Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety....
O 9:30 Mantra pobiegła za tęczowy most, wolna od bólu i chyba szczęśliwa.
Pies nie chodził, nie podnosił głowy, nie poznawał Majki i lekarzy. Była nieprzytomna rośliną....
To małe dziecko walczyło do końca. Była czyjaś - Maja siedziała z nią, towarzyszyła jej , głaskała, przytulała i mówiła do ucha ze ma się nie bać.
Dziękuje tym którzy jej towarzyszyli, ściskali kciuki, pomogli finansowo.
Ja - silna bab wyję jak bóbr. Psi Bóg jej nie pomógł.....
Mantra zmieniła moje życie.
:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Mantra chora!!!! Diagnozujemy co jej jest!!! Potrzebna pomoc finansowa!!!!

Pies ma kłopoty z chodzeniem, drżenie kończyn, nietrzymanie moczu. CIERPI! Robimy wszystkie konieczne badania. Nie ma jeszcze diagnozy.

W piątek do schroniska w Katowicach przywieziono wprost z ulicy bokserkę,..... a raczej kręgosłup i kości boksera z bokserową głową. Mała trzęsła się jak osika. W sobotę rano postanowiliśmy umieścić ją w klinice - dobrze ze był wolny kojec.
Mała jest kochana, lubi towarzystwo człowieka, tuli się kiedy tylko bierze ja się na ręce. Ma anemie, objawy krzywicy. Ktoś ja zagłodził - jak w obozie. Pies nie jest chory - rzuca się na jedzenie, które musi być dozowane żeby sobie krzywdy nie zrobiła.

Mamy dla małej tymczas w Dąbrowie. Szukamy domu stałego. Kasia od Bokserów jeździ do małej i wozi zupki , wyprowadza na siusiu.
Mantra nie lubo zostawać sama w boksie . Awanturuje się straszliwie. Ciekawe jak będzie z zostawaniem w domu. :shake:

Wpłaty na Mantrę gdyby dobre dusze zechciały pomóc:

Odpowiem tutaj, najwyżej amikat przeniesie do swojego postu.
93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

Dla przelewów zza granicy
IBAN PL93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
SWIFT GBGCPLPK

[FONT=&quot]Tytuł przelewu – Dla Mantry[/FONT]

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odpowiem tutaj, najwyżej amikat przeniesie do swojego postu.
93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
IBAN PL93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
SWIFT GBGCPLPK
[FONT=&quot]Tytuł przelewu – Mantra[/FONT]
Mając tak duchowe imię musi wydobrzeć i znaleźć dobry dom.

Posted

Jestem na wątku!
Finansowo jestem w głębokiej dziurze....
Ale pomyślę o bazarku.

Mantra ma oczy przepiękne!
Długo miejsca w DT nie zagrzeje, ale trzeba będzie jej znaleźć najlepszy dom i oczywiście pomyśleć o sterylce, coby komuś potem nie przyszło do głowy "produkować " małe boksie.

Posted

Śliczna dziewczyna, a czy ona czasem nie kuleje na jedną łapę? U nas ostatnio w Bieruniu właśnie latała taka dziewucha z opisów bardzo podobna do Boksi, wzięła ją jedna Pani do domu. Mam nadzieję że to nie ona :( bo bym kobiete...wrrr.

Posted

Mam zdjęcie a ST ale cholewcia wkleić nie umiem .

Dr Ola zajmująca się Mantrą mówi że mała ma zatrucia CEBULĄ !!! Jakiś enzym podobno na wskazuje.... Ma takze silną anemię. Jedyna dobra wiadomośc jest taka iz wszystko wskazuje na to ze krew sie odbudowuje. Z dwa tygodnie kontrola! Ponownie DT zaniesie także kupona do badania.
Mała dostaje witaminy, dobre żarełko. Niestety - stale rzuca sie na jedzenie jakby nie jadła....rok.

Niestety o adopcje pytają sami...... potrąceni. Nic wartego uwagi "bo wie pani - dziecko chce" . A spadaj Ty ..... w raczej Wy.

Koszt dotychczasowy leczenia to około 150 zł. Bardzo na okrągło - bo nie mogłam dzisiaj karty leczenia odebrać + dobty szpitalne 4. Dzięki Maciaszku za przesłana kasę.

Posted

DOMEK TYMCZASOWY PISZE:

Witaj Anetko
> Boksia dochodzi do siebie ale zjadłaby konia z kopytami,nowy domek musi
> bardzo na to uważać ,je wszystko co spotka na swojej drodze,poza tym
> jest kochana suczką bardzo spragnioną miłości,dobrze dogaduje się z
> innymi psami i kotami,wszystkiego ciekawa.
> Dzisiaj dzwoniła Pani doktor wyniki w normie oczywiście
> awitaminoza,ale co nas zdziwiło to,to ,ze powiedziała po
> przeanalizowaniu badań,Mantra była karmiona samą cebulą i trzeba
> obserwować wątrobę,w tej chwili dostaje jedzonko
> gotowane(ryz+kurczaczek+marchewka) i weterynaryjne ,które dostała z
> lecznicy.Serdecznie pozdrawiam Ilona

>