al'akir Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [url]http://img685.imageshack.us/img685/664/beztytuuws.png[/url] a to nie jest przypadkiem lalka taka co na konkursach groomerskich, niektórzy zamiast żywego psa mają? Quote
lilix4 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 a powiem szczerze że sie n ie przyglądałam ale myślę że tak Quote
Cheritka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 To jest model psa do nauki strzyżenia, każdą rasę można z niego zrobić i łatwo ufarbować bez koncekwencji Quote
al'akir Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Cheritka napisał(a):To jest model psa do nauki strzyżenia, każdą rasę można z niego zrobić i łatwo ufarbować bez koncekwencji a taki model psa to chyba jednorazowy jest, tak? Quote
filodendron Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 GPooLCLD napisał(a):a taki model psa to chyba jednorazowy jest, tak? Może niekoniecznie - najpierw robisz federała, potem lwa, potem grzywka, a na koniec charta ;) Przydałby mi się taki. Quote
Mameczka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 pirat jest fajny tylko chyba dlugie wlosy musi pudel miec z przodu do tego.no chyba ,ze doczepic mu dredy ;) Quote
Bura Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Czy ktoś z Was ma może stół firmy Kankan?? Chodzi mi o 102 lub 104. Planuję zakup i nie wiem który lepszy - z regulacją czy bez, chodzi mi o stabilność a nie o wielkośc blatu bo to i tak wymieniać będę. Quote
Equus Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Mam pytanie - czy golicie swoim psom w zimie łapy? Ja zgoliłam jak była plucha, a teraz jak chwycił mróz to pies ledwo łazi na dwóch nogach, najchętniej podkuliłaby wszystkie cztery łapy. Nie bardzo wiem co robić, smarować kremem? Macie jakieś pomysły może? Quote
Equus Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 No właśnie też o tym myślałam ale jak teraz zamówię to przyjdą pewnie po świętach a w normalnych sklepach nie mają takich co by się dla niej nadawały. Myślałam o skarpetkach - może w taki mróz nie przemiękną? Bura - mamjeszcze takie pytanie - robiłaś Igorowi takie ochraniacze czerwone na łapy - z czego są zrobione w nich ściągacze? Quote
Equus Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Sorry że tak drążę ale dla mnie szycie to czarna magia a muszę coś takiego wykombinować :P Jaka da gumka ma być? Ona jest jakoś w środku związana? Quote
Bura Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Equus napisał(a):Sorry że tak drążę ale dla mnie szycie to czarna magia a muszę coś takiego wykombinować :P Jaka da gumka ma być? Ona jest jakoś w środku związana? Tak, związana a raczej zeszyta, tak jak gumka w majtkach :) Quote
Equus Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Bura napisał(a):Tak, związana a raczej zeszyta, tak jak gumka w majtkach :) Hehe, dzięki! To lecę przypatrzeć się majtkom :D Quote
filodendron Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Equus napisał(a):Mam pytanie - czy golicie swoim psom w zimie łapy? Ja zgoliłam jak była plucha, a teraz jak chwycił mróz to pies ledwo łazi na dwóch nogach, najchętniej podkuliłaby wszystkie cztery łapy. Nie bardzo wiem co robić, smarować kremem? Macie jakieś pomysły może? To nie golić? Właśnie się przymierzałam, bo na włosach między palcami robią mu się kulki lodu, zatrzymuje się, żeby je wygryźć. A jak zgolę, to będzie bardziej marzł? To już nie wiem, co zrobić :roll: Quote
Cheritka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Golić, ja zawsze golę, bo w zimie śnieg się wbija w łapki i wtedy boli. A jak posypią solą to wtedy wkładamy buty, ale można jeszcze posmarować poduszki oliwką dla dzieci, żeby nie pękały. Ale nie przed samym wyjściem bo wtedy marzną. Quote
filodendron Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Cheritka napisał(a):Golić, ja zawsze golę, bo w zimie śnieg się wbija w łapki i wtedy boli. A jak posypią solą to wtedy wkładamy buty, ale można jeszcze posmarować poduszki oliwką dla dzieci, żeby nie pękały. Ale nie przed samym wyjściem bo wtedy marzną. Cheritko, te włosy golić równo z opuszkami, czy wycinać też w środku? Zgolę, bo właśnie wbija się ten śnieg i raczej wcale to przed zimnem nie chroni, za to pies co chwilę się zatrzymuje i próbuje zębami zrobić z tym porządek, łapka namaka od śliny, śnieg przykleja się jeszcze bardziej i jest błędne koło. Poza tym my mamy szczęście mieszkać tuż nad terenem spacerowym, który - poza główną arterią - nie jest sypany. Quote
Cheritka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='filodendron']Cheritko, te włosy golić równo z opuszkami, czy wycinać też w środku? Zgolę, bo właśnie wbija się ten śnieg i raczej wcale to przed zimnem nie chroni, za to pies co chwilę się zatrzymuje i próbuje zębami zrobić z tym porządek, łapka namaka od śliny, śnieg przykleja się jeszcze bardziej i jest błędne koło. Poza tym my mamy szczęście mieszkać tuż nad terenem spacerowym, który - poza główną arterią - nie jest sypany. Wygolić wszystkie włoski, wszystkie na łapce i pod spodem też Quote
Equus Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Kurcze, ja też stwierdziłam, że ogolę a teraz czekam aż odrośnie. Przy dużym mrozie kulki się nie robią za to mojej strasznie te łapki marzną. U nas na termometrze -17... Małej normalnie te łapki sztywnieją:-( Przed chwilą jej założyłam skarpetki dziecięce i zamocowałam je gumką do włosów. Śmigała jak szalona. W taki mróz skarpetki nie przemakają, ale już zamówiłam buty. Udało mi się znaleźć nawet takie w normalniej cenie (30zł), bo dla małych psów to sobie śpiewają 75-100zł:crazyeye: A i kupiłam krem do łap przeciw soli- ale to dla dużej suki. I co mnie zaskoczyło to, że większość ma w składzie wazelinę, a tu na dogo przeczytałam, żeby wazeliną nie smarować bo wchodzi w reakcje z solą właśnie i jest jeszcze gorzej:roll: Quote
bonsai_88 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Equus a jaki krem w końcu kupiłaś? Bo chyba też będę musiała coś wymyślić dla mojej dziewczynki Quote
Equus Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Kupiłam to: http://www.kuchniapupila.pl/pies/czystosc1/ochrona_lap/espree_paw_balm_antyposlizgowy_balsam_do_pielegnacji_lap,p698425974 (w tym sklepie mają też tanie buty jakby co ;) ) Kiedyś czytałam, gdzieś na dogo że dobre. I wydaje się, ze nie ma w składzie wazeliny (chociaż te opisy w necie nie zawsze są zgodne z prawdą niestety) Quote
al'akir Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 PATIszon napisał(a):No jakos przed nowym rokiem....... PATIszon , jak tam z fryzurą , zrobiona:razz: Quote
Mameczka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Co do fryzur to zastanawiam się nad teddy bear clip ale nigdzie nie mogę znaleźć dobrego zdjęcia.Znacie tą fryzurkę? Macie jakieś pomysły skąd znaleźć takie zdjęcie?Chciałam z moim pundliszonkiem iść do fryzjera ale nigdzie nie mogę znaleźć nic dobrego. Quote
al'akir Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Mameczka tutaj masz filmik http://www.youtube.com/watch?v=zze13KH85DY Quote
Recommended Posts