Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bajk21. napisał(a):
Śpioszek już w domu, czuje się dobrze, choć czasami jeszcze zapomina, że ma tę czwartą nogę i unosi ją do góry. Ćwiczę z nim aby powróciła praca mięśni. Przepraszam, dużo nie będę pisała bo zle się czuję, wstawiam zdjęcia w podziękowaniu za jego nóżkę.

mój maluch jest już rok po operacji stawu biodrowego ale też mu zdarza się jeszcze podnieść łapkę do góry i chodzić na trzech.

co tam nowego u Śpioszka?

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Śpiocha wszystko w porządku, jedynie z tą nogą są nadal problemy, jak nie pamięta, to chodzi na czterech, a jak sobie przypomni, podnosi ją do góry co jest niedobre, ponieważ ma częściowy zanik mięśni w tej nodze i jak nie będzie jej używał, to mięśnie będą coraz słabsze.

Posted

oj nidobrze, a gdyby mu próbować rozruszać tą łapkę. mojemu po operacji kilka razy dziennie brałam i cwiczyłam tak 4-5 razy żeby to się rozruszało(lekarz pokazał jak to byłam mądrzejsza). dałoby radę żeby tak z nim troszkę poćwiczyć?

Posted

polubek napisał(a):
oj nidobrze, a gdyby mu próbować rozruszać tą łapkę. mojemu po operacji kilka razy dziennie brałam i cwiczyłam tak 4-5 razy żeby to się rozruszało(lekarz pokazał jak to byłam mądrzejsza). dałoby radę żeby tak z nim troszkę poćwiczyć?

Ja z nim ćwiczę parę razy dziennie, niestety jak na razie nie widać efektów. Jak będzie cieplej, to spróbujję w wannie w wodzie, bo to najlepsze ćwiczenie na mięśnie. Przepraszam, że żadko się odzywam, ale jeszcze zle się czuję po tym wypadku i jeszcze do tego dochodzą problemy z dowozem psów do lekarza, tak że moje samopoczucie nie jest za ciekawe.

• 2 weeks later...
Posted

Brak sensownych pytań o adopcję Śpiocha... Potrzebna jest duża tkanina w kolorze mocno-czerwonym (minimum kawałek ok.2x2m) albo innym niezbyt ciemnym, ale wyrazistym kolorze -właśnie dla Śpiocha. Nie śmiejcie się.. poważenie. Czarne psy, muszą mieć specjalnie robione zdjęcia -inaczej są niefotogeniczne :) Musimy zrobić nowe, pozowane zdjęcia. Fotografa z dobrym aparatem mam, ale tkaninę tylko błękitną i granatową.. :(

Posted

jakiś tekst konkretny do ogłoszeń, czy składać samemu z tego co jest na pierwszej stronie? dałoby radę też przesłać te fotki które są w pełnej rozdzielczości(bez pomniejszania) na maila?
do kogo kontakt adopcyjny? (mail, telefon)

Posted

Śpioszku, najwyższa pora, byś znalazł domek. Powiedzcie, czy potrzebne mu ogłoszenia? Może zakupić mu je na bazarku, np MyszkaMiki robi całe pakiety. finanse biorę na siebie.

Posted

Jak widzę nikt tu nie zagląda, myślę, że potrzebne mu ogłoszenia, bo on będzie problematyczny, jeśli chodzi o adopcję, ponieważ trzeba robić mu masaże na tę łapkę, bo nadal kuleje. I jeszcze jest prośba, bo trochę byłoby za dobrze, gdyby u mnie nic złego się nie działo. Sunia Bajka była bardzo chora jak do mnie trafiła, ale bardzo szybko wyzdrowiała, niestety znowu jest chora, tylko tym razem w stawach kolanowych zbiera jej się płyn, jest go coraz więcej. Byłam dzisiaj z nią u lekarza, mam na razie robić jej ciepłe okłady i masaże, jeśli to nie pomoże będą musieli ją przyśpić i strzykawką ściągnąć płyni wstrzyknąć tam steryd, a jeśli to nie pomoże, potrzebna będzie operacja, czego chciałabym uniknąć, ponieważ zdrowienie trwa kilka miesięcy, bo w stawie gdzie cały czas się porusza, gojenie trwa bardzo długo. Potrzebne są dwa okłady żelowe na ludzkie kolano, żeby mogła mieć założone okłady na dłużej, proszę o pomoc, może ktoś z Was ma takie okłady, lub może je kupić dla Bajki? Trzeba ją ratować, aby nie było za pózno.

Posted

Monika z Katowic, dziękuję bardzo za wsparcie, otrzymałam przelew na 30zł, przepraszam, że nie napisałam od razu, ale u mnie ciągle coś się dzieje, co ma pierwszeństwo w mojej głowie, "bo psy przede wszystkim", i potem zapominam napisać, bo już znowu coś się dzieje, jeszcze raz przepraszam i dziękuję. Dziękuję od razu Wszystkim, którzy mi pomagają w różny sposób.

Posted

[FONT=Arial]u mnie Śpioch ma takie ogłoszenia:[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]

[FONT=Arial]młodziutki ŚPIOCH szuka domu[/FONT]
[FONT=Arial]Śpioszek to 7 miesięczny czarnuszek z oczkami jak węgielki. Śliczny, grzeczny i radosny –pomimo, że doświadczył wiele cierpienia. Został wyrzucony na ulicę jak bezwartościowy śmieć. Potrącił go samochód i tylko niebywałemu szczęściu zawdzięcza, że akurat drogą, przy której od kilku dni leżał, przejeżdżała opiekunka przytuliska. Zabrała go do kliniki, gdzie przeszedł bardzo poważną i kosztowną operację biodra. Po okresie rekonwalescencji przybył do przytuliska, aby razem z innymi zwierzakami czekać na nowy, prawdziwy dom.
[/FONT]

[FONT=Arial]Mieszka w przytulisku, koło Radzymina
tel.0501980665, znajdki.pl
lub
znajdy@tlen.pl
[/FONT]

Posted

zoja. rozumiem, że mogę go wykorzystać do ogłoszeń?

Przesłałam wszystko do MyszkiMiki i opłaciłam. Niebawem linki do nich będą się pojawiać w wątku.