Ewa Marta Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 carolinascotties napisał(a):no tak... nie ten link - dzieki :) z rozpedu weszlam w ulubione --- folder pies - i tak sobie bez pomyslunku skopiowalam link :) http://www.zooplus.pl/shop/psy/transporter_klatka_dla_psa/klatki_transportowe/pokojowe/98009 Dzięi za link. Klatki piękne, ale troszkę drogie... Czekam aż odezwie się Pati, żeby albo licytować tę z allegro od Gusi albo kupić w Karusku z linku od Ellig:-) Quote
AniaGucio Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 I co, Pati się nie odezwała?? Quote
Ewa Marta Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Nie odezwala się:-( Będę chyba zaraz dzwonić... Quote
AniaGucio Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 No tak, przy tylu psach i kotach jest co robić ...nie ma czasu na siedzenie przed kompem. No to może rzeczywiście trzeba by zadzwonić. Zadzwonisz, czy ja mam dzwonić? Są dwie do wyboru, tak? Ta na allegro i w Karusku? Quote
Ewa Marta Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Wysłałam smsa i Pati odpisała, że zajrzy do maila. Przesłałam jeszcze Pati taka klatkę. http://www.allegro.pl/item917650270_najwieksza_klatka_dla_psa_super_jakosc.html Wprawdzie to zakończona aukcja, ale pozostały 4 sztuki i na pewno można je kupić. Edit: Już znalazłam odnowiona aukcję, można więc kupić taka bez problemu:-) A Pati odpisała, żeby licytowac tą trwająca jeszcze 2 godziny. Ona swoją uzywaną kupiła za 150, ale nie widzę szans na kupienie w tej cenie w tej chwili:-( Czekam na jej decyzję, bo w razie czego powiedziała, że ta podana powyżej też może być, tyle, że nie jest tania... Quote
AniaGucio Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Ewa Marta napisał(a):Wysłałam smsa i Pati odpisała, że zajrzy do maila. Przesłałam jeszcze Pati taka klatkę. http://www.allegro.pl/item917650270_najwieksza_klatka_dla_psa_super_jakosc.html Wprawdzie to zakończona aukcja, ale pozostały 4 sztuki i na pewno można je kupić. Opcja KUP TERAZ - na pewno nie byłoby problemu, ale poczekajmy co Pati powie - w końcu to 'dla niej' ;) klatka. Quote
Ellig Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ewa Marta napisał(a):Wysłałam smsa i Pati odpisała, że zajrzy do maila. Przesłałam jeszcze Pati taka klatkę. http://www.allegro.pl/item917650270_najwieksza_klatka_dla_psa_super_jakosc.html Wprawdzie to zakończona aukcja, ale pozostały 4 sztuki i na pewno można je kupić. Edit: Już znalazłam odnowiona aukcję, można więc kupić taka bez problemu:-) A Pati odpisała, żeby licytowac tą trwająca jeszcze 2 godziny. Ona swoją uzywaną kupiła za 150, ale nie widzę szans na kupienie w tej cenie w tej chwili:-( Czekam na jej decyzję, bo w razie czego powiedziała, że ta podana powyżej też może być, tyle, że nie jest tania... To samo w sklepie co wystawiaja na allegro, czesto sprzedaja taniej bo nie musza zaplacic prowizji... http://www.klatki.home.pl/index2.html http://www.klatki.home.pl/13201/13301.html moim zdaniem ta klatka jest za mala na to zeby pies wytrzymal w niej kilka godzin powinna miec co najmnie 125 cm dlugosci...ale nie wim jak duzy jes Rufus:) Quote
Ewa Marta Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dzięki Elu:-) Może rzeczywiście trzeba najpierw zadzwonić i zapytać, za ile mogliby sprzedać klatkę poza allegro. Jak nie wygram do 240 tej ciut większej na allegro, to spróbuję zadzwonić do sklepu. Tyle, że dzisiaj mam sporo biegania w firmie i nie wiem, czy dam radę. Rufus waży 22 kg, jest psem średnim. W klatce siedzi tylko wtedy, kiedy nikogo z domowników nie ma w domu, no i śpi w niej. Poza tym gania jak opętany po dworze i w sumie jak wraca, to raczej śpi:-) Quote
Ellig Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ewa Marta napisał(a):Dzięki Elu:-) Może rzeczywiście trzeba najpierw zadzwonić i zapytać, za ile mogliby sprzedać klatkę poza allegro. Jak nie wygram do 240 tej ciut większej na allegro, to spróbuję zadzwonić do sklepu. Tyle, że dzisiaj mam sporo biegania w firmie i nie wiem, czy dam radę. Rufus waży 22 kg, jest psem średnim. W klatce siedzi tylko wtedy, kiedy nikogo z domowników nie ma w domu, no i śpi w niej. Poza tym gania jak opętany po dworze i w sumie jak wraca, to raczej śpi:-) Napisze do nich to jest ten sam sprzedawca i zapytam o te klatke z allegro za ile ja sprzedadza tylko musze miec na wszelki wypadek namiar na to gdzie ma byc dostawa i to dokladny:) czekam na wiadomosc:) pozdrawiam Quote
AniaGucio Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Ewa Marta napisał(a):Dzięki Elu:-) Może rzeczywiście trzeba najpierw zadzwonić i zapytać, za ile mogliby sprzedać klatkę poza allegro. Jak nie wygram do 240 tej ciut większej na allegro, to spróbuję zadzwonić do sklepu. Tyle, że dzisiaj mam sporo biegania w firmie i nie wiem, czy dam radę. Rufus waży 22 kg, jest psem średnim. W klatce siedzi tylko wtedy, kiedy nikogo z domowników nie ma w domu, no i śpi w niej. Poza tym gania jak opętany po dworze i w sumie jak wraca, to raczej śpi:-) To licytujesz do 240zł, tak? Nie wiem kiedy Pati kupowała swoją klatkę, ale nie myślę, żeby nam się udało kupić klatkę za 150zł... ;(. Quote
Ellig Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 AniaGucio napisał(a):To licytujesz do 240zł, tak? Nie wiem kiedy Pati kupowała swoją klatkę, ale nie myślę, żeby nam się udało kupić klatkę za 150zł... ;(. napisalam do sklepu:) zobaczymy co odpowiedza?:) Quote
Ewa Marta Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Tak Aniu, postaram sie kupić ją za 240, choć wątpię w powodzenia. Eluniu, jesteś absolutnie niezastąpiona:-) Wpadłam na chwilę i zaraz pędzę na zebranie, z którego wyjdę za 25 minut, żeby zdążyć zalicytować;-) Quote
Ellig Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 http://www.allegro.pl/item929084540_najwieksza_klatka_dla_psa_super_jakosc.html te klatke chcesz licytowac nie ma takiej potrzeby jest w opcji kup teraz, moze poczekaj az mi odpowiedza ze sklepu to wszystko ten sam sprzedawca a jeszcze trzeba zaplacic za przesylke, te klatki nie znikna i jak zlicytujesz to musiasz od razu wypelnic formularz dostawy.....jezeli chcesz te klatke to ja moge kupic od razu tylko potrzebuje namiary na wysylke dokladny adres i nr telefonu.... Quote
AniaGucio Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Ellig napisał(a):http://www.allegro.pl/item929084540_najwieksza_klatka_dla_psa_super_jakosc.html te klatke chcesz licytowac nie ma takiej potrzeby jest w opcji kup teraz, moze poczekaj az mi odpowiedza ze sklepu to wszystko ten sam sprzedawca a jeszcze trzeba zaplacic za przesylke, te klatki nie znikna i jak zlicytujesz to musiasz od razu wypelnic formularz dostawy.....jezeli chcesz te klatke to ja moge kupic od razu tylko potrzebuje namiary na wysyłkę dokładny adres i nr telefonu.... Z tą klatka i tak już po ptokach, bo cena sięgnęła prawie 270zł! Wymiary różnią się minimalnie; do tej z Wwy trzeba by było doliczyć jeszcze koszty transportu, a tą w opcji KUP TERAZ można by już było wysłać bezpośrednio do Pati. Poczekajmy na Ewę i Pati. Quote
Ellig Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 AniaGucio napisał(a):Z tą klatka i tak już po ptokach, bo cena sięgnęła prawie 270zł! Wymiary różnią się minimalnie; do tej z Wwy trzeba by było doliczyć jeszcze koszty transportu, a tą w opcji KUP TERAZ można by już było wysłać bezpośrednio do Pati. Poczekajmy na Ewę i Pati. Tak poczekajmy, ja licze jeszcze na odpowiedz ze sklepu, wiele razy udalo mi sie zalatwic cos taniej bo nie musieli placic prowizji.... Aniu, czy Ty w koncu wiesz jaka klatke Ewa chce licytowac? Przeciez ja to moge zrobic z automatu.... Quote
Ellig Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 A jesli chodzi o klatke z warszawy to bedzie bardzo droga przesylka bo oplaty w firmach kurierskich i na Poczcie dla osob prywatnych sa bardzo wysokie, co innego jak sklepy maja umowe..... Quote
AniaGucio Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Ellig napisał(a):A jesli chodzi o klatke z warszawy to bedzie bardzo droga przesylka bo oplaty w firmach kurierskich i na Poczcie dla osob prywatnych sa bardzo wysokie, co innego jak sklepy maja umowe..... Już nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że Ewa chciała licytować właśnie tą z W-wy. Teraz jest na jakimś zebraniu... Quote
Ewa Marta Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Wpadłam w przerwie zebrania. Miałam licytowac klatke z W-wy, ale jak weszłam, to cena już była 270 złotych, więc odpuściłam.Eluniu, miałam zawieźć klatkę sama do Ronji, która mieszka w połowie drogi do Patrycji, a ona z dobrego serca chciala ją dowieźć kolejne 30 km do Patrycji, tak więc transport byłby za darmo. No, ale nie udało się, klatka jest za droga dla nas. Poszła na koniec za 281 złotych. Aniu, może rzeczywiście wstrzymać się moment z zakupem na allegro, bo być może Ela bezpośrednio ze sklepu utarguje troszkę niższą cenę... To dokładnie ten sam sklep, który wystawił klatkę na allegro. Za 5 minut uciekam znowu, mam taki kociokwik w pracy, że z niczym sie nie wyrabiam. Na szczęście koło 15 będe już przy biurku, a to znaczy, że i na forum;-) Quote
AniaGucio Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Ja jestem za tym, żeby poczekać na odpowiedz ze sklepu !! Quote
Ellig Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Moge kupic za 259 z wysylka dostalam odpowiedz, od przyszlego tygodnia klatki wszystkie drozeja, teraz potrzebuje szybko namiary !!!!!!!!!!!!!!!! ; Quote
Ellig Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ellig napisał(a):Moge kupic za 259 z wysylka dostalam odpowiedz, od przyszlego tygodnia klatki wszystkie drozeja, teraz potrzebuje szybko namiary !!!!!!!!!!!!!!!! Ewa !!Musze jeszcze dzisiaj zaplacic i podac dokladny adres , imie nazwisko, tel kontaktowy dla kuriera, czlowiek ze sklepu czeka na odpowiedz...................... ;Ewa !!Musze jeszcze dzisiaj zaplacic i podac dokladny adres , imie nazwisko, tel kontaktowy dla kuriera, czlowiek ze sklepu czeka na odpowiedz...................... Quote
Ellig Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 "Witam serdecznie; koszt takiej klatki w rozmiarze XXL wynosi jeszcze 229 zł, w następnym tygodniu bedzie podwyżka tych klatek; koszt wysyłki kurierskiej wynosi 30 zł; jeżeli jest Pani zainteresowana......................" Quote
Ellig Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ja zaplace tylko przyslij mi prosze jak najszybciej dane: Imie i nazwisko ulica kod, miasto telefon do kontaktu potem sie rozliczymy:) Quote
AniaGucio Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Ellig napisał(a):Ja zaplace tylko przyslij mi prosze jak najszybciej dane: Imie i nazwisko ulica kod, miasto telefon do kontaktu potem sie rozliczymy:) Jeszcze szybko zadzwonie do Pati, ok? Quote
Ellig Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 AniaGucio napisał(a):Już nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że Ewa chciała licytować właśnie tą z W-wy. Teraz jest na jakimś zebraniu... Aniu, dziekuje mysle ,ze duza , najwieksza klatka za 229 zl to okazja plus 30 zl kurier to tez ok, bo to jest wielkie i ciezkie i od razu pojedzie do Rufusa, benzyna i czas tez kosztuja tylko zmilujcie sie i dajcie te dane do wysylki....:) Quote
Recommended Posts