Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

wiga138 napisał(a):
a te moje 30 to od kiedy ???.....

OK, przepraszam!
Na razie Rufus ma opłacony DT do końca stycznia... Myślę, że wszystkie deklaracje - te wpłacone i nie, będą obowiązywać od lutego.

Posted

swagnieszka napisał(a):
Witam i ja, podnoszę Rufuska ;)
Ja też uważam, że dopóki nie ma się jakiegoś lepszego pomysłu nie należy krytykować czyjegoś.
A obecnie potrzebujemy jeszcze 9 zł - Kto chętny dla Rufuska?

No tak... muszę zmienić temat - AniaA dała brakujące 9zł, mamy całość :multi::multi:

Posted

AniaGucio napisał(a):
Rzeczywiście, można w sygnaturę wstawić innego potrzebującego biedaka

Ja muszę Misiowe allegro wrzucić:)
A zaraz później Kajtuna.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Sytuacja Rufusa nie jest prosta. Dotychczasowy DT oczekuje zabrania psa, a chętnego do jego adopcji na dzień dzisiejszy nie ma. Oczywiście idealnie byłoby, gdyby Rufus miał DS, który pracowałby ze szkoleniowcem. Ale takiego domu nie ma i wydaje się logiczne, że dla tego psa najlepszym rozwiązaniem jest zamieszkanie w miejscu, gdzie zostanie ułożony, w którym fachowiec oceni jego ostrość w stosunku do psów. Bo być może Rufus nie lubi się z amstafem, z którym mieszka, a inne będzie tolerował. Wychodziłam z nim na spacery na początku po złapaniu. Nie dość, że najpierw sprawiał wrażenie, że ma chęć mnie zjeść, a potem byl najmilszym psem pod słońcem, rozdającym co chwilę całusy, to zupełnie nie zwracał uwagi na inne psy.
Ania szuka pomocy u specjalisty, człowieka, który powie jej więcej o psie, który sam oceni do jakiego domu pies powinien pójść. Teraz jest tu dużo ludzi, ale był czas, w którym prawie nikogo los Rufusa nie interesował, a ona musiała podjąć jakąś decyzję. Najprościej jest wejść, zadać pytanie, które chcąc nie chcąc poddaje w wątpliwość jej decyzję. Trudniej zostać z psem i z odpowiedzialnością za niego. Uważam, że Ania chce dla Rufusa jak najlepiej i stąd decyzja o zabraniu go do Jamora, który oceni stopień agresywności Rufusa do innych samców.

I to jest teraz jedyne i najlepsze rozwiazanie w sytyacji Rufusa!

Posted

AnnaA napisał(a):
Dołożę te 9 zł m-nie. Dajcie namiary na konto

[FONT=Arial Black] Jest już komplet deklaracji!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:[/FONT]
[FONT=Arial Black][/FONT]

Posted

Zawstydzacie mnie...:oops: To przede wszystkim Wasza zasługa, że stworzyłyście tu rodzinną atmosferę. I tych, którzy wsparli Rufuska konkretnymi deklaracjami. I troszkę banerkowej cioteczki Polubek. I wszystkich tych, którzy tu zaglądali, wątek podnosząc dobrym humorem i pamięcią. W każdym razie cudnie, że się uzbierać udało!:loveu::loveu::loveu:

Posted

UBOCZE napisał(a):
Zawstydzacie mnie...:oops: To przede wszystkim Wasza zasługa, że stworzyłyście tu rodzinną atmosferę. I tych, którzy wsparli Rufuska konkretnymi deklaracjami. I troszkę banerkowej cioteczki Polubek. I wszystkich tych, którzy tu zaglądali, wątek podnosząc dobrym humorem i pamięcią. W każdym razie cudnie, że się uzbierać udało!:loveu::loveu::loveu:

No nie bądź taki skromny, Ubocze :)