Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dzień dobry:)
Aniu, widziałaś - wyklarowała się sytuacja z Toffinem. Szkoda, bo na to miejsce jeszcze długo trzeba czekać. Jakiś inny piesek musi iść do DS szybciej:)

brzośka napisał(a):
zrobione :)

Dziękuję:)

Posted

:Dog_run::modla::iloveyou:[FONT=Arial Black]Anusiu Gucinkowa:loveu::loveu:serduchem pozdrawiam calym i ciebie , mamcie twa cudowna:iloveyou::iloveyou:postokroc:loveu:Rufuska przystojniaczka:thumbs::calus:wszystkie Rufuskowe ciotenki serduszkowe:loveu::loveu:kochana Anus przyslij mi prosze dane na pw , gdzie moge deklaracyjki wplacac, dzieki serdeczne za wszystko i dla Rufuska domeczku z bajki zycze:thumbs::iloveyou:najprawdziwszego naswiecie calem[/FONT]

Posted

AniaGucio napisał(a):
No i znowu weekend ...

Tak, ale już na żebry nie chodzisz:)

Wiesz co - stałe deklaracje są tak rozpisane, że wygląda jakby ich było 700/mies. :evil_lol:

Posted

Aniu, Ewo Marto i Ubocze- ja czytam wątek Rufusa od poczatku samego. Nie w każdym czytanym watku piszę.
Po prostu obawiam sie takiej sytuacji, że "zrobiony" przez Jamora Rufus pójdzie do adopcji, bo to ładny pies, a za miesiąc nowy dom powie, że pies musi wrócić z adopcji, bo rzuca się na inne psy. Wina będzie nowego domu, ale zapłaci Rufus.
Zastanawiam się, czy nie lepiej szukać mu domu bez innych samców i z możliwościa pilnowania terenu, co on lubi. Tylko tyle.
Pozdrawiam-

Posted

Witam :) mi się wydaje że pobyt Rufusa u Jamora jest związany nie tylko z agresją w stosunku do psów, ale także w stosunku do ludzi - przecież ugryzł Ani TZ i był agresywny w stosunku do innych osób...

Posted

Tattoi napisał(a):
Zastanawiam się, czy nie lepiej szukać mu domu bez innych samców i z możliwościa pilnowania terenu, co on lubi. Tylko tyle.

To na pewno. Aż szkoda by było zmarnować taki potencjał cieciowy;)
Myślę, że Jamor trochę go utemperuje, mały nauczy się kilku komend, które zapamięta.

Posted

Przede wszystkim kobitki, dotychczasowy DT prosił mnie już dawno, żeby zabrać Rufusa, bo jest konflikt między Rufusem a psem właścicielki, amstaffem. Już dwa razy się pogryzły. Owszem, Rufus potrafi ugryźć, ale związane jest to bardziej z jego silnym instynktem terytorialnym - na obcym mu terenie zachowuje się inaczej. Jamor ma ocenić jego zachowanie, spróbować skorygować niepożądane zachowania... podobno umie chodzić na smyczy, ale czy potrafi chodzić na smyczy w mieście, gdzie jest pełno psów i ludzi?? Jak był jeszcze w Wwie i jeździłam do niego codziennie rano, trafiałam akurat na czas kiedy okoliczni właściciele psów wychodzili ze swoimi pupilami. Rożnie to było - czasami spinał się jak ktoś przechodził, czasami nie... ale jak widział psa na horyzoncie, musieliśmy zmieniać trasę... Mam nadzieję, że Rufus nie będzie długo w tym hoteliku. Już za długo jest bezdomny i zrobimy wszystko, żeby jak najszybciej znalazł domek. Będziemy mu szukać domu gdzie nie ma innych samców - myślę, że gdyby potencjalny nowy właściciel miał suczkę, Rufus nie czułby się samotny.

Posted

Tattoi napisał(a):
Aniu, Ewo Marto i Ubocze- ja czytam wątek Rufusa od poczatku samego. Nie w każdym czytanym watku piszę.
Po prostu obawiam sie takiej sytuacji, że "zrobiony" przez Jamora Rufus pójdzie do adopcji, bo to ładny pies, a za miesiąc nowy dom powie, że pies musi wrócić z adopcji, bo rzuca się na inne psy. Wina będzie nowego domu, ale zapłaci Rufus.
Pozdrawiam-

Tattoi, Rufus nie zostanie wydany do adopcji bez odpowiedniego sprawdzenia domu i przygotowania potencjalnych właścicieli na ewentualne problemy. Nie zależy nam na tym, żeby go ktoś szybko wyadoptował, ale na tym, żeby Jamor fachowo ocenił jak to z nim jest naprawdę i żeby móc podeprzeć się zdaniem człowieka, który się na tresurze i psach doskonale zna. Bądźmy dobrej myśłi, z cała pewnością Rufus nie może iść do domu z drugim samcem, za to może mieszkać z kotami, bo raz już dzielil się posłaniem z bezdomnym kotem i mimo głodu nie zjadł go:-)

swagnieszka napisał(a):
Witam :) mi się wydaje że pobyt Rufusa u Jamora jest związany nie tylko z agresją w stosunku do psów, ale także w stosunku do ludzi - przecież ugryzł Ani TZ i był agresywny w stosunku do innych osób...

To ugryzienie TZ Ani, a później mojej nogi (na szczęście byłam w grubych spodniach) nie było spowodowane agresją, ale rozpaczliwą próbą obrony tego, co miał. Ta obskurna buda na działce była dla niego jedynym miejscem, gdzie nie byl przeganiany. A dodatkowo obok niego byla Ania, którą kochał bardzo i tak naparwdę to jej bronil wtedy. Kiedy juz jakimś cudem dojechaliśmy do kliniki, pies zmienil się nie do poznania. Stracil z oczu "swoje" miejsce i byl przekochanym psiakiem. Była jeszcze Ania, więc jej próbowal bronić, ale dwa dni później pojechałam do niego sama bez Ani. Weszlam do jego boksu, nałożyłam bez żadnego problemu szelki i wyszliśmy na długi i super udany spacer.
W DT, w kórym jest teraz został oceniony jako pies bardzo pilnujący własnego terenu. Ale upomniany, był bardzo grzeczny w stosunku do wszystkich gości, których wpuszczal i wypuszczał bez problemu. Trzeba go poznać, znaleźć na niego sposób. Ja jestem prawie pewna, że powinien mieć co pilnować, ale jak jest w tej chwili - wypowie się Jamor. I oby jak najszybciej zwolniło się miejsce:-)

Posted

Hej! Dopiero co wróciłam z zebrania wspólnoty - jakaś masakra.

Z jednej strony to dobrze, że Rufus nie pojechał do Jamora teraz, bo któryś z psów przywiózł jakiegoś wirusa i wszystkie musiały dostać antybiotyk. Nie ma tego złego... :)