Jump to content
Dogomania

Sprzedana z domem Rozi! Jest w hoteliku, OGROMNY DŁUG!! $$$ POTRZEBNE

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to dobrze że jest opłata , wczoraj w necie widziałam ile fundacja zbiera za 1 % , i prawdę mówiąc nie mam pojęcia na jakie cele są takie pieniądze przeznaczane--100000

Posted

czerda napisał(a):
to dobrze że jest opłata , wczoraj w necie widziałam ile fundacja zbiera za 1 % , i prawdę mówiąc nie mam pojęcia na jakie cele są takie pieniądze przeznaczane--100000

To jest zbiórka z 1% za ubiegły rok? Całkiem spora sumka. A mówią, że Fundacja nie ma pieniędzy

Posted

o kurczaczek, tam jest nawet prawie 17 000 złotych więcej niż pisałaś... z czego 10 000 mogłoby pójść na pokrycie długu w LCMZ... brak mi po prostu słów

Znamienny i jakże wymowny jest tekst : brak sprawozdań

Posted

no niestety , to przykre że ludzie zawiązują takie organizacje pod szyldem pomocy grając na ludzkim współczuciu , ale , jak to mówią oliwa..
dobrze , że trochę się boją i zaczęli powoli płącić po licznych naciskach
czy wiecie że gminy mogłyby przy umiejętnym naszym postępowaniu utrzymywać psy w hotelach
bezpański pies musi być utrzymywany przez gminę na terenie której został znaleziony
na pewno można próbowac wdrażać to w życie w Polsce , trzeba tylko znać pewne przepisy
polecam wszystkim lekturę stron Fundacjii Argos , której mam nadzieję uda się zmienić polskie ustawodawstwo w kwestii opieki nad bezdomnymi zwierzętami

Posted

[quote name='Marinkaa']o kurczaczek, tam jest nawet prawie 17 000 złotych więcej niż pisałaś... z czego 10 000 mogłoby pójść na pokrycie długu w LCMZ... brak mi po prostu słów

Znamienny i jakże wymowny jest tekst : brak sprawozdań

napisałaś to, co ja chciałam podkreślić...
to o czymś świadczy...
skoro jest problem z zapłatą "długów" - to na co poszły te OGROMNE pieniądze?

na razie nie skomentuję, wcześniej coś sprawdzę...jako księgowa, więc "fachowym okiem"

Posted

Ja jestem w stalym kontakcie z panem prezesem i mysle, ze za kilka dni bede mogla juz wyslac kolejny rachunek, za nastepny okres hotelowania czyli .... od 7 kwietnia do 6 maja.

Normalnie oplate za hotel pobieraja wszyscy z gory, bo to zrozumiale, ze musza byc fundusze na utrzymanie psiakow.
Tu byla dosc specyficzna sytuacja, ale juz chyba sie wkrotce wszystko wyprostuje i wyrowna.

Posted

mari23 napisał(a):
napisałaś to, co ja chciałam podkreślić...
to o czymś świadczy...
skoro jest problem z zapłatą "długów" - to na co poszły te OGROMNE pieniądze?

na razie nie skomentuję, wcześniej coś sprawdzę...jako księgowa, więc "fachowym okiem"

Jak sprawdzisz fachowym okiem daj znać proszę

zuziaM napisał(a):
Ja jestem w stalym kontakcie z panem prezesem i mysle, ze za kilka dni bede mogla juz wyslac kolejny rachunek, za nastepny okres hotelowania czyli .... od 7 kwietnia do 6 maja.

Normalnie oplate za hotel pobieraja wszyscy z gory, bo to zrozumiale, ze musza byc fundusze na utrzymanie psiakow.
Tu byla dosc specyficzna sytuacja, ale juz chyba sie wkrotce wszystko wyprostuje i wyrowna.

Bardzo się cieszę, że Prezes jest w stałym kontakcie z Tobą...o taką sytuację dopominałam się od początku wybuchu całej sprawy nie tylko w Twoim Hotelu, ale także w LCMZ.
To powoduje, że sprawy przybierają właściwy obrót - są czytelne i jasne

Posted

sprawozdania są za 2007 i 2008, za rok 2009 jeszcze bilansu nie widziałam, więc co do ubiegłego roku - mogę tylko podzielić sie dobrą wieścią - zysk za rok 2008 wynosił 14.079,63zł, a na dzień 1 stycznia 2009 posiadane w kasie i na rachunkach środki pieniężne wynosiły: 25.602,35 złotych...
dodając do tego wpływy z allegro, bazarków, a przede wszystkim 1% - rok 2009 nie powinien być kiepski finansowo i zakończyć się zadłużeniem...
jednak z komentarzami poczekajmy na sprawozdanie za 2009 rok - termin zrobienia bilansu minął 31 marca, to jest organizacja pożytku publicznego i jej finanse są jawne

mam nadzieję, że moja wypowiedź nie będzie potraktowana, jako "szkalowanie fundacji", bo nie taki jest jej cel, wręcz przeciwnie

Posted

Ja jutro wysle biezaca fakture i po wplacie bedzie juz wszystko wyrownane.

A tak dzisiaj Szilunia korzystala z pieknej pogody .... Rozi gdzies tam biegala .... ona ostatnio bardzo sie polubila z moja Inusia i swietnie sie razem bawia.

• 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj sobie poczytalam od poczatku watek psinek.
Jejku, Kremoweczka-Rozi ... w tym kaciku wbita ... no straszne ....
Teraz jest wesola, zabawna bardzo, troche grozna dla innych psiakow. \jak tylko jej ktorys podpadnie, to zaraz sie odgryza... a taka kruszyna z niej !
A rzuca sie do kilka razy wiekszych.
Wita sie zawsze ze mna, skacze na mnie ..... Niezbyt lubi zabiegi pielegnacyjne. Musze jej wyciac koltunka z ogonka, ale nie wiem, jak sie do tego zabrac. Ona czmycha od razu, jak tylko cos probuje jej zrobic.
Kochane sa obie. Szilunia jest taka rozczulajaca ... lubi glaskanie ... bardzo lubi.... i uwielbia sie tarzac w trawce .....
Kochane panienki.

Posted

[quote name='czerda']jak z zaległościami fundacjii?[/QUOTE]

Nie ma zaleglosci. Pobyt oplacony do 6 maja.
Kolejna faktura w tym tygodniu za nastepny miesiac.
Jestesmy na biezaco, za co bardzo dziekuje panu prezesowi.

Posted

zuziu, rewelka... Wspaniale że do ciebie trafiły...
Przepraszam że się nie odzywałam ani nic, nie zostawiłam tego wątku, jedynie nie miałam czasu.

Widzę że się panienki nieźle zadomowiły :D Szczerze powiedziawszy spodziewałam się poprawy, ale taka niesamowita metamorfoza ??? SZOK! oczywiście pozytywny :lol: .