!-zam%C3%B3wienia-wstrzymane !!!! Już dawno powinny być!! :( Quote
Recommended Posts