Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Zamowilam maszynke w Germapolu.
Tylko nie wiem czy dobre ostrze wybralam......

Jak golicie pyski to jakim ostrzem?

Jak w miare szybko odpowiecie to moze jeszcze zmienie zamowienie...:roll:

Posted

.ania napisał(a):
Chodzi Ci o długość włosa jaki po goleniu zostaje? Mam ostrze, które goli na 1,8mm ale może być zarówno krótsze jak i dłuższe.

Czyli, ze wlos na pysku i gardle zostawiasz o dlugosci 1,8mm?

Bo i chyba takim ostrzem nie da sie obciac juz krocej.....?

Posted

PATIszon napisał(a):
Zamowilam maszynke w Germapolu.
Tylko nie wiem czy dobre ostrze wybralam......
Jak golicie pyski to jakim ostrzem?
Jak w miare szybko odpowiecie to moze jeszcze zmienie zamowienie...:roll:

ja Joya gole ostrzem, ktore zostawoje 0.5 mm :roll: fatycznie zgala "wszystko".. :)

Posted

A ja mam pytanie do naszych groomerów.
Jakie nożyczki polecacie dla max.2 toyków ?
Myśle nad jakimiś nożyczkami,żebym mogła podcinać Unka w przerwach między wystawiami i ew.na MP,ale żeby były dobre i nie tępiły się po dwóch cięciach :evil_lol:
I jeszcze jedno...Czy jakiś dobry polski groomer robi "kursy strzyżenia"? :cool3: Może bym się kiedyś wybrała,bo coś trzyba w końcu wiedzieć o strzyżeniu swojej rasy.

Posted

Duży wybór nożyczek jest w Germapolu,w przypadku strzyżenia toy pudla nie powinny być zbyt długie.
Jeśli chodzi o nauke strzyżenia pudla porozmawiaj z pudlarzami na forum jest ich
tu wielu irobią to perfekcyjnie zapewne podzielą się z tobą swoimi umiejętnościami.

Posted

[quote name='PATIszon']I dostalam ostrze 1mm. Ale jest ok, tnie prawie do skory.[/quote]
Patiszon, czy zamawiałaś dodatkowe ostrze czy piszesz o tym które było w komplecie z maszynką moser 1230 rex? Czy dokupiłaś to wąskie?

Posted

Dzięki za odpowiedź! To ja w takim razie też sie zdecyduję na tą maszynkę - mam nadzieję, ze taki dyletant jak ja sobie z nią poradzi;) Patiszon a możesz mi jeszcze powiedzieć jak ciężka jest ta maszynka?

Posted

[quote name='Equus'] Patiszon a możesz mi jeszcze powiedzieć jak ciężka jest ta maszynka?[/quote]

Nie mam wagi, ale jest co trzymac.
Do tego stopnia, ze jak ja pierwszy raz "podgalalam" to mi reka ciut opadla i .....troche skore na zadku bylo widac w jednym miejscu :evil_lol:

Dobra, mam pytanie do wlascicieli z wiekszym stazem.

Jak zauwazyliscie gole mojego pudla na uszach prawie do lysego. Ostatnio zauwazylam, ze skora na malzowinie usznej zaczela sie jakby luszczyc (taki suchy, bialy naskorek sie sypie z krawedzi ucha).
Poki co posmarowalam jej te uchle oliwka dla dzieci, ale moze macie inne pomysly, co to moze byc?

Posted

Dziś wzięłam się za nauke strzyżenia.Oto efekty.Na 1 zdjęciu Unek ma 10 miesięcy,na dwóch pozostałych jest aktualny(dzisiejszy) po strzyżeniu,a właściwie moich próbach strzyżenia :)

Pozdrawiamy :)

Posted

[quote name='Equus']Pudelka, ja też trzymam kciuki!
Strasznie fajna ta Twoja mała, choć zupełnie inna od mojej morelki (bo od jakiegoś czasu też jestem właścicielką toy-morelki).
Pozdrawiamy!

Pochwal sie prosze swoją morelką:loveu::loveu:
Zuzia miniaturka wiec nie taka malutka :lol:
i dziekujemy za trzymanie kuciukow !
;)Pare nowych fotek z papilotowania - Zuzia zniosła zabieg bardzo dobrze przez cały czas spała teraz jakby ich nie miała - wogole jej nie przeszkadzają
to moje pierwsze papiloty :oops:
Pozdrawiamy :)

link do fotek
:
http://picasaweb.google.com/Oliwia01/Papilotowanie3godzinne