Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pomysłowośc ludzka nie zna granic:angryy: :angryy:
czyli co??
pan zakłada kolejną rozmnażalnie??
no bo do czego mu coś takiego??
nic nie rozumiem:shake: :shake:

Posted

Bez komentarza...
Swoją drogą nie raz spotkałam się z historiami, że hodowca stracił załóżmy niebyt dobrego psa 3 letniego... A ma nierodowodowego w podobnym wieku...wzorcowego... tatułażyk i już na rong... a później pies championem zostaje...

Posted

A co to znaczy "nie ma O DZIWO rodowodu"... :roll:
Az mnie korci zeby jej tam cos napisac ale nie mam wystarczajaco cietego jezyka :oops: co za kretynka.

Posted

mogli jeszcze dopisać "alfons całej okolicy" buuuu

sorka ale sie uśmiałam z tego tekstu:lol: :lol:
myśle ze ktoś chciał być dowcipny tylko mu nie wyszło!!:diabloti:
we właścicielce błękitna krew tez chyba nie płynie:angryy:
a ile takich mądrych jak ona sie na to nabierze-pewnie całkiem sporo jak znać nasz wyedukowany naród!!:angryy:

Posted

2 lata temu,padla moja suczka 13 tygodniowa Yorka rodowodowa,zamiast przeprosin od weta bo padla po sczepieniu,on zapytal a niesprzedalaby pani jej metryki!:angryy:

Posted

"Kupię rodowód", a potem wszyscy naśmiewają się z ZK, z hodowców, z właścicieli psów rasowych...
A propos - takie ogłoszenie jest chyba niezgodne z prawem. Wydaje mi się, że tak samo jak "kupię dowód osobisty", albo "kupię maturę"

Posted

Niespecjalnie, psia metryka nie jest dokumentem wymaganym, czy też chronionym w interesie Państwa Polskiego.

Do momentu w którym nie zajdzie czynność karalna, a więc w tym przypadku oszustwo - sprzedajemy psa drożej gdyż posiada dokument, który sprawia, że jego cena jest wyższa, można zamieszczać takie ogłoszenie.

Metryka/Rodowód Jest to dokument wewnętrzny stowarzyszenia. I jedynie to stowarzyszenie może, zastosować tylko wobec swoich członków karę, a jedyna jaką posiada to wykluczenie, bądź zawieszenie. Tak więc jeśli osoba kupująca nie jest członkiem stowarzyszenia, może zamieszczać takie ogłoszenia.