Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Cheritka napisał(a):
To jest model psa do nauki strzyżenia,
każdą rasę można z niego zrobić i łatwo ufarbować bez koncekwencji

a taki model psa to chyba jednorazowy jest, tak?

Posted

Czy ktoś z Was ma może stół firmy Kankan?? Chodzi mi o 102 lub 104. Planuję zakup i nie wiem który lepszy - z regulacją czy bez, chodzi mi o stabilność a nie o wielkośc blatu bo to i tak wymieniać będę.

Posted

Mam pytanie - czy golicie swoim psom w zimie łapy? Ja zgoliłam jak była plucha, a teraz jak chwycił mróz to pies ledwo łazi na dwóch nogach, najchętniej podkuliłaby wszystkie cztery łapy. Nie bardzo wiem co robić, smarować kremem? Macie jakieś pomysły może?

Posted

No właśnie też o tym myślałam ale jak teraz zamówię to przyjdą pewnie po świętach a w normalnych sklepach nie mają takich co by się dla niej nadawały. Myślałam o skarpetkach - może w taki mróz nie przemiękną?
Bura - mamjeszcze takie pytanie - robiłaś Igorowi takie ochraniacze czerwone na łapy - z czego są zrobione w nich ściągacze?

Posted

Sorry że tak drążę ale dla mnie szycie to czarna magia a muszę coś takiego wykombinować :P
Jaka da gumka ma być? Ona jest jakoś w środku związana?

Posted

Equus napisał(a):
Sorry że tak drążę ale dla mnie szycie to czarna magia a muszę coś takiego wykombinować :P
Jaka da gumka ma być? Ona jest jakoś w środku związana?

Tak, związana a raczej zeszyta, tak jak gumka w majtkach :)

Posted

Equus napisał(a):
Mam pytanie - czy golicie swoim psom w zimie łapy? Ja zgoliłam jak była plucha, a teraz jak chwycił mróz to pies ledwo łazi na dwóch nogach, najchętniej podkuliłaby wszystkie cztery łapy. Nie bardzo wiem co robić, smarować kremem? Macie jakieś pomysły może?

To nie golić? Właśnie się przymierzałam, bo na włosach między palcami robią mu się kulki lodu, zatrzymuje się, żeby je wygryźć. A jak zgolę, to będzie bardziej marzł? To już nie wiem, co zrobić :roll:

Posted

Golić, ja zawsze golę, bo w zimie śnieg się wbija w łapki i wtedy boli.
A jak posypią solą to wtedy wkładamy buty, ale można jeszcze posmarować poduszki oliwką dla dzieci, żeby nie pękały.
Ale nie przed samym wyjściem bo wtedy marzną.

Posted

Cheritka napisał(a):
Golić, ja zawsze golę, bo w zimie śnieg się wbija w łapki i wtedy boli.
A jak posypią solą to wtedy wkładamy buty, ale można jeszcze posmarować poduszki oliwką dla dzieci, żeby nie pękały.
Ale nie przed samym wyjściem bo wtedy marzną.

Cheritko, te włosy golić równo z opuszkami, czy wycinać też w środku? Zgolę, bo właśnie wbija się ten śnieg i raczej wcale to przed zimnem nie chroni, za to pies co chwilę się zatrzymuje i próbuje zębami zrobić z tym porządek, łapka namaka od śliny, śnieg przykleja się jeszcze bardziej i jest błędne koło. Poza tym my mamy szczęście mieszkać tuż nad terenem spacerowym, który - poza główną arterią - nie jest sypany.

Posted

[quote name='filodendron']Cheritko, te włosy golić równo z opuszkami, czy wycinać też w środku? Zgolę, bo właśnie wbija się ten śnieg i raczej wcale to przed zimnem nie chroni, za to pies co chwilę się zatrzymuje i próbuje zębami zrobić z tym porządek, łapka namaka od śliny, śnieg przykleja się jeszcze bardziej i jest błędne koło. Poza tym my mamy szczęście mieszkać tuż nad terenem spacerowym, który - poza główną arterią - nie jest sypany.

Wygolić wszystkie włoski,

wszystkie na łapce i pod spodem też

Posted

Kurcze, ja też stwierdziłam, że ogolę a teraz czekam aż odrośnie. Przy dużym mrozie kulki się nie robią za to mojej strasznie te łapki marzną. U nas na termometrze -17... Małej normalnie te łapki sztywnieją:-( Przed chwilą jej założyłam skarpetki dziecięce i zamocowałam je gumką do włosów. Śmigała jak szalona. W taki mróz skarpetki nie przemakają, ale już zamówiłam buty. Udało mi się znaleźć nawet takie w normalniej cenie (30zł), bo dla małych psów to sobie śpiewają 75-100zł:crazyeye:
A i kupiłam krem do łap przeciw soli- ale to dla dużej suki. I co mnie zaskoczyło to, że większość ma w składzie wazelinę, a tu na dogo przeczytałam, żeby wazeliną nie smarować bo wchodzi w reakcje z solą właśnie i jest jeszcze gorzej:roll:

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Co do fryzur to zastanawiam się nad teddy bear clip ale nigdzie nie mogę znaleźć dobrego zdjęcia.Znacie tą fryzurkę? Macie jakieś pomysły skąd znaleźć takie zdjęcie?Chciałam z moim pundliszonkiem iść do fryzjera ale nigdzie nie mogę znaleźć nic dobrego.