Jump to content
Dogomania

Wychudzony,poturbowany prawie BULMASTIF znalazł domRADOM!!!!!

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Toro znalazł dom.Będzie miał do dyspozycji spore podwórko i kojec,mam nadzieję,że bedzie szczęśliwy.
Dziękuję wszystkim za pomoc i zainteresowanie wątkiem.Szczególne ukłony w stronę Tuli!!!!
dziękuję!!!!

BARDZO PROSZĘ O POMOCW UMIESZCZENIU PSA NA FORUM BULLOWATYCH!!!DZIĘKUJĘ!!
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Kolejny biedak porzucony przed świętami.....Pies (samiec) przybłąkał się na działkę zaraz przed świętami,wychudzony,przerażony z raną na łbie od uderzenia tępym narzędziem.Najwidocznej zbyt duży urósł,za dużo jadł a nie chciał odejść więc trzeba było użyć siły-w końcu to tylko pies....Pomimo tego,ze nie zaznał od człowieka nic dobrego jest bardzo ufny i zabiega o pieszcoty.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pies w typie bulmastifa,roboczo nazwany przez nas TORO,początkowo czołgał się na widok człowieka,z wystającymi żebrami,kościstą kufą,smutny.Psiak jest młody,nie ma jeszcze roku,jest pod stałą kontrolą weterynarza,rana się zagoiła,został odrobaczony i odpchlony,zostanie zaszczepiony i wykastrowany.Dziś to nie ten sam pies-żywiołowy,radosny,pełen chęci do życia,uwielbiający towarzystwo ludzi,odkarmiony.Jest bardzo skoczny,odbija się z cztaerech łap i doskakuje do twarzy.Mieszka w budzie,ma wyściełane słomą,je zarówno suche jak i mokre jedzenie.Po siatce chodzi jak przecinak i to jest wielki minus,ponieważ to jest wieś a sąsiedzi mówili że pies wchodzi na inne posesje.Broni terenu,obszczekuje przechodniów,czuje sie panem a poza tym pies przez noc i wieczór jest sam,my dowozimy mu jedzenie,a on bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem.Szukamy dla niego odpowiedzialnego domu,który pokocha go i wychowa mądrze.Będzie świetnym stróżem i obrońcą.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Błagam pomóżcie znaleźć mu dom!!!!Dowieziemy psa do potencjalnego domu.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]W czasie kiedy przybłąkał sie Toro,pod naszą opiekę trafiły również dwie suki.(a to ich wątki:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]http://www.dogomania.pl/threads/177983-Wychudzona-sA-aniajAE-ca-siAE-na-A-apach-spaA-a-w-A-nieA-nej-zaspie-szuka-pilnie-DS-Radom[/FONT]

http://www.dogomania.pl/threads/177981-Puchaty-szczeniak-porzucony-przy-ruchliwej-trasie-pilnie-szuka-DS-RADOM

[FONT=Comic Sans MS]Nie mamy warunków na trzymanie tylu psów.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Kontakt w sprawie psa :[/FONT]
509-285-517

[FONT=Comic Sans MS]BARDZO PROSZĘ O POMOC W ZROBIENIU PSIAKOWI OGŁOSZEŃ I BANERKU!!![/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]A to bohater wątku TORO[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]czyż nie jest piękny....[/FONT]

Posted

Monia ja będę robić śliczniakowi ogłoszenia na gumtree, na adopcja psa i na cafeanimal, przepraszam ale nie dam rady więcej bo daje całą masę ogłoszeń i juz tak naprawdę miałam narazie więcej nie brać dopóki sie jakieś zwierzaki nie wyadoptują. Daj prosze Cie jak możesz jego ogłoszenie też w Anonsach radomskich, tam mozna wybrac takie z hasłem i ze zdjęciem, koszt smsa jakos około 10 zł, może ktos sie zgłosi bo to piękny psiak.
Monia mam prośbę zrób jak możesz jakies niedługie teksty do ogłoszeń Tora i tej szczeniakowatej suni.

Posted

[quote name='tula']Monia czekam na tekściki do ogłoszeń:)

przepraszam, ze dopiero teraz ale nie miałam dostępu do netu w weekend i niedałam rady

[FONT=Comic Sans MS] Tekst do ogłoszeń:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Pies (samiec) w typie bulmastifa, nazwany roboczo TORO, wiek- około 1 rok, porzucony przed Świętami, przeraźliwie chudy, ze zmierzwioną sierścią, przerażony, czołgający się na widok człowieka, z raną na kufie od uderzenia tępym narzędziem.[/FONT][FONT=Comic Sans MS]Dziś to nie ten sam pies- żywiołowy, radosny, pełen chęci do życia, uwielbiający towarzystwo ludzi, świetny stróż, pies, który za serce odpłaca sercem. Został odkarmiony, odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony. Szukamy odpowiedzialnego domu, który adoptuje Toro, poświęci mu czas i uwagę a przede wszystkim otoczy należytą opieką i miłością. Pomimo zła, którego doświadczył od człowieka, Toro nadal ufa. Nie zawiedźmy go kolejny raz! Nie pozwólmy pogrzebać nadziei, którą pokłada w człowieku.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Istnieje możliwość transportu psa do potencjalnego domu jak również kastracja. Pies zostanie oddany do adopcji po uprzednim sprawdzeniu potencjalnego domu i podpisaniu umowy adopcyjnej.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Kontakt w sprawie psa:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]509-285-517[/FONT]

Posted

przepraszam za offa
zapraszam na wątek Zbirusia

To jeden z tych które wiedzią co to spacer i miłośc :cool3:ale niestety nie zna slowa dom :-(
był to szczeniak na łańcuchu... nie wiedział co to trawa...:shake: jego "właściciele" zostawili go przy rozwalającym sie domu...bez jedzenia i picia, zamiast budy stara rozwalająca sie szafa:mad:
teraz ma sie juz lepiej... jest od ponad roku w schronisku(tarnogórskim Cichym Kącie);)... szukamy mu domku bo powoli traci nadzieje na lepsze jutro:oops:
ponadto schronisku w ktorym przebywa grozi LIKWIDACJA, przez co czeka go śmierc:angryy:
JEST CORAZ MNIEJ CZASU :roll:
POMÓŻMY MU POZNAC DOM
ON MA OK. 2 LAT
TO TROCHE ZA MAŁO JAK NA ŚMIERC ,PRZED NIM JESZCZE DUŻO SZCZĘŚLIWYCH CHWIL:shake:
http://www.dogomania.pl/threads/133054-CK-Zbirek-tyle-juA-wycierpiaA-ile-jeszcze-ma-to-znosic-SYTUACJA-KRYTYCZNA

Posted

SYTUACJA KRYTYCZNA-PIES DZIŚ ZOSTAŁ PRZYKUTY DO ŁAŃCUCHA:(((((NIE BYŁO WYJŚCIA....Przeskakauje przez ogrodzenie i obszczekuje wszystkich,dzieci także.Wieś wysłaął delegację i kazała psa uwiązać bo zawiadomia straż albo załatwia sprawę po swojemu.Domyślacie się jak prosci ludzie na wsiach(nie neguję i nie degeneralizuję wszystkich)pozbywają się psów.Blagam pomózcie znaleźć mu dom!!!on potrzebuje silnej ręki,jego da sie ułożyc tylko potrzebuje konsekwencji a przede wszystkim kontaktu z człowiekeim,to pies który ma około roku jest młodziutki i wszystkiego można go jeszcze nauczyć.Sami wiecie jak przebywanie na łańcuchu może wpłynąć na jego psychikę.Błagam pomózcie!!!!!!naprawdę nie mam gdzie go ulokować!!!!!

Posted

Bardzo mi przykro Monia, ja mogę pomóc tylko ogłoszeniami niestety i cały czas ogłaszam psiaka, jak dojdzie mi kasa, którą przelałam sobie na PayPal to na gumtree zrobie mu wyróżnione.

Posted

dzisiaj dostałam zapytanie o Toro, pani pyta czy psiak zaprzyjaźniłby sie z kotkami bo ma dwie i czy jest możliwy transport bo mieszka w Muszynie.

Posted

wstawiłam Torcia na forum molosów w bullmastiffach,może tam ktoś go wypatrzy...Serce ściska jak jeżdżę do niego a on na tej lince przy budzie stoi,złość mnie ogarnia i bezradność ale naprawdę nie mam wyjscia,jak tylko moge to spędzam tam sporo czasu zeby mógł się wybiegać.To taki kochany pies

• 3 weeks later...
Posted

Myślę że zdjęcia super, nawet fajniejsze niż poprzednie, szkoda że nikt sie narazie nie odezwał:( Ja Toro cały czas, nieustannie ogłaszam. Teraz bedę wklejała te nowe fotki, może ktos się w tej pięknej mordce zakocha wreszcie.

• 4 weeks later...
Posted

Torino znalazł dom.Duze podwórko,kojec,oby był szczęśliwy.Niestety nie uczestniczyłam w przekazywaniu psa i nie widzialam warunków w jakich bedzie ale osoba go oddająca jest w pełni odpowiedzialna,tak wiec wszystko musi byc dobrze.Tula wielkie dzięki za pomoc w ogłaszaniu psa i zainteresowanie wątkiem.

Posted

No to super:) bardzo się cieszę, Monia jak będziesz coś więcej wiedziała to pisz proszę, Toro to taki piękny psiak i widać że kocha ludzi. Bądź szczęśliwy psiaku:) A zamieszkał w Radomiu?

Posted

zamieszkał pod Raomiem,nowi własciciele są nim zachwyceni,Toro jest towarzyski i już od rana stoi pod drzwiami domu i radośnie wita wlasciceli,bawią się z nim dzieci,wszystko jest w porządku.Jak tylko go odwiedzę odrazu zdam relacje.