Owieczka Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Przepraszam za spam ale... Zapraszam na Bazarek dla Dollynki - mojej tymczasowiczki http://www.dogomania.pl/threads/1812...9#post14242479 Quote
AniaGucio Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 AniaGucio napisał(a):Hej! Idę zaraz na zajęcia, więc jeżeli ktoś by mógł podrzucić raz lub dwa razy bazarek, byłabym wdzięczna :) Dzień doberek! Quote
AniaGucio Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Dzień dobry Rufusku! Hej Ewa, i co, uda Ci się zawieść karmą dla Rufcia? Wysłałam maila do Pati z pytaniem czy ma jeszcze karmę, ale nie wiem, czy doszedł, bo nie odpowiedziała... Do Neigh odezwę się jutro bo w ten weekend mam maraton. A tak poza tym, to życzę Wszystkim miłego dnia !! Quote
ronja Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ewa dowiozła mi dziś karmę dla Rufusa, jutro zadzwonię do Patrycji i jakoś się domówię na dostarczenie. Quote
Ewa Marta Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Aniu, karma dotrze do Rufusa w tygodniu. Zawiozlam ja dzisiaj do Ronji, a ona umowi sie z Pati i dostarczy jej worek. To karma weterynaryjna na watrobe, ktora Rufusek dostal dzieki wspanialemu sercu Ellig. Quote
AniaGucio Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Kochane jesteście dziewczyny !! :) Jutro siądę i opracuję te punkty dla Neigh, bo szkoda czasu! Quote
AniaGucio Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Wysłałam listę z punktami do Neigh :) Quote
pola53 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Działajcie dziewczyny. Niech już Rufcio ma tego swojego jedynego, wymarzonego właściciela. A czy potem można jakoś sprawdzać co się z psiakiem dzieje? Bo różnie to bywa. Quote
carolinascotties Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='pola53']Działajcie dziewczyny. Niech już Rufcio ma tego swojego jedynego, wymarzonego właściciela. A czy potem można jakoś sprawdzać co się z psiakiem dzieje? Bo różnie to bywa.[/QUOTE] Dzien dobry :) Potencjalny dom sprawdza się i przed i po adopcji - to warunki wyadoptowania psa. Z adopcjami bywa różnie - znamy wiele historii z dziwnym, ponurym, czy przerazajacym zakonczeniem i stąd potrzeba kontaktu z domem stałym. milego dnia! Quote
Neigh Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [FONT=Times New Roman]Historia Rufusa zaczęła się na warszawskim Ursynowie. Psiak dość długo koczował pod jednym ze sklepów. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Zainteresowały się nim wolontariuszki – trafił do hoteliku prowadzonego przez behawiorystę. Jego zadaniem była ocena zachowań Rufusa i podjęcie pracy z psem.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Rufus oceniany jest na około 6lat. Jest wykastrowany, co jednak nie miało wpływu na silny instynkt terytorialny, chętnie podejmuje się pilnowania powierzonego mu terenu. Z wyglądu przypomina owczarka niemieckiego – genetycznie jest wiec przygotowany do roli psa stróżującego. Nie wyobrażamy sobie jednak oddania go do zamkniętego kojca. Rufus nie lubi bezczynności, uwielbia mieć dużo ruchu, przestrzeni do biegania.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Rufus żyje w zgodzie z suczkami i kotami, jest bardzo towarzyski – a zatem czterołapny kumpel mile widziany![/FONT] [FONT=Times New Roman]Psiak jest bardzo towarzyski, spragniony bliskiego kontaktu z człowiekiem. Uwielbia głaskanie, przytulanie. Z pewnością będzie wiernym przyjacielem.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Idealnym rozwiązaniem dla Rufusa byłby domek z ogródkiem i człowiek gotowy dać się pokochać ..[/FONT] Quote
Neigh Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Tak mi się napisało.....Naturalnie wszystkie uwagi, poprawki, uzupełnienia, rozbudowania - mile widziane. Od razu mówię, ze od pewnego czasu nie piszę łzawych tekstów. Dlaczego? a. jest ich pełno i wszystkie są równie dramatyczne b. moim zdaniem nie mamy ludzi wzruszać, tylko namówić do zastanowienia czy są gotowi na taką właśnie adopcję. I upieram się przy tekstach w miarę krótkich i zwartych - kilometrowych tasiemców nikt nie czyta......a jak czyta to na końcu nie pamięta kto na początku zabił;-) Quote
AniaGucio Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Neigh napisał(a):Tak mi się napisało.....Naturalnie wszystkie uwagi, poprawki, uzupełnienia, rozbudowania - mile widziane. Od razu mówię, ze od pewnego czasu nie piszę łzawych tekstów. Dlaczego? a. jest ich pełno i wszystkie są równie dramatyczne b. moim zdaniem nie mamy ludzi wzruszać, tylko namówić do zastanowienia czy są gotowi na taką właśnie adopcję. I upieram się przy tekstach w miarę krótkich i zwartych - kilometrowych tasiemców nikt nie czyta......a jak czyta to na końcu nie pamięta kto na początku zabił;-) Bardzo dziękuję Neigh !! Nam też zależy na tym, żeby psu znaleźć odpowiedni i stały dom, a nie na tym, żeby jak najszybciej się go pozbyć. Prześlę tekst Pati bo się umówiłyśmy, że zanim zaczniemy Rufcia ogłaszać, prześlemy jej tekst do aprobaty. Jedyne co bym zmieniła, to to że Rufcio przypomina z wyglądu owczarka niem. - cechy tak, ale wygląd to mix coli i owczarka ;). Quote
Ewa Marta Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 No to Ci Ania czterokrotnie podziękowała Neigh:-) Ja też dziękuję. rzeczywiście można dorzucic tego mixa coli i do tego musimy wybrać najładniejsze zdjęcia. Z tym nie będzie problemu, bo to bardzo ładny pies. Tylko teraz trzeba znaleźć osobę chętną do wrzucenia tekstu na te wszystkie portale... W życiu tego nie robiłam, ale podobno na części z nich trzeba być zalogowanym... Quote
pola53 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Ale się ubawiłam :). Tak czasem jest, że się zdubluje, ale tobie się 'zczwarczyło' :) Quote
AniaGucio Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 OK, ogłoszenie wysłane do Pati - teraz czekamy :) Quote
Neigh Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 5 krotne :-) do usług. Jeśli chcecie to mogę zrobić allegro, tam mam konto - reszty ogłoszeń nie ogarniam. Pomysł z daniem tekstu Patrycji do oceny - bardzo dobry:-) A poza tym - może to jak na tutejsze warunki dziwne, ale ja sie naprawdę nie obrażam za zmiany. Każdy mój tekst to tylko propozycja którą NAPRAWDĘ można sobie dowolnie zmieniać........ba nawet zamówić u mnie poprawki. Quote
AniaGucio Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Neigh napisał(a):5 krotne :-) do usług. Jeśli chcecie to mogę zrobić allegro, tam mam konto - reszty ogłoszeń nie ogarniam. Pomysł z daniem tekstu Patrycji do oceny - bardzo dobry:-) A poza tym - może to jak na tutejsze warunki dziwne, ale ja sie naprawdę nie obrażam za zmiany. Każdy mój tekst to tylko propozycja którą NAPRAWDĘ można sobie dowolnie zmieniać........ba nawet zamówić u mnie poprawki. Wysłałam Pati ogłoszenie, bo to nie ja czy Ewa tylko Pati zna go najlepiej ... Może dostanę dzisiaj nowe zdjęcia Rufusa i jego zabawnych min - może jakieś nada się do ogłoszenia no i będzie up to date. Quote
carolinascotties Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Na bazarku za 10 zł mozna kupic usluge zamieszczenia ogloszen na 74 stronach :) Quote
Recommended Posts