Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nie mogłam ,musiałam to wkleić,łudzę się że ktoś ze chce jej pomóc
widać na zdjęciach,że ma dredki z tyłu, no i ten łańuch...wygląda na młodą i niezbyt 'spasioną'
http://www.rzeszowiak.pl/czeka-na-nowy-dom-posiada-ksiazeczke-zdrowia-898876

te 25,to niedużo by uratować psa ze złych warunków...
Niestety moja ONka u mnie nie toleruje innych psów,nie mam dojazdu, i choć jestem w okolicy podkarpacia,nie mam jak psinie pomóc
może jakaś dobra dusza będzie ją chciała?

• 2 weeks later...
Posted

http://www.dogomania.pl/threads/193372-Onki-Donki-i-miesza%C5%84ce-%28Onk%C3%B3w-i-Donk%C3%B3w%29-!!! :

BONO

rasa: Owczarek Niemiecki Długowłosy

boks: 41
numer: 1254/09
miasto: Szczecin

sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie

opis:
Bono to przepiękny, duży i postawny pies w typie owczarka niemieckiego długowłosego. Spośród innych, starszych, owczarkopodobnych psów ze szczecińskiego schroniska wyróżnia się nietypową urodą. Jest piękny, jego zaniedbana sierść po rozczesaniu i zabiegach pielęgnacyjnych będzie piękna. Najlepiej by Bono zamieszkał w domu bez innych samców. Stosunek do kotów nieznany.

rasa: (mix) Owczarek Niemiecki Długowłosy

boks: K-21
numer: 1250/10
miasto: Szczecin

sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie

opis:
Suczka trafiła do naszego Schroniska jako pies bezpański, po kwarantannie którą odbyła w gminie Police. Zostanie u nas poddana zabiegowi sterylizacji i czekać będzie na nowych opiekunów.

Posted

BARY:

http://www.toz.gorzow.com.pl/img/news_sml/sml_20100917144325.bmp" class="ipsImage" alt="">

[FONT=Arial]Owczarek niemiecki tresowany, wyrzucony w Łośnie, reaguje na komendy,
spokojny, przyjazny ludziom, dobry stróż własnego terytorium. Aktualnie
przebywa w schronisku, ale bardzo to przeżywa stąd pilnie szukamy mu
nowego domu. Może być to dom tymczasowy, bo pies szybko nawiązuje
kontakt z człowiekiem
[/FONT]
.

kontakt: http://www.toz.gorzow.com.pl

• 2 weeks later...
Posted

numer: 564
numer chip: 985121017386689
imię: GOTYK
wielkość: duza
rasa: owczarek niemiecki długowłosy
data przyjęcia: 2010-02-10
przebywa w boksie: drewniak przy 3-cim pawilonie
Gotyk to starszy, bardzo piękny, ale zniszczony długowłosy owczarek niemiecki.
Jego piękne futro jest całe skołtunione, ostatnio musiałam obciąć mu dredy na ogonie i "portkach".
Pomimo regularnego karmienia, psiak jest bardzo chudy, prawdopodobnie ma problemy z przewodem pokarmowym i z wchłanianiem, wymaga odpowiedniej karmy i wsparcia lekami.
Widoczne są też charakterystyczne dla owczarków problemy z tylnimi łapami.
Gotyk, jak każdy owczarek niemiecki jest oddany całkiem człowiekowi, niezwykle posłuszny, nastawiony na wykonywanie poleceń i "pracę" dla opiekuna.
Jednak dla innych psów-samców nie jest przyjazny, nie wiemy, czy są to wrodzone skłonności dominacyjne wobec psich współbraci, czy efekt strachu, stresu i konkurencji wśród tak dużej ilości psów.
Gotyk mieszka w pojedyńczym boksie, prawie wcale nie wychodzi z budy, dolega mu , wilgoć, brak słońca i trawy, a przede wszystkim depresja spowodowana brakiem ludzi -cóż owczarek bez człowieka i pracy ginie.
Ozywia się tylko podczas weekendowych wizyt wolontariuszek- dostaje wtedy głaski,smakołyki,czasem krótki spacer - widać, że tylko to trzyma go jeszcze przy życiu.
To starszy, zmęczony życiem owczarek, który już nie liczy na nic i nie czeka na swoją szansę -cóż, sama uroda, zwłaszcza zaniedbana pewnie nie wystarczy, by skraść czyjeś serce.
Psiak wydaje sie wiedzieć, ze skazany jest na śmierć w schronisku, a man trudno jest udawać przed nim, ze mamy jeszcze nadzieję.
Dla GOTYKA szukamy doswiadczonego opiekuna, miłośnika rasy, który da mu na końcowe lata życia swoja obecność i dom- ale raczej bez innych samców.
Ze względu na to,że GOTYK bardzo cierpi bez człowieka , prawdopodobny jest lek separacyjny, wskazane byłoby, aby opiekun nie zostawiał go zbyt długo samego w zamknięciu w mieszkaniu- dobry byłby kojec z towarzystwem innej suki, a jesli mieszkanie, to najlepsza byłaby osoba niepracujaca, dla której GOTYK będzie towarzyszem .
Prosimy o dom dla GOTYKA- czy ktoś może odmienić jego los?

Kontakt: Ania 505105026, amisko@o2.pl

• 2 weeks later...
Posted

Znalezione na allegro....
http://allegro.pl/owczarek-niemiecki-ostatnia-szansa-oddam-w-dobre-i1290592875.html

Cytuję:
Pieska wystawiam już drugi raz i niestety ostatni, ponieważ przygarnelismy ją tylko dlatego ze działa sie jej krzywda.
Mamy swojego dorosłego psa i nieduże mieszkanie, dlatego nie zatrzymamy jej.
Niestety będziemy zmuszeni ją uśpić, gdyż to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż schronisko dla zwierząt.
Chcemy ją oddać w dobre ręce.
Sunia jest rasowym owczarkiem niemieckim. Jest Bardzo ładna i posłuszna.
Doskonały pies stróżujący, najlepiej by się czuła na podwórzu, u nas doskonale pilnuje domu.
Suka pochodzi z naszego osiedla, jednak jej właśicielka ją wyrzuciła.
Ma ok. 8 lat. Jest zdrowa i łagodna dla dzieci.
Zależy nam na tym aby trafiła w dobre ręce, gdyż nie miała łatwego zycia.
Bardzo lubi biegać i bawić się.
Zdjęcie nie oddaje jej żeczywistej urody. Napewno jest czystej rasy, jednak nie posiada rodowodu.
W razie pytań proszę dzwonić 0 506 000 733

Posted

3 letni, spokojny pies. W stosunku do człowieka łagodny i posłuszny. Spryciarz, szybko nauczył się otwierać boks, czyha na nieuwagę pracowników, żeby pobuszować po terenie schroniska. Nie przepada za innymi psami. Ładnie chodzi na smyczy. Po aklimatyzacji Rufus okazał się być przemiłym, grzecznym i kontaktowym psiakiem. Reaguje na komendy, zaczął akceptować wiekszość naszego psiego stada. Lubi pieszczoty i kontakt z opiekunem. Pięknie otwiera zamknięte pojemniki na suchą karmę :-) Ma delikatny żołądek, toleruje tylko dobrą, suchą karmę. Bardzo długo czeka na swojego opiekuna. Kontakt w sprawie adopcji:
691585094 lub 601253512

• 4 weeks later...
Posted

cześć, przeglądałam dziś allegro i zobaczcie jakie śliczne nieszczęście znalazłam [url]http://allegro.pl/owczarek-niemiecki-3-letni-pies-i1341458416.html[/url]
Spójrzcie na te niesamowicie smutne oczka, a sierść to chyba nigdy nie widziała szczotki, przecież to wstyd w jakich ten pies żyje warunkach. Powiedzcie jak można pomóc takiemu psu? Odkupiłabym jego ale w domu mam 2 letniego dominującego owczarka. Macie jakiś pomysł?

• 2 weeks later...
Posted

Witam,
szukam domu stałego dla psa w typie długowłosego owczarka niemieckiego. Został znaleziony tydzień temu przy skrzyżowaniu ul. Rojnej i Szczecińskiej w Łodzi.
Pies jest cudny, bardzo go pokochałam i najchętniej nie oddałabym go nikomu, ale warunki mieszkaniowe trochę mi nie pozwalają na trzymanie tak dużego psa, poza tym mam jeszcze sukę i kota.
Oddam go tylko do kochającego domu, po wcześniejszym sprawdzeniu i rozmowie. (miałam już telefon...prawdopodobnie facet chciał go do walk...zgroza).
Piesek jest bardzo spokojny i posłuszny, wykastrowany.
Więcej info tel. 694 149 802

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam.
W Sulejówku przy ul. Trakt Brzeski 82 dnia 24.11.2010 w godzinach wieczornych zaginoł owczarek długowłosy 7-letni z tatuażem w uchu. Charakterystyczna siwa mordka jak zarost u mężczyzny tj. Siwe wąsy i broda. Tak długo szukamy, jeżdzimy po schroniskach już brak nam nadziej. Może komuś przybył piesek, może ktoś go widział...
Proszę o pomoc

Posted

Zdjecia przeslę dopiero po jutrze, dokładniej jest to pies mojej cioci, a ona nie bardzo orientuje się w internecie i ja w jej imieniu poszukuję pomocy z tej strony.Uciekł już prawie 2 miesiące temu. Ciocia ma jeszcze sunię jego towarzyszkę życia z tej samej chodowli.Powiadomiła już chodowcę ale cięzko jest gdy po psie nie ma wogóle śladu. Podejrzewam, że może być u kogoś...mam nadzieję,że dobrego człowieka.